reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

właśnie wróciłamz usg - synuś ma się świetnie - lekarz obliczył nam że ciąża jest o dwa tygodnie starsza niż przypuszczaliśmy więc termin porodu się nam przesunął z 27 grudnia na 13-14-15 grudnia biorąc pod uwagę cesraskie cięcie dzidziunia będziemy mieli na świecie między 6 a 10 grudnia:-) badał go pan doktor pod kątem toksoplazmozy i uwaga mały jest zdrowiuteńki hurrrrrrrrrrrraaaaa, jestem przeszczęśliwa, waży 1870g - troszkę chyba mało, ale pan doktor wagowo powiedział że jest dobrze.

YOKA my za ciebie kciuki trzymamy, wracaj do nas szybko rybko:-)

reklama
Witaski z rańca!
Wstałam o 4.20!! :szok: inie mogłam spać więc wzięłam się za robinie ćwiczeń kegla i zrobiłam 1100 :szok: Zajęło mi to prawie godzinę...
Obiecałam sobie, że zrobie wszystko by uniknąć nacięcia.... herbatki, masaże krocza... Strasznie się go boję, może się uda... będę pilnie ćwiczyć... Was też zachęcam!!! Ja sobie zrobiłam plan w worldzie i zaznaczam każdą stólwkę na nim...:tak:
Dziewczynki mam pytanie odnośnie materacyka... (przepraszam, że nie na "zakupach") ale Tu was więcej... Jaki macie materacyk? Ostatnio w "M- jak mama" na TVN Style mówił pediatra, że najlepszy piankowy... Jest taki wybór na rynku, że nie wiadomo co wybrać... Napiszcie, bo dziś zamierzamy z misiem po połudn zamówić na allegro... i jesteśmy bezradni...
Trochę tam na "zakupach" pisałyście..... Co myślicie o samej piance????????
I jaka grubość?
są 5,5cm 7cm i 10 cm mówią, że grube niezdrowe - ale ja nie wyobrażam sobie mojej niuni na "cieniźnie"... możecie odpisać na "zakupach" DZIĘKI

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamuśki z rana :)

Morbital - to super, że wszystko oki, no i że na Święta już spokojnie będziesz z dzidzią w domku :-)

U mnie dzisiaj trochę lepszy humorek niż ostatnio. Strasznie dłuży mi się czas od ostatniej wizyty (mam wrażenie, że minęły wieki), a kolejna dopiero 28 :( No ale trzeba uzbroić sie w cierpliwość.

Mała kopie jak zwykle mocno i regularnie, także jestem spokojna :-D I nawet z kręgosłupem moim ostatnio jakby lepiej - nie dokucza mi tak bardzo.

witam grudnióweczki:-)

yoka trzymam za was kciuki ;-)

Morbital super ze synus ma sie dobrze;-)

ewelw ja wczoraj przestałam sie łudzic ze unikne nacinania krocza:-D

pytia fajnie ze humorek dopisuje no i ze kregoslup niedokucza ja z humorkami niemam problemow a kregoslup jak narazie raz tylko mnie bolal i juz myslalam ze umre:sorry2::-D dlatego wspolczuje tym co maja problemy z bolem kregoslupa.

chcialam isc na badanie krwi ale obudzilam sie taka glodna ze stwierdzilam ze daruje sobie dzisiaj i pujde w poniedzialek:sorry2: ii dzis mam jeszcze wizyte u gina ciekawe jak tam szyjka sie trzyma:-D

Witajcie Kochane w ten zimny dzionek:-)

Nie pisałam od jakiegoś czasu bo szczerze mówiąc nie miałam weny, ale czytałąm co tam u Was na biezącą:-D

I od razu mam do Was WAŻNE PYTANIE-za godzinkę jadę w końcu na upragnione zakupy:-D:-D:-Di chciałabym kupić kombinezon na wyjście ze szpitala-i teraz jaki mam rozmiar kupić 62 czy 68????Pomóżcie:happy:

Miłego dzionka...

