reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ale szybko. Ja świątecznie nie zrobiłam nic...
I teraz to nie wiem, czy powinnam się wstydzić, olać, czy brać za łańcuchy świąteczne :dry:

Madzienko na co idziecie?

reklama
Dzien dobry;-) U nas słonecznie, ale też bardzo wietrznie.

Kana a ja tak o tym odwiedzinach w Kanadzie pisałam tak pół żartem pół serio, bo mój małżon ma rodzinkę w Kanadzie, wujka i ciotkę. Z wujkiem kontaktu za bardzo nie utrzymują, ale ciocia była w Polsce 2 razy, w tym roku na pogrzebie babci D i 3 lata temu na naszym weselu. Niesamowicie pozytywna osoba, bardzo ją polubiłam i kto wie czy kiedyś Kanady nie odwiedzimy. W przyszłym roku lecą tam moi teściowie. A napisz mi jeszcze gdzie Wy w Kanadzie mieszkacie, bo gdzieś mi to umknęło?

Powiem Wam, ze ja żadnych smaków nie miałam w ciąży. Lubię i słodkie i słone i tak tez w ciąży miałam. Więc przesądne teorie na temat płci u mnie się nie sprawdziły, bo obie ciąże miałam identyczne jedynie z ta różnicą że Filipa urodziłam wcześniej a Zuzie przenosiłam.

O pomocnikach przy sprzątaniu nawet nie mówcie. Czasem to mi sie równocześnie chce śmiać i płakać;-)

A ja zimy nie cierpię, ale jedyne co lubię z tej zimy to właśnie okres świateczny. Dla mnie to najbardziej magiczny okres w roku i właśnie dzieki niemu jestem w stanie przetrawić jakoś tę porę roku.

zapo ja tez świątecznie nie zrobiłam nic :tak:

Zaraz bedę robiła obiadzior, spaghetti z tuńczykiem i szpinakiem, mój debiut , zdam relacje po :-)
jak byliśmy w Irlandii to tam już od 2 listopada wszędzie wystawy, ozdoby świąteczne były...ale dla mnie było to za długo, bo pierwszy szał minął i już potem było to takie normalne...a kocham święta i wystawy świąteczne :tak:
nie mam planów na sobotę, chyba gnijemy w domu :oo2:

Asiulkaa kiedy spotkanko ? ja proponuje na nastepny tydzien, wtedy mój ma drugie zmiany a ja się nudzę w domu :dry: a wieczory teraz takieeeeeeee długie :sorry2:

Ja zimę jeszcze toleruję, ale taką białą. O wiele bardziej nie znoszę późnej jesieni i bardzo wczesnej wiosny, kiedy jest: plucha, deszcz, wiatr, zimno, ślisko i głowa boli!

A dla mnie tekie szybkie wystawy świąteczne psują efekt. Bo czekam na święta, magię i zapach przypraw. Czekam, tydzień,miesiąc, i dłużej. I jak już święta przyjdą, to jestem tym autentycznie zmęczona :-(

No babie nie dogodzisz ;/

Hej :-)

Wpadłam tylko złożyć życzenia: asiulkaa-100 lat!!!!!!

I lecę dalej sprzątać, bo wieczorem mam imprezkę urodzinowo-parapetówkową :-D

I przy okazji-dziękuję Wam kochane za życzenia na fb :tak:

Hej

Wrócilismy od teściowej ... głowa mi pęka :oo2:
Teraz tatuś poszedł kapać synka a ja jem mandarynki :sorry2:
A wcześniej najadłam się rogali bo mama upiekła. Pęknę.

Ja tez lubię święta , ale jak juz są a nie jak trzeba do nich szykować i sprzatać :baffled:

w końcu i ja dotarłam...wypad do kina bardzo udany i nawet nie wiem kiedy te 2,5 godziny mi tak zleciało..
byliśmy na skyfall - może fanką Bonda nie jestem, ale moim zdaniem film fajny
yes2.gif
yes2.gif
a muzyka super
później jeszcze małe zakupki i pól dnia zleciało...a jak pięknie są ubrane choinki a AlmiDecor, z reszta w Home&You tez już świątecznie....

u mnie tez powoli zbliżają się święta, oto moje tegoroczne dzieła-pochwale się a co:-p...

reklama
w końcu i ja dotarłam...wypad do kina bardzo udany i nawet nie wiem kiedy te 2,5 godziny mi tak zleciało..
byliśmy na skyfall - może fanką Bonda nie jestem, ale moim zdaniem film fajny
yes2.gif
yes2.gif
a muzyka super
później jeszcze małe zakupki i pól dnia zleciało...a jak pięknie są ubrane choinki a AlmiDecor, z reszta w Home&You tez już świątecznie....

u mnie tez powoli zbliżają się święta, oto moje tegoroczne dzieła-pochwale się a co:-p...
Piekne !!!
Jak Ty to robisz :szok:?

Do góry