reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Madzienka ode mnie tez mocko pozdrów YOKE i jej maleństwo,no i zycz szybkiego pozwrotu do nas:} UNREALY witam serdecznie wśród nas:}}}} Ja tez uciekam do mojej ginekolozki..mama nadzieje,ze jakos to bedzie...oby dobrze.....buziaki:* do pozniej:*

reklama
Witam. Wczoraj odebralam wyniki glukozy 75g i nie jest za dobrze. Na czczo 85, po 1h - 201 ,a po 2 h - 146. Od razu poszlam do lekarki a ona mi na to że mam cukrzycę ciążową. Muszę się zglosic jutro do poradni diabetologicznej, dostane diete, wypozycza mi glukometr no i bede sie kluc 4 razy dziennie. Poza tym mam 1 raz w tygodniu chodzic na ktg, a po 35 tc 2 razy w tygodniu. Wczoraj bylam zalamana bo lekarka nie omieszkala mnie poiformowac, ze musze liczyc ruchy plodu, ze moze byc zgon wewnątrzmaciczny, ze dziecko po urodzeniu moze mec spadek cukru, przestac oddychac i takie tam. Po co ona mi to wszystko gadala- tylko sie zestresowalam i ciezko mi sie bylo uspokoic do wieczora. Tak sie boje ze z dzieckiem cos bedzie nie tak... No chyba wystarczy unorowac poziom cukru i bedzie ok? Dodajcie mi troche otuchy bo moze niepotrzebnie panikuje.

Witajcie
Pisze tak na szybkiego bo jak siedze to mnie strasznie kregoslup boli , chciala bym tyle na pisac ale nie dam rady bo tak boli, nie spie w nocy jak pare z nas a synek narescie siada na nocnik ale trzeba caly czas patrzec i pilnowań bo sam nie wola siku ale dobry poczatek ja sama nie wiem co zrobi z Cyprianem czas pokarze jest pare opcji ale wszystko się okaże mam sny zwiazane z porodem i jak to bedzie z tymi skurczami czy wody mi odejda czy co.
Pozdrawiam

Yoka trzymajcie sie !!! całusy !!!

jeszcze co do dzieciaczków to która dzidzia jeszcze ułozona pupką w dół ??? Agatkas Twoja chyba tez tak była ???

Tak dokładnie:) Moja cały czas pupką do dołu.... główką mi brzuch do góry rozciąga, aż już niekiedy mnie boli.. Moja położna mi powiedziała, że przy takim ułożeniu znacznie częściej brzuch się stawia i ruchy dziecka stają się bolesne... Miejmy nadzieję, że jaśnie szanowne dzidzie zechcą się w końcu odwrócić:)

Mnie dwa dni tu nie było, bo miałam takie okropne skurcze, że położna kazała mi cały czas leżeć... ale jest już lepiej:)

Pozdrowienia dla Yoki!!

cześć,
jestem nowa:)

spodziewam się mojego synka pod koniec grudnia (na święta :tak:
i nie mogę się doczekać, jak chyba wiekszość mamusiek :-)

pozdrowionka

Witam serdecznie :-0

Witam. Wczoraj odebralam wyniki glukozy 75g i nie jest za dobrze. Na czczo 85, po 1h - 201 ,a po 2 h - 146. Od razu poszlam do lekarki a ona mi na to że mam cukrzycę ciążową. Muszę się zglosic jutro do poradni diabetologicznej, dostane diete, wypozycza mi glukometr no i bede sie kluc 4 razy dziennie. Poza tym mam 1 raz w tygodniu chodzic na ktg, a po 35 tc 2 razy w tygodniu. Wczoraj bylam zalamana bo lekarka nie omieszkala mnie poiformowac, ze musze liczyc ruchy plodu, ze moze byc zgon wewnątrzmaciczny, ze dziecko po urodzeniu moze mec spadek cukru, przestac oddychac i takie tam. Po co ona mi to wszystko gadala- tylko sie zestresowalam i ciezko mi sie bylo uspokoic do wieczora. Tak sie boje ze z dzieckiem cos bedzie nie tak... No chyba wystarczy unorowac poziom cukru i bedzie ok? Dodajcie mi troche otuchy bo moze niepotrzebnie panikuje.

O matko ale Cię nastraszyła , dziwna baba. Myślę , że wystarczy uregulować cukier i nic złego się nie będzie działo;-)

Myszqa
wierszyk superowy:-)

A ja poszłam do sklepu po farbę Hebanowa Czerń bo ten co mi wyszedł , kuźwa wyszedł fioletowy jak buraczki.... makabra
Zaraz je zakryję i nigdy już takiego kolorku nie KUPIĘ!:wściekła/y::-D

Oczywiście dla Yoki uściski i pozdrowionka.

Sawka cieszę się, że cukier się unormował

Misia nie zadręczaj się tekstem tej baby. Zmienisz dietę i wszystko na pewno będzie ok.

Agatkas a dostałaś jakieś zalecenia? Odpoczywaj.

Unreay witaj:happy:

Marzycielko dawaj fotkę tego koloru.

reklama
cześć,
jestem nowa:)

spodziewam się mojego synka pod koniec grudnia (na święta :tak:
i nie mogę się doczekać, jak chyba wiekszość mamusiek :-)

pozdrowionka
witaj wśród nas :-)

co to za głupia lekarka:wściekła/y: żeby tak straszyć kobietę w ciąży:wściekła/y:
Misia nie przejmuj sie ta babą, przedstawiła ci możliwie najczarniejszy scenariusz jaki mógłby się przydarzyć, ja też mam cukrzyce ciążową i nie dość że jestem na diecie to jeszcze biorę insulinę bo dieta nie za bardzo mi pomogła, ale mój diabetolog nie straszy mnie takimi tekstami :baffled: nie przejmuj się jeżeli wyrównasz cukier i będziesz przestrzegać diety to będzie ok :tak:

Do góry