reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

[/quote]mam pytanie do dziewczyn,które są w 22 lub 23 tyg i miały niedawno usg ile ważą wasze dzieciaczki ,bo moje maleństwo ma dopiero450 g i to jest chyba mało proszę[/quote]

Ja też się troszke martwię, bo mój synek w 21tc ważył 470g, ale doktor powiedział mi, że to waga w normie i nie ma sie co martwić, bo jesszcze wyskoczy, tym bardziej, że ma wysokich rodziców ;)

reklama
2 rozwiązanie :)
A ja mam pytanie, czy jak robiłyście glukozę to na czczo, czy po śniadanku?
Zozakoza wydaje mi się, że mieścisz się w normie z tą wagą.

Zozakoza mój synek w 22tyg. ważył 440g. I mi się wydawało że to dużo jakoś :-) Ale to pewnie dlatego, ze u mnie w rodzinie wszystkie dzieci się jakieś małe rodziły. Synek pójdzie pewnie w tatusia :-)

Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie.
My z mężem jesteśmy niscy i pierwszy syn też urodził się mały 50 cm i 2,900 wagi ale teraz jakoś bardzo mało mi się wydawało

A ja mam pytanie, czy jak robiłyście glukozę to na czczo, czy po śniadanku?
.

Ja robiłam na czczo.

Usg z pomiarami miałam robione 24 lipca (to był 20 tydzień 4 dni), dzidzia ważyła 400 g, lekarz nic nie mówił że mało.
Teraz usg będę miała robione 01 lub 04 września i powiedział mi ze dzidzia powinna wtedy wazy około 900-1000 g ( to będzie skończone 26 tygodni)

Agatkas to tak jak ja, uwieliam chodzic po niej, a mój mąż na każdą rzecz w koszyku śmieje się że pewnie była promocja i jest to nam niezbędne:-D

Nam tez bardzo podobają sie meble z serii Leksvik...niestety na razie widzimy je tylko w necie i katalogu ale na poczatku wrzesnia wybieramy sie do warszawy to poogladamy...:tak:Jedyne moje obawy to te rozmiary, podobno sa nie standardowe jeśli chodzi o materace..wiecie cos o tym??

Do tego łóżeczka, które mi się podoba jest materacyk 120/60 wiec nie jest niewymiarowy:)

Cześć dziewczyny. U mnie znowu upał (marzy mi się jeden dzień deszczyku). Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej i ogólnie wszystko oki:-) Dostałam własnie zalecenie zrobienia glukozy i p. doktor powiedziała zebym wczesniej zjadła jakieś lekkie śniadanie. I w tej sprawie mam też do Was pytanie: ile kosztuje takie badanie?? (ja wszystko robie prywatnie).

hagata to zależy jakie to ma byc badanie....czy zwykłe badanie glukozy na czczo...czy badanie po wypiciu odpowiedniej ilości glukozy...
ja za to pierwsze zapłaciłam coś koło 20 zł a za to drugie łącznie z wizyta i badaniem usg 80 zł :-)

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie znowu upał (marzy mi się jeden dzień deszczyku). Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej i ogólnie wszystko oki:-) Dostałam własnie zalecenie zrobienia glukozy i p. doktor powiedziała zebym wczesniej zjadła jakieś lekkie śniadanie. I w tej sprawie mam też do Was pytanie: ile kosztuje takie badanie?? (ja wszystko robie prywatnie).

Za glukozę 75 mg płaciłam 15 zł, śniadania nie jadłam, po wypiciu glukozy przez 2 godziny nie mogłam jeśc, ani nawet wody sie napic. Zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem jak sie zje, to poziom glukozy we krwi moze by wyższy i ja obawiałabym się że będę musiała powtarzac to badanie.

Do góry