reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

dzień brrry - jest bryyyy bo u nas we wrocławiu mżawka :-( własnie wybieram się do lekarza internisty bo choróbsko mnie chyba nigdy nie opuści - już 4 tydzień się męcze z tym kaszlem, było już poprawnie a od wczoraj jest jakiś nawrót - mam kaszel,katar, peka mi głowa, wszytsko mnie boli. Ostatnio dostałam syropki dla dzieci, rutinoscorbin, i domowe inhalacje - nie działa nic buuuuuuuuuuuu. Może jednak mozna podać jakiś antybiotyk bo się wykończe. Tak czytam że pisałyscie o tych żebrach - mnie strasznie boli po lewej stronie pod żebrami - aż sie wczoraj przestarszyłam ale teraz mogę to spokojnie zidentyfikować jako skopane żebra.

Nio - zakupy wczoraj poszły gładko - allegro i nie wychodzenie z domu hahahhaha
a coca - cola jak widzę nie działa na wszystkich:-), słyszałam jeszcze o mleku ale znowu na mnie to mleko w ogóle nie działa.

A co do wątku poród to ja jestem za - mimo że naturalnie rodzić nie będe to może pociągniemy tam cesarskie cięcia:-)

Pozdrawiamy raniutko

reklama
Dziewczynki!!
Ja się martwię trochę, Wy piszecie, że dzidzia tak Was nieraz kopnie, że nie macie siły si ruszyć albo, że aż zaboli... :zawstydzona/y::no::no: Moja maleńka nie kopie tak mocno, tylko się rusza... (czuję jej ruchy)$ Jak mam to odbierać? (jaest słaba?)
Możecie opisać te kopniaczki - jak to jest?

Nie maztw sie ja tez slabo czulam mojego synka w pierwszej ciazy a teraz bardzo odczowam kopniaki tak jak dziewczyny pisza czasami az mnie to meczy to popycham corcie albo zmieniam pozycje zeby dala mi spokuj.

dziewczyny jest mi strasznie źle:-( płakałam chyba z godzinę i jeszcze nie mogę sie uspokoić:-( czekałam jak co dzień na telefon od mojego męża, czekałam, czekałam i sie nie doczekałam wiec zadzwoniłam do niego:-( odebrał taki jakiś zły i nie za bardzo chciał ze mną rozmawiać, pytam się o co chodzi a on oczywiście że o nic i ze się czepiam:dry: pytam sie wiec czemu nie zadzwonił to on do mnie że przecież codziennie nie będzie dzwonił:dry: wkurzyłam się i powiedziałam mu że to że miał zły dzień wcale nie usprawiedliwia go żeby był dla mnie niemiły i sie rozłączyłam:-:)-:)-(, wiecie co czasami mój M potrafi być taki wredny i nieczuły:baffled: siedzę w domu i tęsknię za nim strasznie a on do mnie wyskakuje z takimi tekstami:baffled::-(
jest mi strasznie przykro...

Strasznie mi przykro wredni faceci , latwo mi mowic ale nie przejmuj sie tak strasznie jeszcze przyjdzie z podwinietym ogonem.:wściekła/y:

Pytia wracamy do tematu nacięcia krocza... ja jestem w trakcie czytania i wiesz co, jestem bardzo zadowolona że odnalazłaś taki artykuł i pokazałaś nam tutaj... bo ja już coś wcześniej czułam, iż nacięcie to nie jest taka fajna sprawa... zwłaszcza że już nasłyszałam się na temat depresji u kobiet po takich drastycznych nacięciach, że boją się wrócić do współżycia... nie czują się atrakcyjne i takie tam a ja sobie nie wyobrażam życia bez sexu z moim M. WIELKIE DZIĘKI PYTIA

Bardzo proszę :) Ja miałam wrażenie, że artykuł jest dość solidny i dlatego warty przeczytania, choć zdaję sobie sprawę z tego, że wszystkich wątpliwości i tak nie rozwieje, bo każda z teorii zawsze bedzie miała swoich zwolenników i przeciwników. Ale te statystyki, które są tam podane do mnie przemawiają.
Ale niestety, w moim szpitalu raczej kiepsko z szanowaniem krocza, koleżanka, o której Wam pisałam ostatnio, rodząc 4 dziecko też została nacięta! Moim zdaniem to już przegięcie...