Nie pisałam od jakiegoś czasu bo szczerze mówiąc nie miałam weny, ale czytałąm co tam u Was na biezącą:-D

I od razu mam do Was WAŻNE PYTANIE-za godzinkę jadę w końcu na upragnione zakupy:-D:-D:-Di chciałabym kupić kombinezon na wyjście ze szpitala-i teraz jaki mam rozmiar kupić 62 czy 68????Pomóżcie:happy:

Miłego dzionka...
nie jestem pewna - ale ja to bym chyba 68 zapodała - po pierwsze - do końca lutego ma tarczyć!! A po drugie pod niego zakładasz jeszcze inne ciełe ubranka - np sweterek itp...
Ale nieraz rozmiar jest napisany - a po wyglądzie widać, że jest o 1 nr - większy ciuszek, lub mniejszy... Więc trza się dokładnie przyjrzeć....

witam!!!
PAOLA wydaje mi się że ten na 62 będzie dobry a nawet za dyży ale za to będziesz miała go na cały sezon zimowy.
ja wczoraj kupiłam wózek jak mi się uda to wkleje zdjęcia na zakupach.
u nas też przy przyjęciu do szpitala robią wymaz na czystość pochwy.
ja do gina idę dopiero za tydzień już nie mogę się doczekać buuu.

Miłego dzionka...

zgadzam sie z ewelw, ja kupiłabym na 68, ale nie kieruj sie tylko metką, co firma to inna rozmiarówka, taki kombinezon starczy Ci aż do marca, a zimą maluszek będzie miał na sobie kilka warstw, body, pajacyk, sweterek itp. nie może mieć za ciasno, w przypadku kombinezonu lepiej za duży niż za mały
takie moje zdanie

Witajcie mamuśki!!!

My dzisija pospałyśmy:-Ddo 10...ale w nocy miałam sen...śnił mi się poród, może nie sam ale oczekiwanie na tym łózku:-D
Chyba wszystko przez tą wczorajszą wycieczkę po trakcie porodowym....;-)

U nas dzisiaj zimno i pochmurno, że aż wychodzic nie chce się:-(

Co do kombinezonu to ja kupiłam rozmiar 62:tak:

Miłego dzionka:-)

reklama
właśnie wróciłamz usg - synuś ma się świetnie - lekarz obliczył nam że ciąża jest o dwa tygodnie starsza niż przypuszczaliśmy więc termin porodu się nam przesunął z 27 grudnia na 13-14-15 grudnia biorąc pod uwagę cesraskie cięcie dzidziunia będziemy mieli na świecie między 6 a 10 grudnia:-) badał go pan doktor pod kątem toksoplazmozy i uwaga mały jest zdrowiuteńki hurrrrrrrrrrrraaaaa, jestem przeszczęśliwa, waży 1870g - troszkę chyba mało, ale pan doktor wagowo powiedział że jest dobrze.

YOKA my za ciebie kciuki trzymamy, wracaj do nas szybko rybko:-)

No to super :-) same dobre wieści.

Witam wszystkie mamuśki z rana :)

Morbital - to super, że wszystko oki, no i że na Święta już spokojnie będziesz z dzidzią w domku :-)

U mnie dzisiaj trochę lepszy humorek niż ostatnio. Strasznie dłuży mi się czas od ostatniej wizyty (mam wrażenie, że minęły wieki), a kolejna dopiero 28 :( No ale trzeba uzbroić sie w cierpliwość.

Mała kopie jak zwykle mocno i regularnie, także jestem spokojna :-D I nawet z kręgosłupem moim ostatnio jakby lepiej - nie dokucza mi tak bardzo.

Dobrze, że już lepiej się czujesz;-)

witam grudnióweczki:-)

yoka trzymam za was kciuki ;-)

Morbital super ze synus ma sie dobrze;-)

ewelw ja wczoraj przestałam sie łudzic ze unikne nacinania krocza:-D

Ja też się nie łudzę bo moja Mała też duża jest , zresztą ja się pogodziłam już ze wszystkim co związane z porodem bo już nie mogę się go doczekać:-)

Do góry