Marzycielko ja tez mialam takie skurcze przy Cyprianku bylam 3 razy na KTG nie wykazało żadnych skurczy szyjka macicy byla zamknieta i urodzilam w 31 tygodniu poszly mi wody a szyjka dalej byla zamknięta uważaj na siebie bo to jeszcze za wcześnie.
Popieram, zamknięta szyjka jeszcze nie świadczy, że poród nie zacznie się wcześniej. Ja rodziłam w 36 tygodniu, przez kilkanaście godzin miałam regularne skurcze porodowe, a rozwarcie nie postępowało. Marzycielko - to ważny moment teraz, bądź cierpliwa i przede wszystkim odpoczywaj!!!
jestem po pierwszym zastrzyku i zaraz szykuję się na drugi, w sumie nie są bolesne ale i tak sam fakt kłucia sie jest dla mnie straszny... wczoraj "czaiłam" się dwadzieścia minut zanim zrobiłam sobie ten zastrzyk... ale dałam radę
wszystko dla mojej kruszynki wytrzymam
Jesteś baaaardzo dzielna kobitka
Cześc dziewczyny.
Mój mąż miał wczoraj wypadek i to doś grozny bo wjechał pod tira. Na szczęście nic się nikomu nie stało tylko samochód do remontu.
Całe szczęście, że nic się nie stało, aż mi ciarki przeszły...
Ja dzisiaj się zmobilizowałam z rana i wyprałam poszycie wózka (tzn. moczy się właśnie
) Wczoraj kupiłam ręczniczek kąpielowy. Z rzeczy poza ciuszkami zostały mi kosmetyki, rzeczy do codziennej pielęgnacji. Czeka mnie jeszcze parę prań (pościel, reszta ciuszków), no i chyba będziemy powoli gotowi.
Też już zaczynam się męczyć. Ciężko mi się po schodach chodzi, dostaję zadyszki jak idę gdzieś szybciej, w nocy boli mnie kręgosłup. Dzisiaj od piątej w ogóle nie spałam, bo twardniał mi brzuszek i kręgosłup mocno dokuczał. Na to ostatnie pomaga położenie się na plecach z nogami do góry, tylko co z tego, jak moja malutka nie znosi takiej pozycji i natychmiast zaczyna tak intesywnie kopać, że chyba mam już siniaki od środka
W dodatku śniło mi się, że w czasie porodu dostałam jakiegoś krwotoku i straciłam przytomność. Nie mogli odczytać w karcie mojej grupy krwi, więc pytają mojego męża. A on na to: "Takie rzeczy, to zawsze moja żona wie, nie ja"
... Więc po takim śnie miał dzisiaj o 5 rano przeszkolenie z zakresu grup krwi
Ale wiedział na swoje szczęście, jaką mam...