reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

hej !!!

wszystkiego naj !!!!

u nas wczoraj byli znajomi z dziećmi i pojechali dzis wiec było wesoło bo mają dwie córcie koleżanki Liwii wiec wyglądało w domu jak po tornadzie ale męzuś juz sie uwinoł z tym bajzlem dobrze że miał dzień na sprzątanie :-)
Lenka dostała śliczny tort pileuszkowy zrobie jutro zdjecie i Wam na galerii pokaze !!!

Justyna a jakie tabletki zażywasz?:) Mi gin przepisała cerazette ale przeraża mnie to że z moją sklerozą mam to brać o tej samej godzinie:)

ja Azalie to ponoc to samo i tez zapominam juz sobie przypomnienie w telefonie zrobiłam !!!

DAMY RADĘ!!! Zamówiłam książki dla małej, żeby jej czytać...

Kobietki!! mam pytanko... Chciałabym założyć wątek pt. "Rozwój intelektualny lub po prostu rozwój - zabawy itp" Co Wy na to?? Chciałabym zamieścić w tym wątku gry i zabawy z naszymi szkrabami, opisywać jak się ja z nią bawię - i jak ona reaguje - no i chciałabym się dowiedzieć jak te wasze szkrabki się bawią i rozwiją, mam do zaoferowania rymowanki które wyszukałam w necie... Co Wy na to?? Mogę??

fajny pomysł !

Coś czuję dziewczynki, że długo już nie pociągnę w ten sposób. Narasta we mnie frustracja i robię się coraz bardziej nerwowa. Od trzech tygodni wychodzę z domu jedynie do lekarza, albo w porywach na pół godzinki do sklepu :baffled: Już mi się na mózg rzuca to siedzenie w domu :wściekła/y:I jeszcze ta pogoda paskudna...

trzymaj sie !!! moze jak masz takich rodziców co dają sobie świetnie rade z dzieciaczkami to moze zgodzą sie zostać z Twoją dwócą a Ty wyskoczysz gdziekolwiek !

spadam bo czas kąpieli sie zbliza !

reklama

Załączniki

• 567328577_7.jpeg
    567328577_7.jpeg
    11,2 KB · Wyświetleń: 50
  • 567328577_1.jpeg
    567328577_1.jpeg
    9,9 KB · Wyświetleń: 52
  • Obraz 231.jpg
    Obraz 231.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 62
  • Obraz 232.jpg
    Obraz 232.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 54
Witam Dziewuszki!

Wszystkiego NAj!!!! Ja tak szybciutko bo mezulo nade mna stoi co bym mu krzeselka ustapila:tak:

Ewelw ja cwicze i przyznam, ze sprawia mi to uzo pryjemnosci - kiedys musialam sie mobilizowac, a teraz w sobote i dzis nie moglm pojsc i tak mi niefajnie bylo, wiec zabralam dzieciaki na plac zabaw czytalam gazetke i podnosilam nogi i robilam nozyce nogami, zeby pracowac nad misniami brzucha:)))

Jesli chodzi o mnie to ja kochana zaraz po porodzie wazylam mniej nic przed ciaza - jednym slowem to ja w ciazy schudlam. A mimi wszystko mam do zrzucenia 38 kilo! i ciezko nad tym pracuje. Naet nie wstyd jest mi sie przyznac, bo jak ktos sie tk zapuscil to teraz musi pokutowac!!!

Olcia
jesli chodzi o brzuch to ja tez tak mam, miesnie rozeszly mi sie calkiem i wygadam jakbym byla w piatym miesiacu, jeszcze z pierwszej ciazy tak mam! A facet to BUC JEDEN!!! POwiedzalabym mu do sluchu to by zbladl!

Ewelw jesli chodi o aerobik to ja bym Ci odradzala. Ja poszlam raz poniewaz mam abonament na wszystko i wyszlam po 10 minutach tki wycisk! Chodze natomist na aerobik w wodzie - Aquafit, bo jest duzo roznych odmian, poza tym chodze na Aquacise to dla lasek po urodzeniowych, poza tym to silownia, sauna, parownia i basen, basen, basen. Ide wlasnie jutro z ranka:)))) Ja mam przyznam komfortowa sytuacje, bo tam jest takie mini przedszkole i moge podrzucic mlodego na czas cwiczen:))
A place 40f miesiecznie, wiec to chyba nie az tak duzo, bo naprawde jest tam mnostwo zajec z ktorych moge korzystac!!

