reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

O rany, przesadziłam... Zanim się wezmę za sprzątanie, muszę się chyba chwilę położyć. Niby nic nie robiłam strasznego, a jestem cała mokra. Może to osłabienie przez to głupie gardło... Zrobię sobie pół godziny przerwy...

reklama
Hej dziewczynki:)

Sarka :**** melduję że jestem, tylko jakoś czasu brak na bb - mam wrazenie ze oszalałam.... Milion rzeczy robię, mam wrażenie że muszę szybko podopinać wszystko na ostatni guzik, i doba jakaś krótka jest:/ Mam nadzieję że Wy czujecie się lepiej, współczuję choroby:/

Sunflower &&&&& na bank wszystko jest ok, a co do wydzieliny, to w ostatnim miesiącu podobno się znacznie zwiększa - więc może to nie czop?zresztą nawet jak czop, to miał prawo:)

Hejcz babo dobrze że jesteś już, zmartwiłaś nas milczeniem. Myślę że w razie co Tobie będzie przyjemniej spędzić długi weekend w domciu ODPOCZYWAJĄC, a do szpitala ewentualnie wróćisz sobie po:) ale oczywiście lepiej, żeby nie bylo takiej potrzeby:)

Ja nie dość że obolałe mam te OGROMNE i popuchnięte stopy to jeszcze mi je kot w nocy pogryzł;(( aż się popłakałam, wiem że wyglądają jak cudze - ale są przytwierdzone do mnie - więc kot nie powienien mieć problemu z rozpoznaniem że należą do mnie i powinien dać mi spokój:/ teraz nie dość że wyglądają jak dwa balony to jeszcze w czerwone kreski.

Dziś mam wizytę:D:D:D:D w końcu się z dzieckiem swoim zobacze, cieszę się ogromnie ale i martwię oczywiście.

Poza tym ledwo się ruszam.... boli mnie cała dupa, biodra, pachwiny, spojenie, mam wrażenie że szyjka, razem z pochwą, i wszystko w pobliżu. Do tego słabości mnie dziś jakieś dopadły......

Poza tym ledwo się ruszam.... boli mnie cała dupa, biodra, pachwiny, spojenie, mam wrażenie że szyjka, razem z pochwą, i wszystko w pobliżu. Do tego słabości mnie dziś jakieś dopadły......
Postarzałaś się? a może w ciąży jesteś? Ja na Twoim miejscu bym to sprawdziła :)
Powodzenia na wizytach dla wszystkich &&&

Koleżance czop śluzowy wypadł 2 tygodnie przed porodem.
jest to o tyle niebezpieczne, że dziecko nie ma naturalnej ochrony przed infekcjami, więc może zgłoś się do szpitala albo swojego lekarza
mi wypadł czop 31października, 4 listopada byłam na wizycie i lekarz tylko to potwierdził ale nic poza tym nie mówił a tu jakby nie patrzeć 13.11 stuknie mi dwa tygodnie:dry:
Antylopka jak tam pieczenie ciasta poszło;-)
Sunnflower trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę:tak::tak:&&&
Gosia B moze podzielisz sie przepisem na te rogale:cool2:
Bodzinka u mnie bez przemeblowania to się łóżźeczko
Ewwe daj znać po wizycie:tak:
olcia100 wypad do teściów przeżyłaś?:cool2:
Hejcz super że jesteś z nami:-) Moja już teraz jest obrócona główką w dół i mam nadzieję że tak zostanie,bo drugiego pośladkowego porodu nie przeżyję. Ale maluchy są tak ruchliwe że im moment idzie obrucenie,Oliwka urodziła się w 38 tyg pośladkowo a na badaniu w 36 była główką do dołu,także hejcz nie przejmuj się,jeszcze zdąży się obrucić:-)
Kochana to Ty rodziłaś Oliwkę naturalnie jak była ułożona pośladkowo :dry:czy cos źle zrozumiałam:zawstydzona/y:
Ewa86 zdróweczka Ci życzę:confused::confused: a porządki sobie daruj albo chłopa zagoń:dry:
Kicia87 jak tam Twoja przyjaciółka ....urodziła już?