dziewczyny jest mi strasznie źle:-( płakałam chyba z godzinę i jeszcze nie mogę sie uspokoić:-( czekałam jak co dzień na telefon od mojego męża, czekałam, czekałam i sie nie doczekałam wiec zadzwoniłam do niego:-( odebrał taki jakiś zły i nie za bardzo chciał ze mną rozmawiać, pytam się o co chodzi a on oczywiście że o nic i ze się czepiam:dry: pytam sie wiec czemu nie zadzwonił to on do mnie że przecież codziennie nie będzie dzwonił:dry: wkurzyłam się i powiedziałam mu że to że miał zły dzień wcale nie usprawiedliwia go żeby był dla mnie niemiły i sie rozłączyłam:-:)-:)-(, wiecie co czasami mój M potrafi być taki wredny i nieczuły:baffled: siedzę w domu i tęsknię za nim strasznie a on do mnie wyskakuje z takimi tekstami:baffled::-(
jest mi strasznie przykro...

Rozumiem Cię Sawka bardzo dobrze, że jest Ci smutno i przykro, bo przecież nawet przytulić się nie możesz, żeby wszystko wróciło do normy. Ech, faceci czasem tak bezrozumnie potrafią ranić i nawet chyba nie zdają sobie sprawy z tego co zrobili. Ściskam mocno, jutro będzie lepiej.

Liwia dzis w przedszkolu miała zdjecia do kalendarza :-D uśmiałam sie jak mi opowiadała no i była oburzona bo pan fotograf zrobił jej tylko jedno zdj a ona mu ponoc powiedziała ze chce jeszcze a on jej na to ze zabraknie mu filmu na inne dzieci :sorry2: moja mała modelka :-D ale z jakim przejęciem mi opowiadała " tylko raz mi zrobił zdjecie a ja chciałam jeszcz tak i tak " i uśmiechy strzela :-D

Ale słodzina! Będziesz musiała jej kiedyś pilnować, haha...

Czekam dzisiaj na dostawę mojej sypialni. Załączę Wam później foteczki!

Witajcie dziewczyny pierwszy raz wstalam przed moim synkiem o 8.30 a on dalej spi, wczoraj bylam na kursie przed-porodowym bylo super ale jestem zawiedziona bo nie moglam cwiczyc bo położna dowiedzialam sie z moich dokumentow ze mam skurcze i nie moge cwiczyc i zapytala czy moj gne. wie ze tu jestem a ja ze nie bo wiem zeby mi zabronil i powiedziala ze ona sie go zapyta czy moge przychdzic na zajecia jak odmówi to koniec z zajeciami.
Dowiedzialam sie ze jak dzidzia gdzies kopie i nam uciska, kladzie sie reke po przeciwnej stroni i wtedy dzidzia sie przesowa tam gdzie sie znatduje cieplo reki i sprobowalam i to dzialam jestem zaskoczona.
Byla tez dziewczyna ktora dowiedziala sie o ciazy dopiero w 19 tygodniu nie moglizmy uwierzyć szok totalny.

Witajcie Kobietki

Sawka, mam nadzieję, ze dzisiaj już lepiej i że maz sam zadzwoni z przeprosinami.
Mi się udało dzisiaj dodzwonic, bo juz sie zaczynałam martwic, ale wszytsko jest ok.

Justyna, super masz Córeczkę, mała kokietka.

Morbital, trzymam kciuki, zeby Cię w końcu wyleczyli, ja z chłopakami też ciągle byłam chora i 2 lub 3 razy miałam antybiotyk.

Agawar, na pewno remont sie uda, trzeba tylko trochę fachowca pilnowac.

A mnie wczoraj zaczęło bolec gardło i na noc wzięłam sobie, tak jak radziła Anka, rozgnieciony ząbek czosnku + miód + soczek z cytrynki,a potem jeszcze gorącą herbatę z miodem i cytryną, niestety w nocy drapało mnie jeszcze bardziej. Rano powtórka z rozrywki i teraz chyba jest troche lepiej.

Hmmm wg mojej wiedzy cytryna na ból gardła raczej nie jest dobra:) bo tylko je drażni:) Ja bym polecała mleko z masłem i miodem:) Bardzo dobre i ładnie łagodzi ból gardła! Mleko oczywiście ciepłe, łycha masła i do smaku miodku żeby słodkie było:)

witam!!!
ja już dzisiaj lepiej się czuję na szczęście u nas dziś szaro i ponuro i nic mi się nie chce
aniamanu właśnie dziś też to zauważyłam młody strasznie się rozpychał dołem a ja sobie położyłam ręce na samej górze brzuszka i zaraz on tam był to chyba działa mądre te nasze dzieciaki ha ha ha

reklama
Do góry