reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama

Załączniki

• 11.11.2010 002.jpg
    11.11.2010 002.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 30
Antylopka jeszcze mnie mufinkami kusisz :D to akurat w Irlandii mi wyjątkowo zasmakowało hehe

aluśka przepis jest na odpowiednim wątku :)

dziewczyny nie róbcie nic ponad swoje siły! :) mądrze mówię a sama dzisiaj zdycham po upieczeniu całego ogromu rogali :D

tak poza tym to jestem przerażona bo ludzie tu jeżdżą jak osly. dzisiaj przez tą mgłę to chyba maksymalnie było pół godziny ciszy i znowu jakaś karetka, straż, policja itd. wypadek za wypadkiem. jak jechałam od lekarza to też musiałam jechać objazdem bo samochód kogoś potrącił. masakra. odzwyczaiłam się w Irlandii od świrów na drogach a tu trzeba mieć oczy dookoła głowy a i tak jak jakiś idiota wyjedzie to niestety nic na to nie poradzimy i zawsze cierpi najbardziej ten co nie jest akurat winny...

Uf dziewczyny ale nam się nerwowo na wątku zrobiło - ale tak jak mówiłam wcześniej obstawiam że mechanizm rozpakowywania się grudniowych mamusiek ruszy po 15 listopada :)

Antylopka a kysz z tymi pysznościami!;-) Ja tu staram się unikać, soli, słodkiego (przez te moje 5 kg w ciągu tygodnia) a ty mi tu z takimi zdjęciami się ładujesz:-p

Hej Dziewczyny!
U mnie chyba jakiś kryzys chorobowy - kaszlę bez przerwy, głowa pęka i ledwo mogę oddychać. Boję się, jak będzie dzisiejsza noc wyglądała, bo wczoraj prawie nie spałam przez ten durny kaszel.
Mam wrażenie, że jakaś epidemia chorób gadłowych zapanowała. A może my sobie wirtualnie przekazujemy te zarazki?

Sunnflower - zaciskam kciuki, żebyś ładnie jeszcze pozaciskała nóżki. Ale szkoda, że nie zapytałaś swojego gina o te sposoby na wcześniejszy poród. Ciebie to nie dotyczy, ale mogłaś powiedzieć, że koleżanki się bardzo interesują ;-)

Antylopka - słodkości wyglądają smakowicie. Dobrze, że jestem po porcji ciasta ze śliwkami, bo by mi chyba na widok tego zdjęcia w brzuchu zaburczało.

Sarka - dużo zdrówka dla Twojego choraczka.

Hej Dziewczyny!
U mnie chyba jakiś kryzys chorobowy - kaszlę bez przerwy, głowa pęka i ledwo mogę oddychać. Boję się, jak będzie dzisiejsza noc wyglądała, bo wczoraj prawie nie spałam przez ten durny kaszel.
Mam wrażenie, że jakaś epidemia chorób gadłowych zapanowała. A może my sobie wirtualnie przekazujemy te zarazki?

Całkiem możliwe, bo mnie ból gardła przekazała moja własna Mama przez telefon ;)

Ogarnęłam na razie łazienkę i przedpokój. Przerwa...

Co czytam to każda coś robi,to prasowanie,pieczenie smakołyków(antylopka smaka mi narobiłaś i to jak,szkoda że nie mogę ich spróbować) sprzątanie i taki tam a ja mam wrażenie że zaraz padnę i nie chce mi się wogóle ruszać,czekam na męża co pojedziemy do sklepu bo pustki jakieś w lodówce a ja weny nie miałam żeby na zakupy na pieszo bo bym znowu przesadziła i szła do domu obładowana jak wielbłąd:-)

Sunnflower to jako przyspieszenie polecasz podróz autem w daleka trase???
Antylopka ale mi sie slodkości zachciało...Mojemu m tez ale stwierdził, że mu się iśc nie chce, mnie tez nie więc się obejde smakiem.

hej

jejku co za pogoda:dry: mam wrażenie, że zaraz spleśnieję od tej permanentnej mżawki, mgły i innych kapuśniaków...

Kochana nie narzekaj, w Irlandii potrafi 2 miesiace lac bez przerwy :baffled: Dopiero mozna depreche zaliczyć....

co do czopu śluzowego to ponoć nie można go nie zauważyć,
duży glut (sorry za wyrażenie) często podbarwiony krwią będzie brązowy lub może też być zielonkawy co oznacza o niedotlenieniu.

Hmm, to, ze może byc podbarwiony krwią, z cienkimi niteczkami krwi lub brązowawy to wiem, ale, ze może byc zielonkawy to pierwsze słyszę :confused::szok:???

ja robie z francuskiego ciasta

No jakby mogło być inaczej ;-)

tak jak mówiłam wcześniej obstawiam że mechanizm rozpakowywania się grudniowych mamusiek ruszy po 15 listopada :)

To w takim układzie ja sie zapisuję na pierwszy wolny termin, haha :-D Mój prowadzący obstawia właśnie połowę listopada ale jutro mam wizytę z moją połozną i zaraz potem z lekarzem w szpitalu, mam w planach wymusić na nich usg :tak: i zobaczymy co mi tam powiedzą :)

Mam wrażenie, że szyjka mi sie skrócila, jak brałam prysznic to nie mogłam za bardzo jej wymacać.... Ciekawe czy to mozliwe, żebym sobie sama to "wybadała":confused: bo np. to, ze przechodzi jeden palec to wiedziałam i połozna potwierdziła :D

reklama
Mam wrażenie, że szyjka mi sie skrócila, jak brałam prysznic to nie mogłam za bardzo jej wymacać.... Ciekawe czy to mozliwe, żebym sobie sama to "wybadała":confused: bo np. to, ze przechodzi jeden palec to wiedziałam i połozna potwierdziła :D
Co to znaczy??? Moge sobie sama sprawdzić rozwarcie??? Ja nie wiedziałam........Moje dziecię spiewa w wannie. Ściele łóżka i sama ide sie porysznicowac i lezeć. Od 20 "Dwóch i pół'. Uwielbiam ten serial, sie posmieje he he he.

Do góry