reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

U mnie tak samo z tą energia i siłą.
Postałam przy gotowaniu zupki kalofiorkowej , wyszłam z psami na spacer i do sklepu i kręgosłup już mi padł...:wściekła/y:
Ehh już nie długo :-)

reklama
:-)
czytam o rozstępach - nio ja smaruje się perfecta mama - plus dokładam oliwke i przyznaje że efekty widac - nie mam rozstępów:-) i oby tak dalej, moja znajoma po pierwszej ciąży jest cała w paski: uda, brzuch, piersi ehhhh
To niestety nie w tym rzecz. W poprzedniej ciazy niczym nie smarowalam i brzuszek bez rozstepowy a tez byl olbrzymi. Teraz smaruje i rozstep na rozstepie :zawstydzona/y: Mój lekarz mowi ze jak mi to na psychike pomaga to mam suie smarowac ale nawet najdrozszy na swiecie krem nie pomoze jak beda mialy wyjsc to wyjda.

Odebralam wyniki badan, jestem w szoku mojej morfologii. Przed ciaza najwiecej hemoglobiny mialam 12,5, w ciazy caly czas cos ponad 11, ostatnio 11,7 dzis odbieram wynik a tam 12,7 :shocked2: Mało tego zawsze mialam za niski hematokryt. Norma jest od 35 a ja mialam okolo 34 a dzis norma(35,9)!! Niewiem co jest grane ze dziecko mi zabiera a tak piekne yniki mam jak nigdy.
Ale za to z moczem chyba cos nie tak, zawsze mialam ponizej wyniku napisane osad bez zmian a w tych wsyztskich wynikach negatyw a dzis przy SG mam 1028 i ponizej wpisane osad bez zmian i dodane cos (pol...) nie umiem odczytać.

Na dodatek moj tata zachorowal dosc porzadnie.Wzywal ostatnio pogotowie bo myslal ze ma zawal, okazalo sie ze cos z zoladkiem, lekarz z pogotowia stwierdzil ze pewnie zapalenie blony sluzowej zoladka. Wczoraj znowu wyladowal w szpitalu jest kilka opcji albo wrzody dwunastnicy albo cos z trzustka lub woreczek. Odebral dzis wyniki, wyszla mu cukrzyca (na czczo 135 po 75g glukozy 220) ale robil 3 mies temu cukier i mial ok wiec podejrzewa ze cos z trzustka, jutro lekarz...:zawstydzona/y:

Wrocilam niedawno ze spacerku i zaraz ide robic moja pyyyyszna salatke (mniam). Zdjec na spacerku troszke porobilismy wiec pewnie znowu wkleje. Nie macie mnie dosyc jescze ogladac? :zawstydzona/y:

Cyprysiowa przykro mi z powodu Twojego taty. Moj pomalu wraca do formy.

Juz zapomnialam co mialam napisac....aaaaa ja mam chemoglobine 13.2 z 13.7 z pierwszych tyg. ciazy. Martwilam sie ze niska, bo przeciez norma jest od 12 do 16, ale polozna tez powiedziala ze jest bardzo zadowolona z moich wyników:-)

z tymi rozstępami to rzeczywiście może byc indywidualna sprawa ale warto się poprzeć jakimiś samrowidłami :-) mi pomaga, nawet stare rozstępy mi zbledły

a z morfologią jest tak że on w ostatnim trymestrze ciązy powinna sie poprawiać - o ile sie nie myle - gdzieś mi się tak obiło o uszy, zresztą sama widzę po swoich wynikach - było tragicznie a w chwili obecnej jest znacznie lepiej:-)

Witajcie Dziewczynki!
Mam nadzieję że mimo wszystkich naszych dolegliwości macie dobry dzień.

To niestety nie w tym rzecz. W poprzedniej ciazy niczym nie smarowalam i brzuszek bez rozstepowy a tez byl olbrzymi. Teraz smaruje i rozstep na rozstepie :zawstydzona/y: Mój lekarz mowi ze jak mi to na psychike pomaga to mam suie smarowac ale nawet najdrozszy na swiecie krem nie pomoze jak beda mialy wyjsc to wyjda.

Niestety Kochana masz rację. Nie ma leku przeciw rozstępom. Tym którym mają wyjśc to i tak wyjdą czy się będę smarowały czy nie.Ja niestety tez mam i to po każdej ciąży.

Witam wszystkie mamuski:} MARZYCIELKA po pierwsze gratuluje tak duzej i zdrowej córci:} u nas od rana sliczna pogoda, wiec i humorek torzke lepszy mam,ale i tak sie martwie juz taka jestem...wyczytalam w necie,ze norma to od 150-480...czyli wsumie od poczatku ciaży bylam na zanizonej...bo mialam 138...bezsensu...poza tym moj misiek dzwonil do kumpla aptekarza i powinnam sobie dodatkowo łykac zelazo i B12...i nie mam zamiaru czekac jesce dwa tyg na kolejne badanie tylko juz zaczne brac....Zycze mamuskom miłego dnia....ide kupic cos malutkiej to mnie na pewno podbuduje;}}}DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA MIŁE SŁOWA:}CIesze się ,ze Was tu mam:}
Nie wiem na co ten Twój gin czeka, aż Ci jeszcze spadnie? Ja od 3 nmiesiąca brałam żelazo bo też miałam poniżej normy i w sumie brałam tylko przez 3 miesiące bo wszystko wróróciło do normy i się trzyma więc gin powiedział że nie musze już brać.

reklama
cyprusiowa rozumiem że na liste grunióweczek dopisujesz ty - więc powinnam ci wysłac jakąś wiadomość na priv??? proszę o wskazówki, poza tym dołacze jakieś zdjęcie bo czuje się strasznie anonimowa hahhaha - zdjęcie zawsze rozjaśnia horyzonty

Do góry