reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Mój M tez czuł juz dawno kopniaki synka, ale zawsze jak połozył rękę na brzuchu to musiał dłuuuugo czekać aż mały się zastanowił czy kopąc czy nie :tak:. A teraz już czuje bardzo często, ale tez jak chce zobaczyc jak brzuch się rusza, to mały przestaje.

A już myśleliśmy, ze to tylko nasze takie uparte, moi synkowie już od dawna czuli dzidzię, ale tatuś rzadko jest w domku i nigdy nie mógł trafic na dobry moment, bo mogło skakac, kopac, a jak tylko męża rączka to brzucha, to nagle cisza, ale się wkurzał.

reklama
Stara grudnioweczka ale cos nie za bardzo jara- z pisaniem tylko oczywiscie,hahahaha:-). Ale gwarantuje ze czytam was regularnie :tak:A poza tym to wiecie ze niedlugo bedziemy mialy "studniowke" do porodu. i bedziemy sobie mogly odcinac po centymetrze codziennie. I wtedy zobaczymy ile komu centymetrow zostalo badz dodano:-D
Jakies mam specyficzne poczucie humoru dzisiaj,hahahahah:-D
A propo's studniówki - ja mam ją 27.08. w/g OM. To już za 4 dni!!!!!!!!

Nasza córcia tez jest bardzo ruchliwa, czuje ja praktycznie cały dzien, a tata juz nawet nie musi przykladac reki, bo mala jak sie rozmachnie to az brzuch fika, uwielbiamy to!

Maz chcial ostatni pochwalic sie swojej mamie ze mala taka ruchliwa a ona na to ze to nie zadobrze bo sie moze pepowina owinac...taka bylam zla po co ona takie rzeczy gada:wściekła/y:

A teraz z innej beczki, zdarza wam sie jeszcze wymiotowac? Bo mi niestety tak-rzadko, ale czasami...np. dzis zjadlam normalnie sniadanie ale ze poczulam sie troche glodna to zjadlam jeszcze zupke botwinke i....nie zdazylam jej skonczyc:-(

Myslalam ze mam to juz za soba kilka tygodni bylo spokoju:-(

Dzis dowiedzialam sie ze moja kolezanka urodzila coreczke mala zdrowa dostala 10pkt, mama wyczerpana po 12h porodzie bo mala ulozyla sie poprzecznie, ale porod odbyl sie sn.:-)

Nasza córcia tez jest bardzo ruchliwa, czuje ja praktycznie cały dzien, a tata juz nawet nie musi przykladac reki, bo mala jak sie rozmachnie to az brzuch fika, uwielbiamy to!

Maz chcial ostatni pochwalic sie swojej mamie ze mala taka ruchliwa a ona na to ze to nie zadobrze bo sie moze pepowina owinac...taka bylam zla po co ona takie rzeczy gada:wściekła/y:

A teraz z innej beczki, zdarza wam sie jeszcze wymiotowac? Bo mi niestety tak-rzadko, ale czasami...np. dzis zjadlam normalnie sniadanie ale ze poczulam sie troche glodna to zjadlam jeszcze zupke botwinke i....nie zdazylam jej skonczyc:-(

Myslalam ze mam to juz za soba kilka tygodni bylo spokoju:-(

Dzis dowiedzialam sie ze moja kolezanka urodzila coreczke mala zdrowa dostala 10pkt, mama wyczerpana po 12h porodzie bo mala ulozyla sie poprzecznie, ale porod odbyl sie sn.:-)

Ja nie wymiotowałam w ogole, od samego poczatku nie miałam mdłości, ale moja siostra w 5-6 miesiącu tez wymiotowała, jak zadzwoniłą do lekarza sie zapytac czy cos jest nie tak, to lekarz powiedział ze najprawdopodobniej mała uciska ja na zołądek i dlatego źle się czuje. Ale najlepiej zapytaj się swojego lekarza.

anoli84 mi jest niedobrze rano zanim jeszcze coś zjem, więc zaraz po wstaniu z łóżka zjem kawałek chleba albo jabłko czasami wypije szklankę mleka i też mi przechodzi. Ja 3 pierwsze miesiące ciązy spędziłam w toalecie nad sedesem:-)

Moje maleństwo też jest ruchliwe :-) czasami siedzę i się sama do siebie śmieje, mam wrażenie ze z dnia na dzień kopie coraz mocniej. Na początku to czułam takie łaskotanie, albo jakbym miała motylki w brzuszku. A teraz to normalnie mnie moje dziecko bije :-D

Moje również nie grzeszy delikatnością...daje popalić że hoho...:-) a najlepiej jak ma czkawkę....wtedy cały brzuch miarowo podskakuje....śmiać:-) mi się zawsze chce...:-)

Witam

U mnie mała też bardzo mocno kopie że cały brzuch się trzęsie, teraz jak kopie w nocy to mnie obudzi i już nie mogę zasnąć:-).

100 dni będe mieć jutro - zaczynam odliczać:-D

Mi został jeszcze tydzień do "studniówki", już grubo ponad połowa za nami, a pamiętam jakby to było kilka dni temu, jak mijał mi 20 tydzień i mówiłam mężowi, że jesteśmy już na "półmetku", a tu FINAŁ coraz blizej

moja Niuńka też mocno juz kopie, czasami tak bardzo że budzę sie w nocy:tak:
mój M. ruchy naszego słoneczka czuł już dość szybko, bo ja pierwsze ruchy Niuńki czułam juz w 17 tygodniu, teraz za każdym razem kiedy mój M. dotyka mojego brzuszka i czuje ruchy (kopniaczki) maleństwa cieszy się jak dziecko:tak: dumny tatuś:-):-D:-):-D

reklama
Witajcie!
Coś humorek z rana nie dopisuje... ostatnio zmniejszył mi się apetyt i mam znowu mdłości... czy to normalne w tym okresie?

aniamanu mam nadzieje że dzisaj czujesz się znacznie lepiej.

agawarjuż nie moge się doczekać jak wrócisz i opowiesz nam co u Twojej dzidzi słychać...

Ewushka już niedługo ta studniówka... och szkoda że nam balu nie wyprawią, chętnie potanczyłabym... :happy::-p

marzycielka jakby te ukąszenia Ci dokuczały to z tego co mi wiadomo (raz kiedyś skorzystałam) w aptece można nabyć taki środek na ukoszęnia komarów, maź chłodzącą... fajna sprawa... niedroga i przynosi ulge.

Paw83 czuje sie juz duzo lepiej tej nocy sie wyspalam tylko corcia strasznie kopie mnie w pechez i caly czas wstaje do susiania.

Do góry