reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ewelw,to ja dokladnie tak samo,pol kilo na tydzien i wcale nie jest mi z tym dobrze..Dzisiaj przegladalam chwile co jest w ncie na ten temat ale niestety magicznego sposobu na zrzutke w szybkim tempie nie znalazlam...a ja do tego len jestem i nie chce mi sie cwiczyc..Wiosna mozna jezdzic na rowerze,to z kolei uwielbiam,ale poki co to lipton,sniegu po kolana:-D
Chociaz moze wylece na osiedle i bede ten rower przez zaspy przepychac,moze to jest sposob:-D..

reklama
Hej mamusie

Eager, tylko pozazdroscić teściowej. I super ze kolki sobie poszły.

Misiówka, steskniłyśmy sie za Tobą więc odzywaj sie częściej.

Mamusie chorowitki, wracajcie do zdrówka.

Agacia, to sie mężus porządził, pogroź mu od nas.

My już po spacerku i Małą pospała keszcze przy oknie, wiec zdążyłąm sobie posprzątać i wciagnąć na szybkiego gołąbeczka, a teraz znów zgłodniałam i robie sobie zapiekankę, mam nadzieje ze kilka pieczarek nie zaszkodzi.

Jestem w szoku, Madzia leżała sobie w leżaczku, stęknęła i zrobiła po tygodniu wielgachną kupę, przewinełam ją i położyłąm znów do leżaczka, a niestety nie przepada za tym i przeważnie sie drze bo woli na ręce, a teraz o dziwo, patrzę a królewna sobie smacznie śpi, przykryłam ją kocykiem, może pośpi chwilkę

Witam Mamuśki:tak:

Ale mnie boli kręgosłup i wogóle jakaś siaka jestem:rofl2:

Nie uwierzycie............ktoś mi chyba podmienił dziecko:rofl2:Od kilku dni Mała jest nieznośna-wogóle nie ma spania w dzień:szok:Potrafi np.od 9 do 19 nie spać wogóle:baffled: tzn. takie drzemki kilkuminutowe sobie robi:szok:Normalnie jestem wyczerpana:confused:Dzisiaj był Mąż w domu i trochę mi pomógł, ale jutro od samego rańca do 19 będę sama:szok::szok::szok:Ojojoj:baffled:

Przyszła nam dzisiaj huśtawka i jak włożyłam Małą, nastawiłam prędkość bujania ito sobie przysypiała-ale jak ją chciałam przenieść to się obudziła:sorry2:Ale ogólnie takie bujanko jej się podoba, a mi trochę lżej :tak:

witajcie mamuśki:tak:

dzięki dziewczyny za wczorajsze słowa wsparcia odnośnie teściowej, mam nadzieje że już długo u niej nie pomieszkam, po to w sumie mój M siedzi w tej Dani żeby w końcu stanąć na własne nogi i mieć własne lokum

Jeszcze wam napisze jak mnie wczoraj wkurzył mój Krzysztof. Bez konsultacji ze mną kupił samochód :wściekła/y:, niby powiedział ze tylko na handel, ale ja go juz znam, załoze się ze bedzie chciał go zostawic :wściekła/y:, tak sie wkurzyłam, a ja chciałam sypialnie nową :wściekła/y:. Jak na niego nakrzyczałam (i tak nic nie dało) a najchetniej bym go walnęła, oczywiscie mnie szantazował, ze jak bede taka to naskarzy synowy jaka jestem wredna i tatusia wyzywam.
mój M też ostatnio wyskoczył z pomysłem zakupu nowego samochodu dodam dość drogiego:dry:, ale szybciutko wybiłam mu to z głowy... najpierw mieszkanie potem samochód

Witam mamuśki!!!
U nas już lepiej mała zdrowieje już tak nie kaszle, jutro do kontroli.
Zazdroszczę wam tych spacerków my już 2 tygodnie w domu jedyne wyjście na spacerek to do lekarza ale i tak króciutko bo to tylko 5 min drogi a ja już na głowę dostaję w domku.No i mała przez tą chorobę była straszna maruda nie chciała spać w ciągu dnia to w przerwach między jedzenie spała tak ok 15 min do godzimy a pozostałe 3 godzimy płakała jak tylko próbowałam wsadzić ją do łóżeczka więc tylko na rękach było ok ale i to nie zawsze tylko w noc miedzy 1 a 7 spała jednym ciągiem.
justine07 szkoda że wcześniej nie dałaś cynka bo ja dopiero teraz przeczytałam że się do kina wybierasz ale następnym razem bardzo chętnie.
zapominajka a z jakiej dzielnicy jesteś jeśli mogę zapytać.

a ja chyba zwariuje...moja Tosia smacznie śpi, w tej chwili akurat we własnym łóżeczku...za to te moje dwie cho....y Mania 2,5 i Kasia 7,5, dosłownie włażą mi na głowe...pewnie sa bardzo stęsknione mojej uwagi...ale prawda jest taka, że wzajemnie sie nakrecają bosz....jedna przez drugą coś ode mnie chcą...wrrr nie mam juz siły odpowiadać na pytania...wrrr

Paola27 widzę że u ciebie też problemiki ze spaniem jak znajdziesz jakiś złoty środek to daj znać bo ja już nie wyrabiam.

A tak w ogóle to załamana jestem bo sesje mam na studiach a bobas nie daje mi się uczyć. A jak ona zasypia to ja jestem tak padnięta wieczorem że też zasypiam:wściekła/y:

Paola27 widzę że u ciebie też problemiki ze spaniem jak znajdziesz jakiś złoty środek to daj znać bo ja już nie wyrabiam.

A tak w ogóle to załamana jestem bo sesje mam na studiach a bobas nie daje mi się uczyć. A jak ona zasypia to ja jestem tak padnięta wieczorem że też zasypiam:wściekła/y:

Mówisz Złoty Środek hmmmmm....sądzę, że to będzie czas, bo z każdym dniem będą coraz starsze te nasze szkraby i może coraz grzeczniejsze:rofl2:

reklama
Do góry