reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Renczysia jesli chodzi o antyperspirant to ja zmienialam na dove, bo jest bez alkoholu i super dziala:tak:

A w sumie dove to używałam dawno,dawno temu,później przeszłam na nivea spray,teraz mam nivea kulka.

Dobra to w podskokach między kąpanie a malowaniem napisę coś o poceniu się pach.Ja używam etiaxil-to taki maluśki roll-on pod pachy,polecam bo jest super. Smarujesz pachy na noc,rano zmywasz i się golisz,masz spokój z mokrymi pachami na jakieś trzy,cztwry dni. Można w ciąży używać,ja mam do skóry delikatnej. Całuski

Właśnie o tym czytałam kiedyś na necie i chyba muszę wypróbować :)
Dziękuje wszystkim mamusiom za rady :)

A przed chwilką dzwoniła teściówka żeby zapytać jak się czuje i gdzie jestem heh A ja że w domu,a ona z kim? A ja że sama,a ona no jak to sama powinnaś z kimś być,a ja no bez przesady.Zapytała czy może dzwonić codziennie,żeby zapytać o samopoczucie,a ja że ok.I mówiła że jak się zacznie coś to żebym nie dzwoniła do mena tylko do niej że przyjedzie po mnie i pojedziemy razem do szpitala hehehehheh ODPADŁAM po prostu.Powiedziałam,że będę dzwonić do niego,a ona że lepiej do niej bo żeby nic mu się nie stało po drodze.3 km od domu jest więc nie będzie jechał 200km/h strasznie kobita przewrażliwiona jest heheheh

reklama
Cześć kochaniutkie!!!już przy ubieraniu się jestem mega zmęczona że muszę na chwilę usiąść najlepiej nawet się położyć by nie runąć na podłogę, na dwór bez asekuracji męża nie wychodzę, może przesadzam, ale za dobrze pamiętam jak ciężko mi było powrócić z prostej przechadzki do sklepu za 300m
ja ostatnio zauważyłam że brzucho wystające ponad zwyczajowe rozmiary jest niebezpieczne w kuchni, często boleśnie wspominam że mi trochę wystaje z przodu i muszę robić zapasowy odstęp od szafek, gorącego czajnika czy jakiegoś garnka... a z ubieraniem butów to jednak jest chyba najokropniejsze uczucie, powstaje chęć albo wydłużenia rąk albo możliwość "odczepiania brzucha"
już jutro będę miała na liczniku 37 tygodni, więc ja już chcę rodzić

jak to czytam to się mogę pod tym podpisać, choć ciążę mam młodszą, ale ubranie butów do wyjścia to mega wysiłek, jak jest mąż to siadam i on mi je ubiera, ale samej się schylić, włożyć i zapiąć to jakiś koszmar i jak wychodzę z domu to już się ze mnie leje pot od zmęczenia, zresztą godz temu wróciłam z zakupów, musiałam iść na dwa razy bo bym nie przyniosła na raz wszystkiego i właśnie już godz odpoczywam, bo mnie tak brzuch boli

Zuzia dziś ani drgnęła:no: nie wiem co tak cicho strasznie

&&&&& za wizytujące,
miałam coś odpisać jeszcze, ale taka jakaś zmęczona jestem, że normalnie nie myślę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam poniedziałkowo. Coś chyba z tymi ludźmi jest nie tak, bo jedni dziwią się, że jeszcze torba nie spakowana, a inni twierdzą, że bez sensu nawet o tym myśleć, bo przecież jeszcze tyyyleee czasu. Rozwalił mnie wczoraj mój teść. Podśmiewywał się ze mnie, że z pakowaniem torby czekam na jutrzejszą wizytę, żeby zobaczyć, co powie mi lekarz. On chyba nie rozumie, że lekarz powie, czy już coś się dzieje, czy na razie spokój. Chyba ktoś powinien poczytać, kiedy ciąża jest uznawana na donoszoną.

z racji tego że ja nie noszę nic prócz spodni,to raczej na koniec ciąży nie wyskocze w sukience bo by mi rodzina ze śmiechu poumierała hi hi:-)

Wiem, że nie o to Ci chodziło, ale stanęłaś mi przed oczami TYLKO w spodniach;) Chyba zbyt dosłownie czytam posty;)

oczywiscie w swoim stylu w ikei od razu pojechalam do kasy pierszenstwa i uprzejmi wepchnelam sie przed 8 stojacych tam osob

Prawidłowo. W końcu też zaczynam tak robić. A jakby ciąża trwała jeszcze z 2-3 miesiące, to byłabym już w tym mistrzynią ;) Nie ma co narzekać, że ktoś nas nie wpuścił, tylko trzeba się upomnieć. Bo przeważnie jest tak, że jak już się wchodzi gdzieś poza kolejnością, to nikt słowa nie powie. A jesli nawet, to "lekkim" komentarzem można ludzi zbić z pantałyku ;)

gufizgadza się , bilety zawdzięczamy konkursikowi mbanku :) w sobotę zostawiamy małego u babci , jedziemy, a po koncercie albo wracamy albo nocujemy u znajomej albo w jakimś hoteliku- tak sobie myślę że w drodze powrotnej mogłabym dostać delikatnych skurczyków..i od razu na porodówkę pojechać :) Myślę że nawet torbę do szpitala bym ze sobą zabrała :)

Mogłybyśmy się spotkać- tylko nie wiem czy my tylko na "chwilę" nie wpadniemy do Łodzi bo jedzie z nami kolega, który 21 musi być w z powrotem bo jest w komisji na wyborach :)

Hej mamuśki. Ja właściwie wstalam godzine temu, bo do 4 rano meczyłam się ze zgagą. Aż płakałam z bólu. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby szybko się jej pozbyć ?? Bo kolejnej takiej nocy nie przeżyję :(

Hej mamuśki. Ja właściwie wstalam godzine temu, bo do 4 rano meczyłam się ze zgagą. Aż płakałam z bólu. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby szybko się jej pozbyć ?? Bo kolejnej takiej nocy nie przeżyję :(

Oj... W nocy podobno pomaga spanie na wyższej poduszce. Ja zgagi właściwie nie mam, a na lekką wystarcza mi mleko. Podobno dobre jest też zjedzenie jabłka albo ssanie goździka ;)

Oj... W nocy podobno pomaga spanie na wyższej poduszce. Ja zgagi właściwie nie mam, a na lekką wystarcza mi mleko. Podobno dobre jest też zjedzenie jabłka albo ssanie goździka ;)

Pierwszy raz taka mocną miałam ;/ jutro na szczęscie mam lekarza to może mi coś poradzi.
GUFI ja jestem ostatnia do rozpakowania, bo termin mam na 23.12.
Miłego dnia mamuśki :*

reklama
Do góry