reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
tunia - w poznaniu nie wymagali ode mnie zmycia od stóp, a tutaj pewnie u rak jakbym miała nikt by nic nie powiedział, bo przy tej wielokolturowości jeszcze koś by się n areligie powołal i biedna położna miałaby przechlapane. Wszystko tutaj masz na piśmie i na wszystko musisz wyrazić zgodę, inaczej nic Ci nie zrobia.
w przedszkolu podpisywałam zgodę, że Wiki może jeść wieprzowinę. O krewetki nikt nie pytał....

w przedszkolu podpisywałam zgodę, że Wiki może jeść wieprzowinę. O krewetki nikt nie pytał....

a to dobre :D

swoją drogą wieprzowina jest zakazana w niektórych religiach moze to dlatego.
Ja musiałam wyrazic zgode na przylepienie plastra, podanie calpolu lub nurofenu w razie goraczki ale po uprzednim skonsultowaniu sie ze mna telefonicznie i na robienie zdjęć dziecku w celu wykorzystania w przedszkolu na wystawach :)

Aluśka ale wandal z Ciebie ;)
o ja niedobra:zawstydzona/y:
co do włosów, to praktycznie nie różnią się niczym od tych jakie miałam przed ciążą, jedynie własnie ładnie pachną i są świeże o 1 dzień dłużej,
zawsze miałam gęste, grube zdrowe włosy, po babci i mamie, bo to genetyczne, moja babcia choć ma 70 lat nadal ma świetne włosy, dużo i gęste i piękny srebrny naturanie siwy bardzo ładny kolor

moja fryzjerka nawet mi mówiła, że ona moich włosów farbowac nie będzie bo są zbyt ładne i nie zniszczone, żebym przyszła jak będę siwa:-D

aluśka boże dobrze, że na siniakach się tylko skończyło, :no:
Tunia to masz szczęście że odziedziczyłaś po babci i mamie mocne i gęste włosy:tak::tak: nie jedna Ci pewnie zazdrości takiej czuprynki:cool:
tunia - w poznaniu nie wymagali ode mnie zmycia od stóp, a tutaj pewnie u rak jakbym miała nikt by nic nie powiedział, bo przy tej wielokolturowości jeszcze koś by się n areligie powołal i biedna położna miałaby przechlapane. Wszystko tutaj masz na piśmie i na wszystko musisz wyrazić zgodę, inaczej nic Ci nie zrobia.
no domyślam się że z ta wieprzowiną to ma podłoże religijne:sorry:
ja idąc do porodu z Amandą paznokcie u stopek nie miałam pomalowanych bo tak zaleciła mi mam mojej bratowej która pracuje w tym szpitalu co rodziłam:tak::tak: teraz jak juz sobie maluje to lakierem bezbarwnym z drobinkami brokatu wiec raczej będzie dało się zauważyć ze coś sie nie tak dzieje:sorry:

Dobrze macie z tymi mężami prasującymi sobie koszule ;) Mój ma stały tekst: "Ja mogę wyprasować, ale wiesz, że zejdzie mi 4 razy dłużej niż Tobie. A wiesz ile to prądu zje?" ;) Ale ja lubię prasować, więc mi to specjalnie nie przeszkadza :)

Co do przeglądania wątków to ja w ciągu dnia nie mam problemu z nadążaniem, bo pracuję na komputerze albo przy komputerze i średnio raz lub dwa razy na godzinę muszę się oderwać od swoich literek, żeby oczopląsu nie dostać i mózgu nie zagotować - więc odświeżam sobie wtedy forum ;) Gorzej jak gdzieś muszę wyjść albo na drugi dzień rano nadrabiam poprzedni wieczór ;)

My już po wizycie. I po zakupach, bo Rodzice w czwartek przyjeżdżają (na moje urodziny, bo ja "niepodległa" jestem ;)) i trzeba zrobić obiad i placka... Nie wiem, co się stało, bo ledwo chodziłam po sklepie - tak mnie potwornie pachwiny i spojenie bolały. Szurałam nogami po podłodze. Chyba po badaniu ginekologicznym - tak to sobie tłumaczę. No bo niby po czym innym?...

Dobrej nocy wszystkim:-)
Ja dziś padnięta i dlatego idę do wanny i lulu. Może uda mi się zasnąć,bo ostatnio to coś kiepsko u mnie ze spaniem.
Całuski:-D

a to dobre :D

swoją drogą wieprzowina jest zakazana w niektórych religiach moze to dlatego.
Ja musiałam wyrazic zgode na przylepienie plastra, podanie calpolu lub nurofenu w razie goraczki ale po uprzednim skonsultowaniu sie ze mna telefonicznie i na robienie zdjęć dziecku w celu wykorzystania w przedszkolu na wystawach :)
tak, tak, religijne, u nas by na to nie wpadli, bo z góry zakładają, że wszyscy katolicy
na zdjęcia też sie podpisuje i to za każdym razem, jak maja być robione

reklama
Do góry