reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć!
U mnie noc taka sobie. Wieczorem byłam totalnie padnięta, ale Małżon zaczął tak okropnie w łóżku kaszleć, że przestraszył małą. Dzidzia dostała czkawki i nie mogła się uspokoić. Dopiero jak połaziłam po pokoju i pokołysałam się, to zasnęła.

Sarka - dużo zdrówka życzę. Mam nadzieję, że szybko Ci się uda przepędzić to okropne kaszlisko.
Mnie od rana lekko gardełko pobolewa, ale wzięłam już Cholinex i mam nadzieję, że się choróbsko żadne nie rozwinie.

Bodzinka - a może zamiast stać przy garach i piec ciasta zdecydujesz się na gotowe, ze sklepu? Bo coś mi się wydaje, że powinnaś odpoczywać? Ja wiem, że najlepsze są ciacha własnoręcznie wykonane, ale powinnaś się oszczędzać.
Nietety są nie tylko lepsze ale i tańsze. Zreszta już sie studzą.
Wściekłam się bo dzwonie do szwagra o której będą z córkami. K.17. A jego się nie da "wyprosić" jakby co...W ogóle zła jestem bo miałam nadzieje, że tylko szwagierka z córkami przyjdzie...Cholera, cholera, cholera....Jego nie zapraszałam...Wszyscy mają wzgląd, że mam odpoczywać tylko on jie, a jego zona pod jego całkowitym wpływem jest...Do tego P. w pracy wróci wieczorem. Nie robie wielkiej imprezy, ciasto, czipsy i tyle...Ale wkurza mnie, bo każdy przyłazi o innej h...Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Nie no najpózniej o 19 mówie im "Do widzenia"!!!! Rok temu szwagier je zostawił, pojechał do tesciowej i siedzieli mi potem do 23. Ide zjeść coś słodkiego na nerwa.

reklama
Bodzinka weź powiedz, że powinnaś leżeć z polecenia lekarza, ale chciałaś malemu chociaż chwilę przyjemności zafundować dlatego malutka imprezka. jak nie dotrze aluzja to powiedz wprost, że nie masz sily i liczysz na ich zrozumienie i po prostu mają już iść. ja bym tak zrobiła

sms od :) Anki :)

"Hej :) ja w szpitalu - trzeba zbadać to zatrzymywanie wody i swędzenie... Przy okazji codziennie posłucham ktg :) Pozdrowienia dla grudniówek! "

Bodzinka albo uprzedź że o 20 idziecie do kina albo że macie zaplanowaną wizytę u lekarza ...coś wymyślisz :)

Pozdrowienia dla ANI. Oby wszystko sie wyjaśniło pozytywnie.
Bodzinka powiedz wprost jestem w ciąży i muszę odpoczywać. Ich problem jeśli się obrazą. Ja niektórym też muszę to tołkować. Najgorsze, że niektórzy tego nie rozumieją.

hej mamuśki

spałam z czosnkiem w uchu i w opasce i pomogło. Ewidentnie zostałam zawiana he he he.
przeszło na mnie:baffled: - nie wiem czy to ząb, ucho, gardło.... z nosa mi leci.... płuczę gębę szałwią (od której juz było rzyganko oczywiście:zawstydzona/y:), w uchu watka, nie wiem gdzie przyczyna i co mnie boli....

Miłej imprezki:tak: Szwagra wywal jak będziesz miała dość i tyle!
Ja zaraz sobie zjem karpatki mniam mniam:-) I zabiorę się za robienie sosu bolońskiego do spagetti.
a ja dzis daję gotowca na obiad - canelloni:-)
karpatke bym sobie zjadła, mniam

Mnie od rana lekko gardełko pobolewa, ale wzięłam już Cholinex i mam nadzieję, że się choróbsko żadne nie rozwinie.
zamień cholinex na coś innego, bo nie powinno się go brać w ciązy

O kurcze, to odstawiam ten Cholinex. A szkoda, bo to jedyne, co na mnie działa. Może coś naturalnego spróbuję. Możecie, dziewczyny, coś polecić? Płukanie wodą z solą odpada ;-)

reklama
A ja jakos bardzo zle sie dzis czuje.Brak mi calkowicie sil, nawet ciezko mi pisac bo w rekach tez brak sil.Czuje sie jakbym cala noc pracowala.Jakies dziwne uczucia goraca:sorry2: aj.Lece sie polozyc.
Anka trzymaj sie i wracaj szybko cala i zdrowa;-)

Do góry