reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzien dobry. Dzis troszke lepiej sie czuje, zostal mi katar tylko :wściekła/y:

Pytia
to ze zostala nacieta przy 4 dziecku to nic dziwnego. Rozmawialam z moja polozna co odbierala mi porod z cyprianem i mowila ze przy pierwszym bardzo czesto trzeba zastosowac naciecie, przy drugim stosuja zadko bo tkanki sa przystosowane do rozciagniecia przez 1 porod ale w kazdym kolejnym (im wiecej tym czesciej) zazwyczaj sie nacina. Dlatego ze tkanki sa bardzo juz oslabione przez pierwsze porody i pekaja.

Ja mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez naciecia choc nadzieja matka glupich :sorry2:

U nas pogoda dzis znowu ladna, wczoraj bylo szaro-buro a dzis sloneczko znowu swieci. Bylam wczoraj w realu, kupilismy pampersy,kremik do buzki nivea baby, termometr do kapieli i pare innych drobiazgów... juz mam prawie wszystko :tak:

reklama
justyna - ale Liwcia jest słodka, hehehe!! no i dzidziolka ładnie się stara- oby tak dalej!!

Morbital - u mnie też od wczoraj nawrót, do tego Miśka zaczęła bardziej charcholić, więc też zaraz idziemy do apteki.

Edee - no moja mała też ma podobną pozycję, stąd moje podejrzenia, hehehe.

pytia - czekam niecierpliwie!!

aniamanu - moja kumpelka dowiedziała się dopiero na przełomie 20 i 21 tygodnia, do połowy ciąży się spierali lekarze, który to miesiąc i kiedy będzie rodzić, hehehe.

bliźniaki - kuruj się!!

Agatkas - ja nie mam, ale przecież to logiczne, że skoro małeństwo się przygotowuje do wyjścia powoli, to boli tu i ówdzie...

No i się rozpadało... kurka wodna!! A miałam iść do apteki akurat! No ni, może zaraz przestanie...

witajcie z rana
na wstepie dziekuje za wszystkie miłe słowa otuchy , juz dzis czuje sie lepiej :tak:
moj M napisał rano sms-a z przeprosinami, tłumaczac się że miał zył dzien i go obudziłam wiec był troche zły:dry: i tak go to nietłumaczy ale dobrze że przeprosił :tak:, dzis zadzwoni to porozmawiamy na spokojnie...

Bliźniaki a pamiętasz co to był za antybiotyk????:-) własnie wybieram się do lekarza żeby go grzecznie skłonić do wypisania mi antybiotyku bo się wykończyc można. A i spóźnione najlepsze życzenia :-)

ehhhhh przeklete choróbsko

justyna super masz córcie, mała modelka :tak::-D
bliźniaki, mortibal Kurujcie sie laseczki :tak:
cyprysiowa dobrze ze juz dzis lepiej sie czujesz:tak:

a ja mam od wczoraj WIELKĄ zgage i nie moge sobie dac z nia rady :crazy: masakra

Witajcie dziewczyny pierwszy raz wstalam przed moim synkiem o 8.30 a on dalej spi, wczoraj bylam na kursie przed-porodowym bylo super ale jestem zawiedziona bo nie moglam cwiczyc bo położna dowiedzialam sie z moich dokumentow ze mam skurcze i nie moge cwiczyc i zapytala czy moj gne. wie ze tu jestem a ja ze nie bo wiem zeby mi zabronil i powiedziala ze ona sie go zapyta czy moge przychdzic na zajecia jak odmówi to koniec z zajeciami.
Dowiedzialam sie ze jak dzidzia gdzies kopie i nam uciska, kladzie sie reke po przeciwnej stroni i wtedy dzidzia sie przesowa tam gdzie sie znatduje cieplo reki i sprobowalam i to dzialam jestem zaskoczona.
Byla tez dziewczyna ktora dowiedziala sie o ciazy dopiero w 19 tygodniu nie moglizmy uwierzyć szok totalny.

No u Nas na zajęciach mogła być dziewczyna , która nie może ćwiczyc i takie tam . Ona tylko słuchała teorii;-)

A mi złośc nie przeszła! Jest kurka jeszcze gorzej. Nie mam pojęcia czemu. Od rana krzyczę na moje zwierzaki:sorry2: więc leżą na posłaniach i boją się ruszyć:sorry2:
Jakaś masakra ...

Cyprysiowa - ja też się łudzę, że się obędzie bez nacięcia, ale chyba naiwna jestem ;)

Marzycielka - hormonki robią swoje. U mnie znowu nie tyle złość, co jakieś depresyjne stany się pojawiają. W dodatku pada znowu deszcz...

Sawka - dobrze, ze pogadaliście na spokojnie :) To zawsze dużo daje.

sawka to dobrze, że już masz lepszy humorek, napewno z mężem sobie wszystko wyjaśnicie:-)
marzycielkano niestety ale hormony maja pierwszeństwo w naszym stanie i nie jesteśmy w stanie nic na to poradzic,trzeba przetrzymać:tak:

A u mnie kolejny samotny dzień...maż w pracy , teściów nie ma, bo też w pracy ale może to i lepiej bo chyba wole być sama niz z nimi czasami...więc siedzę sobie za Wami:tak:, zaraz musze się zbierać i pędzić na miasto bo moi rodzice chca nam kupić sofę do domku w którym mieszkają, żebyśmy mogli przyjeżdżać z Zosieńką:tak:, no a spacerek zawsze jest dobry:tak:
Buziaki dlka Was i miłego dzionka

PS na zaczynające się przeziębienie najlepsza jest herbata z sokiem z malinrewelacyjnie rozgrzewa, uśmierza ból gardła no i ja się dzięki niej nie rozłożyłam do końca jak mój misiek był chory:tak:

reklama
Zakręciłam się koło obiadku właśnie i tak mnie coś zaczęło kłuć pod prawym bokiem, że nie mogę się schylić... Kurcze, zaczynam się czuć jak słonica...

Do góry