reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dokładnie. Wszystko z umiarem:) Ale co do tego soku z malin to ja słyszałam że skurcze powoduje soczek ale z liści malin a nie z owoców:) Ale może czegoś nie wiem:)

A ja mam USG w czwartek i tez juz się nie mogę doczekać!

No to ja juz nic nie wiem, nadal bedę stosowac wszystko po trochu, nie zaszkodzi, tylko czy pomoże?:-):-)

reklama
A ja właśnie rozmawiałam z koleżanką , która ma termin na 24 pażdziernika i powiedziała mi , że właśnie odszedł jej czop śluzowy!:-)Teraz tylko czekamy na skurcze co 5 minut i Borys będzie na Świecie!!:tak:

A poza tym to moja teściowa przed wczoraj po zjedzeniu orzeszków dostała zapaści i karetką do szpitala pojechała.
Dzisiaj już jest w domu ale stracha nardobiła teściowi. Nam powiedziała o tym dopiero wczoraj aby Nas nie denerwować.
Gdyby nikogo nie było w domu już by nie żyła!:szok::no:
Dzięki Bogu był teściu!!

Aha my na 19.50 jedziemy na USG :-):-):-) Ostani raz byliśmy 6 tyg. temu!
Teraz ciekwi Nas ile Mała już waży i mierzy.
Nie mogę się już doczekać!!

kurczaki jak pomysle sobie że my tez juz niedługo zaczyniemy rodzić to az mnie ściska:tak: chciałabym zeby moja niunka była juz ze mna:tak: ale póki co niech jeszcze troszke siedzi w brzuszku i rosnie zdrowo:tak:

może lepiej że teściowa powiedziała wam szczególnie tobie dopiero dzis kiedy jest juz lepiej, niepotrzebnie byś sie denerwowała a to w naszym stanie jest nie wskazane...

ja ostatni raz na usg byłam w 21 tyg ciaży a nastepne mam dopiero za trzy tygodnie, i tez jestem ciekawa ile waży moje słoneczko:tak:
jak wrócisz z usg daj znać:tak::-)

Wczoraj byłam u lekarza, Dzidzia nagrana i mogę sobie oglądać do woli,rozwija się prawidłowo i waży dokładnie 1335 g.Lekarz powiedział, że waga jest w porządku i co najważniejsze szyjka troszeczkę poszła do góry i ma 28mm no i dalej kazał się oszczędzać bo obecnie długość szyjki jest taka jak miesiąc przed porodem:baffled:

super dze dzidzia jest zdrowa :tak: a ty sie oszczędzaj i uważaj na siebie:tak:

Dzięki Sawka6 je też przed tym USG miałam ostatnie w 21 tygodniu i już nie mogłam się doczekać co tam u mojej kruszynki, za to na każdej wizycie miałam USG robione sondą dopochwową.No Twoja Dzidzia za trzy tyg. to już będzie sporawa raczej:-)

hej !!!

a ja obiecąłam sobie ze o 14 juz mnie w pracy nie ma i co :baffled: siedze jeszcze ..... oj sama mam ochote sobie do dupy dokopac !
ale odkąd Liwia w przedszkolu to nie lubie sama w domu bo mi za cicho :dry:

no i dzieki za miłe słowa o mojej księzniczce !! czytac mozna i mozna :-D

dzis męzowy cos mnie wnerwiał i to nie tamto nie i mu mówie teraz wypatruj tych myszy za takie wku..wianie ciężarnej :-p

wracam wieczorkiem do Was bo tu nawet odpisać nie moge bo wiecznie coś !!!!

a co do tej kości to mnie boli tak kosc łonowa ale tak całekiem nisko jakbym obita miała !! chyba sie zaczynamy poluzowywać :-D

Cześć Dziewczyny!!!

Ja zanim coś napiszę muszę przeczytać co u Was słychać...

Marzycielka
mam nadzieje że hormony trochę poluzują i będzie już tylko lepiej... a co do teściowej to ja nie miałam pojęcia że przez orzechy można mieć zapaść... ja już ich do końca ciąży nie tknę...

Sawka
dobrze że Twój napisał Ci smska... najlepiej to rozmawiać i rozmawiać bo tylko wtedy są efekty dobrej komunikacji między dwojgiem ukochanych... a przecież każdy kocha swoją połówkeczke i nie ma co się denerwować na zapas...

justyna super że u dzidzi wszystko w jak nalepszym porządku... oby tak dalej. Uciekaj jak najszybciej z pracy... a Liwie masz słodziudką..

Dziewczyny nie zapomnijcie pochwalić się co tam w brzuszku słychac po usg... ja takie nowinki odrazu wychwytuje... pozdrawiam...

jeszcze dodam troszkę od siebie... jestem na etapie szukania kogoś kto mógłby mi zrobić szafę w przedpokoju... jednak z mężem postanowiliśmy zrobić ją od nowa... stara zabudowa nie jest zła ale środek cały do wymiany a wszędzie nam mówią że jak już robić środek to obudowa będzie za grosze... a takie teraz są fajne te szafy.... heh jednak jakby nie było kolejny wydatek... no cóż...

Do tego dochodzi nam zrobienie drzwi przesuwanych... powierzchnia w mniejszym pokoiku się powiększy... ja zdecydowanie jestem za... i jeszcze do czwartku muszę sobie powybierać kolory do mieszkania... a mebli jeszcze nie mam wybrane... hmmm najwyżej będę przemalowywać ściany hihihi... Tak naprawdę te drobiazgi zajmują trochę czasu ale jest to na swój sposób bardzo przyjemne... zobaczę jak ja się wykarze w tej dziedzinie... a zresztą najważniejsze że remont do przodu tylko mnie tak w gardle ściska... jakbym bała się czegoś... sama nie wiem czego...

No niestety to nie jest prawda ze szybciej zalatwiaja ciezarne. Ja zlozyłam w czerwcu a decyzja jest z 8wrzesnia, nie dostalam 2 wyplat, dopiero przy 3 mialam zwrot.

Twój przypadek był odrębny, bo Ciebie nie potraktowali jako ciężarówki. O ile pamiętam nie dostałas 100%, tylko jak normalny chory. A może to u nas tylko tak szybko idzie. W każdym razie ja dostałam bardzo szybko.

reklama
Do góry