reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

"Trzymaj Kochana Dzidzię do Nowego Roku, to załapiesz się na dłuższy urlop macierzyński "
a wtedy urlop macierzyński ile będzie trwał?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny co do kopniaczków...to dzidzia raczej nie rozróżnia kto przykłada rękę do brzucha....nie kopie świadomie to są odruchy "moro":-)

a ile będzie trwał wtedy macierzyński?
Dokładnie nie wiem, jak urodzisz w tym roku, to należy Ci się 18 tygodni, ale od nowego roku ma być dłuższy, sądzę że 2 tygodnie więcej, ale nie wiem, musiałabys sprawdzić, ja nawet nie patrzę, bo napewno się nie załapię, termin mam na początek grudnia.

Jestem już po pracy, siedzę w domku i czekam na koleżankę, bo ma wpaść na ploteczki.
Piątek po pracy to jeden z moich ulubionych dni, wiem, że jutro i w niedzielę wolne i zaczynam już trochę odpoczywać psychicznie.

Ale tutaj dzisiaj pusto :-).

Dzisiaj mam trochę więcej energii. Posprzatałam w domciu, zaraz bede rozbiła obiadek mojemu M i zaplanowałam dzisiaj sobie domowy salon piekności :-p. No co mamusia też musi być piekna :laugh2:.

A ja dziś od rana w kuchni urzęduję. Mam jutro dużą imprezę w domku dla znajomych, zaległą zresztą, bo kiedy miała się odbyć w czerwcu wylądowałam w szpitalu. Właśnie zrobiłam sobie przerwę w pichceniu, bo dokucza mi kręgosłup. Macie tez problemy ze spaniem??? Budzę się w środku nocy, oczywiście siusiu i koniec, spać dalej nie mogę, kręcę się, wiercę, nie mogę sobie miesca znaleźć. Za to rano to trudno mi się zwlec z wyrka.

pytia spróbuj zasnąć z małą poduszką między nogami, najlepiej połóż się na lewym boku (albo na prawym też jak lubisz - bo ja uwielbiam) teraz zacytuje fragment artykułu...

"... na początku ciąży mogłaś spać jak suseł, a teraz gdy zbliża się wieczór dostajesz gęsiej skórki. Kłopoty z zaśnięciem to częsta "przypadłość" ciężarnych....

i tutaj kilka sprawdzonych sposobów na tą "przypadłość

* wybierz się na spacer przed snem
*chodz do łóżka o tej samej porze
*wypij szklankę ciepłego mleka lub zjedz banana
*unikaj kawy, mocnej herbaty, coli
*włącz spokojną muzykę
*zadbaj o miły nastrój
*wynieś zegarek do innego pokoju (patrzenie na upływający czas jest denerwujące)

Ktoś wcześniej wspomniał o gołąbkach... ahhhh ślinka mi leci... czy zostanie troszeczke dla mnie??? drugą troszeczkę dla dzidzi... plis...

reklama
Do góry