Reszty nic nie pamietam, nic a nic a mialam jeszcze napisac cos Tygrysce:)))

Mam nowe wloski - fioletowe:)) Pokrecone, ale jak juz pisalam jutro basenik wiec sie rozleca:(

Pytia jesli chodzi o saune to moze byc Ci ciezko, bo weszlam pierwszy raz i myslalam ze mi cycki rozsadzi!!!

Ewelw nic nie slyszalam o tym ze nie mozna plywac gdy sie karmi??:nerd:

A!! I ja jestem za oddzielnym watkiem na zabawy z dziecmi - na opiece bedzie bardzo trudno odnalezc to o co nam chodzi a tak raz ciach i mamy czego potrzeba!

Dziubaski!

Coś czuję dziewczynki, że długo już nie pociągnę w ten sposób. Narasta we mnie frustracja i robię się coraz bardziej nerwowa. Od trzech tygodni wychodzę z domu jedynie do lekarza, albo w porywach na pół godzinki do sklepu :baffled: Już mi się na mózg rzuca to siedzenie w domu :wściekła/y:I jeszcze ta pogoda paskudna...

Pytia jeszcze trochę i wyjdzie słoneczko;-)

No to trudno :( no właśnie ja miałam dwie wersje tej ulotki, jedną z wierszykami, a drugą, jak się później okazało - bez :(

A na odchudzenie po ciąży to chyba najlepsze jest karmienie piersią :) ja nie ćwiczę, a figurę po 4 miesiącach mam lepszą niż przed ciążą

Zazdroszczę figury, bo ja mimo karmienia piersią nie chudnę, a wręcz mam wrażenie, że tyję:-(

Marzycielko gratuluję nowego zakupu. Na fotce twój mąż na baaardzo wysokiego wygląda.

Ja cały weekend w rozjazdach, niedawno wróciliśmy i wszyscy padamy.

witajcie
Niuńka już wykąpana i smacznie śpi w łóżeczku więc jest chwilka na małe odprężenie:tak::-D
wybrałam się dziś z Mała do rodziców jednak długo nie posiedziałam bo strasznej histerii dostało moje maleństwo... co za charakterek... jak tylko jej coś nie pasuje to płacz... mała terrorystka:tak:
jutro muszę iść do pracy, już mi się nie chce... ale jak mus to mus...

Sawka, ło matko, już do pracy??? A z kim zostawiasz małą? Współczuję, że już musisz iść
tak jakoś dziwnie wyszło:sorry2: babeczka która mnie zastępowała znalazła inna prace i poproszono mnie czy bym mogła tak z doskoku przychodzić do pracy porobić co trzeba, a ja oczywiście nie odmówiłam :dry: i teraz latam do pracy na telefon:dry:
a Niuńkę zostawiam z teściową

reklama
Czesc dziewczyny !
Dawno nic nie pisałam, ale w czytaniu jestem na bierząco :tak:, na pisanie nie miałam siły.

Po pierwszy wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet !

Co do wagi to u mnie stoi , niestety :-(. Mam tylko 1 kg do zrzucenia, ale nie moge wejsc w zadnie spodnie. O co chodzi :zawstydzona/y:.

W piątek bylismy z małym na usg bioderek, wszystko dobrze, a mały był grzeczniutki, nawet nie zapisnął. I mu nie przeszkadzało ze załozyłam na główke jego najwiekszego wroga - czapeczkę !
Potem pojechaliśmy kupić łózko do sypialni - wreszcie.

Dzisiaj bylismy na zakupach w Poznaniu w M1. Myslałam ze mały bedzie płakał i bede musiała go nosic na rekach, ale :szok: cały czas spał. A jak nie spał to sie rozglądał. Opkupiłam małego w H&M, jakie tam sa super ciuszki , wykupiłambym cały sklep dla niego. Mamusia kupiła sobie spodnie i tatus tez sobie co nieco kupił.. Aaaa i mały nie wołał jesc, zjadł dopiero po 5 godzinach. :szok:

Do góry