reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Myszko świetne buty !!!
U nas fascynacja książeczkami już minęła, tylko czasem jak jej się przypomni to ogląda :-). Majka już duzo mówi, w sumie to już dobrze się dogadujemy. Rano zawsze woła "mleko", jak idziemy pić kawę to "kaja" na traktory i ciężarówki mówi "duzia maszyn", danonek to "noko noko", miś, piesek, kot, dziadziuś, bacia, ciocia, zuzia, but, nog (noga), obiad, zupa, sok, czekam, szukam, baseń ojej za dużo żeby wypisywać, ale sie cieszę bo już moge zrozumieć po części co do mnie mówi i co chce.
Mamy które czekaja na słówka, trzymam kciuki, tez się doczekacie i jeszcze będziecie prosić żeby się uciszyli :-D
Marzycielko dobrze, że to jednak nie ospa.
Ewelw pewnie Ci troche ciężko z tą przeprowadzką, ale podzielam zdanie, że najważniejsze, że będziesz na swoim, tylko nie przesadzaj z dzwiganiem rzeczy.
Kokusia kiedyś pisałaś, że lubisz remonty haha to pewnie się cieszysz więc na pewno jakoś ogarniesz całe zamieszanie :-)

Pewnie że się cieszę bo od zimy nie robiłam nic nowego w domu i już mi się trochę znudziło.

reklama
Jasiek ma bardzo dużo ksiązeczek. Jest taka seria Mały Chłopiec i mamy już prawie wszystkie książeczki. empik.com - Traktor Tadka - Opracowanie zbiorowe - 9,49 zł Prawie w każdej jest jakieś zwierzątko - więc wszystkie krówki, kotki, pieski, ptaszki Jaś naśladuje bez problemu. I brum brum. Mówi - Kaka -Kasia, Ada, Elka, bacia, dzidzi, ziuu(wózio), tato(auto) ale i tak w porównaniu z waszymi dziećmi to mało gada :)
Najlepiej mu wychodzi Karolinka - kaikaijka i jest bardzo dumny jak tak do mnie powie :D

Mati mówi już wszystko. I czasami mnie zadziwia, ostatnio znalazł śrubkę i przyszedł do mnie ją pokazać i powiedział "siupka", skąd on to wiedział, nie wiem, może kiedyś mu powiedziałam ale sama nie pamiętam, a on ma taka pamięć.

A teraz jak cos zbroi i ja podniosę na niego głos, to zaraz przybiega i mówi :"tui tui" przytula się na 5 sekund i mówi "stalcy" i pogrozi sobie paluszkiem "niu niu" :-D

Ollcia jedziemy, w przyszłym tyg. chyba w piątek ;-)

oj, to chyba faktycznie się miniemy bo my w przyszłym tygodniu w niedzielę

Mati mówi już wszystko. I czasami mnie zadziwia, ostatnio znalazł śrubkę i przyszedł do mnie ją pokazać i powiedział "siupka", skąd on to wiedział, nie wiem, może kiedyś mu powiedziałam ale sama nie pamiętam, a on ma taka pamięć.

A teraz jak cos zbroi i ja podniosę na niego głos, to zaraz przybiega i mówi :"tui tui" przytula się na 5 sekund i mówi "stalcy" i pogrozi sobie paluszkiem "niu niu" :-D

ale masz wesoło :-D

Hej

Dzisiaj u nas troche chłodnie ale też fajnie. Tylko wiatr jest taki nieprzyjemny.
Wieczorem spotykam się z koleżankami , juz się nie mogę doczekać. Mąż w Łodzi , ma dzisiaj przyjechać , a tutaj żony nima (jak to mówi Mati :-D) :-D

Dziewczyny kochane-zawracam się do Was z prośbą o zapoznanie się z poniższym artykułem:
Kielce: Kielczanka walczy o każdy oddech – cierpi na niespotykaną na świecie chorobę. Uratować może ją tylko przeszczep - 23 lipca 2010 http://www.renata.webds.pl

Dziewczyna chodziła ze mną do podstawówki. Ma dwójkę małych dzieci i szczęśliwą rodzinę. Do pełni szczęścia potrzeba jej tylko 600-700 tys. zł. Potrzeba, aby mogła żyć.... Jak sobie pomyślę, że kolejne dzieci mogą stracić mamę...

Liczy się każda złotówka-jeśli możecie pomóc, to fantastycznie, a jeśli nie-przekażcie, proszę, tę wiadomość dalej. Dziękuję Wam bardzo.

witamy...

apropo gadania dzici...Alex ma kolege o poł roku straszego i dziewczyny nie uwierzycie ale ten mądrala,wczoraj zaśpiewał mi piosenke...ani wyszkoni " czy ten pan i pani" cała...kumacie?:szok:
a najbardziej mi sie podoba tekst jak np upadnie na piasku i mówi " wstawaj,leżysz jak stary byk":rofl2::laugh2:
albo jak coś chce to Jego mama mówi " a wiesz Filipku co ja bym chciala?" to Filipek na to " słonia w karafce":-D:-Dw ogóle jest przemocny,zna wszytskie kształty,kolory, parę literek i cyferek. i w ogóle z gadką to wymiata...:-D
o kurcze, to ja niedługo wpadnę w kompleksy z moim niegadającym po polsku dzieckiem. Bo też tylko mami, tata, halo (telefon), am, piś (pić), mmmm (krowa, słoń), hou hou (pies), mia (kot), kaka (kaczka), koko, meee, lola (mleko), tia (tak), nie, dan (daj) i wszystko.
jak ma dobry dzień to kolory dopasuje i też tylko książeczkami się otacza. Auta średni go interesują raczej psy i inne żyjątka. Jak może dotknąć, pogłaskać to zwierzęta strzeżcie się, bo zamęczy. Na spacerach bardzo muszę uważać... na wszystkie psy z okolicy:D

Mądry Mati!
mój też jak zbroi to sobie paluszkiem pogrozi i pogada po swojemu. teorię ma opanowaną w kazdym razie, gorzej z praktyką:-D:-D:-D

A ja się chciałam zapytać o siusianie waszych maluszków ale idę na opiekę.

Hej Kobietki!
Dawno mnie tutaj nie było jakoś tak czasu brak.
Widać za dużo się tutaj nie dzieje ostatnio przez miesiąc tylko 20 stron, szkoda :( kiedyś tyle to pisałyśmy w jeden dzień.
U nas wszystko dobrze malutkiej właśnie wychodzi ząbek ale dzielnie to znosi, przesypia nam już całą noc. Ja do końca sierpnia na stażu a co później to się zobaczy, jeszcze we wrześniu mam obronę.
Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków

Uciekam spać do następnego mamusie :)

reklama
Cześć dziewczynki!:-) Już jesteśmy!:-D
Pogody nie mieliśmy, więc i wakacje srednio udane ale przynajmniej było coś innego:) Zuzka morzem zachwycona:) Kąpała się w zimnej wodzie bez mrugnięcia okiem:)
Teraz trza odpocząć trochę po tych wczasach...tylko jak skoro Zuzka tak się rozgadała że teraz jej się buzia nie zamyka:):-D:-D

Co u Was dziewczynki????
Zapominajko, Mamusiu, Kokusiu jak tam diety? Ja się muszę wziąć od poniedziałku bo troszkę mi przybyło po tych deszczowych wakacjach:)

Do góry