reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Sama też się trochę martwię, bo mam wrażenie, że nie wypisali mnie ze względu na poprawę - czuję się podobnie - tylko ze względu na zbliżający się długi weekend. Ordynatorka jak mnie rano badała, to tylko "pogłaskała" po wierzchu i mówi, że nic się nie dzieje... Sama nie wiem. Dobrze, że jak leżałam w zeszłym tygodniu to dostałam celestone więc w razie W płucka Igorka dadzą radę... Jeszcze, żeby tylko odwrócił się główką w dół. Myślicie, że jest szansa?

hejcz moja niunia w 33 tc była ułożona miednicowo, a w 36 już główkowo. nawet nie wiem kiedy się obróciła, ale ona jest baaaardzo ruchliwym dzieckiem, więc cały czas tańcuje w brzuchu.

Tak.Jak sama nazwa wskazuje ma konsystencje sluzu.Moze byc tez podbarwiony krwia.
to nie dobrze... gdzieś czytałam że ma konsystencję galaretki, ale jak białka kurzego to źle bo ja tak właśnie mam i przy tej okazji pojawiły się te brązowe plamienia.
Kurcze cały czas czekam i powtarzam wszem i wobec że chcę wcześniej rodzić ale jak się dzieje coś takiego i nagle to wszystko tak realnie wygląda to ja już chyba jednak nie chcę...

Hejcz super że jesteś z nami:-) Moja już teraz jest obrócona główką w dół i mam nadzieję że tak zostanie,bo drugiego pośladkowego porodu nie przeżyję. Ale maluchy są tak ruchliwe że im moment idzie obrucenie,Oliwka urodziła się w 38 tyg pośladkowo a na badaniu w 36 była główką do dołu,także hejcz nie przejmuj się,jeszcze zdąży się obrucić:-)

Sunnflower trzymaj się,wizyta tuż tuż i rozwiejesz swoje wątpliwości:-) Takie odczucia ma chyba każda z nas,niby chcemy ale jednak strach jest. Trzymam kciuki&&&&&&&&&&&& kochanie:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie Mamuśki :-):-)

u mnie piękne słoneczko a ja walczę z prasowaniem pościeli dla Filipka :-)
na weekend zamierzam spakować torbę do szpitala.
a jak tam wasze przygotowania??

chorutkie mamy szybciutko wracajcie do zdrowia,

co do czopu śluzowego to ponoć nie można go nie zauważyć,
duży glut (sorry za wyrażenie) często podbarwiony krwią będzie brązowy lub może też być zielonkawy co oznacza o niedotlenieniu.

to nie dobrze... gdzieś czytałam że ma konsystencję galaretki, ale jak białka kurzego to źle bo ja tak właśnie mam i przy tej okazji pojawiły się te brązowe plamienia.
Kurcze cały czas czekam i powtarzam wszem i wobec że chcę wcześniej rodzić ale jak się dzieje coś takiego i nagle to wszystko tak realnie wygląda to ja już chyba jednak nie chcę...

Kochana to ty dzwon gdzie trzeba zeby to sprawdzili!!

Koleżance czop śluzowy wypadł 2 tygodnie przed porodem.
jest to o tyle niebezpieczne, że dziecko nie ma naturalnej ochrony przed infekcjami, więc może zgłoś się do szpitala albo swojego lekarza

reklama
Hejcz spokojnie. Leż odpoczywaj. A mój mały na usg główkowo a pre dni temu czkawak pod żebrami, przedwczoraj w nocy w poprzek sie rozciagał a wczoraj i dziś czkawka w dole brzucha. Spokojnie zdązy sie odwrócić.Niektóre bobasy się obracaja tuz przed porodem.

Do góry