reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Za godzinke wychodze po wyrok :szok:

A co do zasilku rehabilitacyjnego to wyobrazcie sobie ze jescze nie otrzymalam i nie wiadomo kiedy otrzymam. Decyzja juz jest ze przyznane (choc jescze do reki jej nie otrzymalam)ale ze wzgledu na to ze jestem zatrudniona w warszawskiej firmie to wyslali decyzje zo ZUSu w Warszawie skad ma wyjsc dopiero decyzja o wyplacie. Takze kolejny miesiac bez wyplaty!!! :wściekła/y:

oj wiec co czujesz, ja niestety mam na codzien doczynienia instytucją o nazwie ZUS:dry: i wiem jak mniej więcej oni działają, tylko nerwy można sobie popsóć:baffled:

co do wyników zobaczysz bedzie dobrze :tak:

reklama
Cyprysiowa....jezeli chodzi o imie dla chlopca to u mnie pustki, sama jeszcze nie wiem czy moje pozostanie:tak: Zas jezeli chodzi o dopasowanie imienia dla Twojego drugiego chlopca , Cyprianka, to ja widze tylko jedno:-)----- Kornel ! Dla mnie przeslicznie , Cyprian i Kornel...bomba:happy: Ale to moje zdanie a Tobie zostawiam w kwestii rozpatrzenia go ;-) Powiedz mi pozniej co o nim myslisz,ok? Powodzenia , oby obylo sie bez diabetyka:-(
milego dnia wszystkim zycze !!:-)

Widzę dyskusję o imionkach :-D. U nas niemal wojna była, bo imie wybrane jeszcze przed ciąża nagle odwidziałóo się tatusiowi :baffled:. No i kicha, nazwisko długie przeraźliwie, najlepsze imię 3 literowe do niego a tu nic nie pasuje. Mnie naszło na Rocha, ale mąż nie chciał. Piotr sliczne, tylko w najblizszej rodzinie 3, w tym 2 z jednym z członów naszego nazwiska. Roch ma takie znaczenia jak Piotr, ale juz krzywda dziecka z takim nazwiskiem, nie utrudnimy mu zycia imieniem. Koniec końców wyszeł nam Michał i chyba tak zostanie.

Ignacy bardzo mi sie podoba, jest śliczne :-). Mąż sie śmiał, ze syna nazwiemy Iwan i będzie Jan i Iwan, ale zraził się jak go zIwonowała kuzynka.

Wrócilam z wynikiem i jestem zalamana. Tego nie przewidzialam.

Na czczo przy normie (75-115) mam 57!!!! Kolo tego wyniku jest adnotacja "sprawdzone 2 razy!!"
Po 2 godzinach mam 100.

Przypomne ze poprzednio mialam 101 na czczo a 151 po godzinie.
Kurcze niewiem co jest ze mną. Dzwonie wieczorkiem do lekarza

Ewushka jestem zrazona do imienia Kornel jak i Konrad bo mialam kolegów o tym imieniu-nie za madrych i nie za zdolnych :baffled:

witam!!!
ja dopiero wróciłam i nie mam sił na nic.
byłam w Tychach w zakładzie pracy i w ZUSie oddać ten wniosek na zasiłek potem jeszcze pare spraw pozałatwiałam a teraz zdycham jak pies pod płotem,boli mnie brzuch i chyba wezne sobie nospe.
chyba się położe.
cyprysiowa jak tam co ci na to lekarz powiedział???

Hmmm... nzalazłam, ze moze by to wynikiem brania jakis leków, albo problemów z jedzeniem :dry:. Ogólnie nic nigdzie nie ma, ze cos jest mocno nie tak, wiec spokojnie, zobaczymy co powie lekarz. Słuchaj, a ty czasem nie przezywałas mocno tej glukozy? Po jej wypiciu nie miałas mdłości, zasłabnię, nie denerwowałaś się lub gdzieś sobie poszłaś? Bo to może zafałszowac wynik. No i byłas pewnie 12h na czczo, wiec wniosek taki, ze nie wolno Ci, bo masz tendencje do spadku cukru za dużego... A jak się dostałas do przychodni na badanie??? Bo wiesz co, jezeli jechałas sobie autobusem lub stresowałaś się w aucie, i dołozyłas spacerek to bedąc na czczo mógł Ci cukier spłatac figla.

Ciekawe co Ci powie lekarz daj znać Cyprysiowa:confused:

A ja właśnie ugotowałam obiadek i zaraz zasiadam do jedzonka a potem chyba drzemkę złapę bo sprzątnęłam w domu i mnie plecy rozbolały no i śpiąca się zrobiałam.:sorry2:

reklama
To mi wypada się z wami przywitac po urlopie. Odpoczęłam, troszkę się zrelaksowałam i trudno było wrócic do codziennych zajęc:-)

Dzień dobry wszystkim grudniowym :-)mamusią

Do góry