Dyskoteke mam w brzuchu.
A Lolo na głowie staje własnie. Ja mam fajnie bo on się super potrafi sobą zająć choć biedakowi już doskwiera areszt domowy...

Ewa86 zdróweczka Ci życzę:confused::confused: a porządki sobie daruj albo chłopa zagoń:dry:

Ale ja mam straszną ochotę na te porządki ;) Trochę poleżałam i idę do roboty. Chociaż zaczęłam świszczeć przy głębszym oddechu i mam wrażenie, że kaszel mi się już nie z gardła, ale z oskrzeli odrywa. Ble...

O MASAKRA!!! Ale niebo!!! W życiu takich kolorów nie widziałam...

O rany, przesadziłam... Zanim się wezmę za sprzątanie, muszę się chyba chwilę położyć. Niby nic nie robiłam strasznego, a jestem cała mokra. Może to osłabienie przez to głupie gardło... Zrobię sobie pół godziny przerwy...
właśnie czuję się jakbym maraton przebiegła! popiekłam te wszystkie ciacha, w międzyczasie posortowałam prania (dwie suszarki), pozamiatałam i zrobiłam sałatkę do obiadu (canelloni bolognese-mniam)
Powiedzcie mi po co my wymyślamy, skoro potem zdychamy??

Antylopka jak tam pieczenie ciasta poszło;-)
właśnie skończyłam ostatnia partię:) uff....

Dobra, Poznanianki, mobilizacja na KOLEJORZA!!
chyba się rozpłaczę, jak d..y dadzą:( Mój brat ich wiernie wspiera na stadionie, a my tutaj będziemy oglądać. Marcinowi pewnie nerwy puszczą, jeśli będą grać jak patafiany.....

ja właśnie wstałam na chwilę i do Was :p
aluśka, rozmawiałam z Jej małżem jakieś 2h temu, to mówił, że skurcze są dalej, bolesne, ale rozwarcie nędzne...eehh już się 7h męczy :(
zaczynam się cieszyć, że mnie to ominie :p (wiem, maUpa jestem :p)

jestem...
o wizycie za chwilkę we właściwym wątku
z ogólnych informacji to chyba będę pierwsza ;) i nie rozmawialiśmy jak przyspieszyć poród ale co by tu zrobić żeby jeszcze tydzień dotrzymać :)
co do Kolejarza to oczywiście kciuki zaciśnięte :)
Dobrze że mam wszystko wyprane - cholera nie przyszła jeszcze ta wkładka do nosidełka dla noworodków - może jeszcze zdąży..

reklama
ja właśnie wstałam na chwilę i do Was :p
aluśka, rozmawiałam z Jej małżem jakieś 2h temu, to mówił, że skurcze są dalej, bolesne, ale rozwarcie nędzne...eehh już się 7h męczy :(
zaczynam się cieszyć, że mnie to ominie :p (wiem, maUpa jestem :p)
oj to ja trzymam kciuki żeby rozwarcie w końcu skoczyło na 10cm i jeszcze przed 17.30 dzidzia był już po drugiej stronie brzuszka:confused::confused:
Wiem co ona teraz musi przezywać bo ja miałam podobnie skurcze silne i częste a rozwarcie że szkoda gadac:baffled:
właśnie skończyłam ostatnia partię:) uff....
to teraz strzel mu fotkę i się pochwal jakie to Ci cudo wyszlo;-)
Ale ja mam straszną ochotę na te porządki ;) Trochę poleżałam i idę do roboty. Chociaż zaczęłam świszczeć przy głębszym oddechu i mam wrażenie, że kaszel mi się już nie z gardła, ale z oskrzeli odrywa. Ble...

O MASAKRA!!! Ale niebo!!! W życiu takich kolorów nie widziałam...
Ewa86 masz leżeć albo wpadnę do Ciebie i Cię do wyrka przywiąże:cool2: porządki nie zajac nie uciekną a Ty tym przemeczaniem mozesz tylko kłopotów sobie na robic:no::no:

Na razie sie pożegnam bo mojej Królewnie bajkę muszę włączyć a ze nie mam programów z bajkami to bajki online idą w ruch :cool2:

Do góry