reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej :)

Nocka za mna tragiczna wiec juz od 6:40 urzeduje :) Zdazylam wydac troche kasy na allegro hehe :) Zanim pojde nadrabiac wczorajsze zaleglosci w tym watku zapytam was, czy ktoras ma taka sytuacje jak ja - nie dosc ze ostatnio zbiera mi sie woda to jeszcze zaczelo mnie wszystko swedzic i krostki mi na nogach od drapania chyba pojawily sie :/To normalne?

reklama
dzień dobry:-)

olcia a no tak sobie awatarek zmieniłam :-) foto z garfiki google :-) zresztą jakieś popularne, bo je w kilku magazynach tez już widziałam

Czytałam Was jeszcze wczoraj wieczorem, ale strasznie już duuużo napisałyście

sarka to dobrze, że ciut lepiej, może Ci coś ten antybiotyk pomoże

oglądam właśnie cykl Aktywna MAMA w DDTVN, czyli przestroga jak się nie "zapuścić" siedząc w domu, przeraziło mnie to, że ta bohaterka siedzi w domu jak ja.... tylko, że przynajmniej make up sobie zrobię jak gdzieś wychodzę i ładnie się ubiorę

missiiss a ile latek ma twój piesek? Bo starsze psy na pewno mają niemiły oddech, bo to chyba wina starzenia się psa, a żeby mu czyścić ząbki to sa takie kosteczki np z pedigree, bo z weterynarzem to trzeba ostrożnie, bo Ci zaraz wymyśli, że ma kamień na zębach lub coś i każe czyścić i majątek u niego zostawisz, ja z moim śp kotem chodziłam tylko do 1 weterynarza, który go znał i nie zdzierał z nas kasy, a raz jak poszłam w Warszawie bo się na żóładek pochorował to w ciągu 4 dni zostawiłam kilkaset złotych

Czy Was tez bola narządy wewnętrzne?
Mnie wczoraj bolało wszystko: na wysokości mostka aż na wylot do pleców, nie wiem czy serce czy żołądek, bolały mnie płuca, autentycznie, aż zasnąć nie mogłam, dopiero jak mnie C. oklepał to trochę przeszło, dziś rano na wysokości żołądka i serca znów, ale to jest ból nie do wytrzymania, i chyba wynik kopania nóżkami Zuzi po moich wnętrznościach, bo wczoraj non stop jej nóżki czułam pod żebrami, aż musiałam pochodzić po mieszkaniu żeby zeszła trochę niżej...

Mnie na szczęście nic nie boli (prócz ręki).
Ja już poprasowałam:-) i teraz mam wolne.
Jestem strasznie szczęśliwa bo dzwonił kurier że jedzie z dużą paczką czyli będę miała łóżeczko dziś:-):-):-):-):-):-):-) nareszcie będzie dziś skręcanko myślicie że sama dam radę??

joamar tylko niech ten kurier wniesie Ci do domu to łóżeczko bo to ciężkie będzie,
pewnie sobie sama poradzisz, bo skręcić czyli włożyć śrubki w dziurki i dokręcić to nic trudnego, tylko, że łóżeczko trochę waży i chyba powinnaś poprosić żeby Ci je ktoś wniósł do pokoju gdzie ma stać i może Ci z nim pomóc, bo nie powinnaś się siłować

mam pytanie odnosnie podgrzewaczy... czy używałyście jesli tak to jaki polecacie?
Olkale, ja przy pierwszym dziecku kupiłam i nie użyłam ani razu...:no::no::no:. Najczęściej do podgrzania używałam po prostu mikrofalówki albo garnuszka z gorącą wodą do którego wkładałam butelkę. Podgrzewacz i sterylizator to gadżety zdecydowanie zbędne moim zdaniem, no ale co mama to zdanie inne:-).
A w ogóle to dzień doberek wszytskim:-)
Wczoraj wieczorkiem przyszła do mnie kumpela z mężem: ma 38 lat i od ilku lat starają się o dziecko więc temat był jeden... Ale było bardzo sympatycznie:-). W nocy mieliśmy mały wypadek, bo Jacek spadł z łóżka:cool:. Obudził się z wielkim guziolem na głowie. A ja po wczorajszym fatalnym dniu czuję się dziś dobrze i strasznie się z tego cieszę bo ostatnie dni nie były najlepsze a wczoraj to jakieś apogeum złego samopoczucia. Zaraz się ubieram, wsiadam w autko i jadę odebrać wyniki, potem rozejrzeć się za zakupami świątecznymi... (zgodnie z planem wszystkie prezenty muszę kupić w listopadzie a mam do obdarowania jakieś 15 osób...), potem aikido z Jacusiem, pranie małych ubranek i prasowanie dużych i tyloe planów na dzisiaj. Jacek dzisiaj w przedszkolu, mężuś na uczelni więc zjem coś na mieście.
No to mykam kochjane, życzę Wam baaaaaaaardzo miłego piątku:-):-):-)

Witam się deszczowo,u mnie leje a ja szczęście miałam bo z rana badania byłam zrobić i właśnie weszłam do domku i sru z nieba ulewa.

Moje nocki ostatnio są straszne,budzę się co chwila mokra jak pies,do tego koszmary,ale najgorszy jest ból bioder,mam wrażenie jakbym miała biodra w imadle i ktoś je ściskał,wczoraj stwierdziłam że się już rozpadam hi hi. Z Oli jakoś takich problemów nie miałam,mój mężuś stwierdził że to dlatego że pięć lat starsza jestem:-)

Olkale ja miałam podgrzewacz avent i byłam bardzo zadowolona,teraz też kupiłam ale tym razem IQ,cyfrowy.

Ostatnia edycja:
Jestem strasznie szczęśliwa bo dzwonił kurier że jedzie z dużą paczką czyli będę miała łóżeczko dziś:-):-):-):-):-):-):-) nareszcie będzie dziś skręcanko myślicie że sama dam radę??

Łóżeczko się banalnie skręca - pewnie będzie na imbusy i pójdzie Ci raz dwa :) Właściwie kolejność skręcania nawet nie jest ważna - i tak wyjdzie :) Samemu też się da, bo jest leciutkie i nic nie trzeba trzymać. Tylko trzeba pamiętać, żeby przed skręceniem boków na sztywno włożyć do środka i złapać śrubkami dno (to, na którym materac leży), bo potem będzie za ciasno i nie wejdzie, a jak się będzie wciskać, to może się porysować :)

Nasze łóżeczko robi za składzik na papiery i pudła po wczorajszym pozbyciu się biurek i aż mi go szkoda :) Muszę się wybrać do Ikei po jakieś organizery...

reklama
Łóżeczko się banalnie skręca - pewnie będzie na imbusy i pójdzie Ci raz dwa :) Właściwie kolejność skręcania nawet nie jest ważna - i tak wyjdzie :) Samemu też się da, bo jest leciutkie i nic nie trzeba trzymać. Tylko trzeba pamiętać, żeby przed skręceniem boków na sztywno włożyć do środka i złapać śrubkami dno (to, na którym materac leży), bo potem będzie za ciasno i nie wejdzie, a jak się będzie wciskać, to może się porysować :)
też tak myśleliśmy i zaczęliśmy skręcać oglądając wczoraj mecz. Dobrze, że Wiki była przejęta sprawą, bo się okazało, że to francuskie łóżeczko skręca się w określonej kolejności, bo inaczej się nie da....

Do góry