reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hey Kochane

Sorry za taki długi post ale może , ktoś z was zechce pomóc Kubie. Walczymy z czasem.

Gdyby ktoś chciał wesprzeć finansowo Kubę podaję numer konta oraz opis interwencji jaką przeprowadziliśmy.

fb : https://www.facebook.com/stozzwierza...2935090&type=1

Interwencja 17.07.2013 - 6 psów odebranych z meliny

Dzisiaj Straż Miejska poprosiła nas o pomoc w interwencji dotyczącej zwierząt. Samo zgłoszenie nie zapowiadało takiej sytuacji, jaką zastaliśmy na miejscu!!!!!! W „lokalu” zamieszkałym przez dwóch mężczyzn, w którym na środku stało wiadro na ludzkie odchody, znaleźliśmy psa Kubę z niedowładem tylnych kończyn, nietrzymającego moczu oraz skrajnie wychudzoną suczkę Żabę z zabiedzonymi 4 maluchami w wieku ok. 7 tyg. Całe towarzystwo było maksymalnie zapchlone i zawszawione. Maluchy i matka blade jak ściana. Po ocenie stanu zdrowia przez weterynarza (opinię dołączymy tutaj, jak będzie gotowa) zwierzęta w asyście policji zostały przez nas zabrane. Teraz już rozpoczęliśmy ciężką walkę o ich zdrowie i życie. W tej chwili najpilniejszy jest wyjazd do Skarżyska – Kam. w celu zrobienia prześwietlenia Kubie. Istnieje cień nadziei na jego wyleczenie, albowiem ma znikome czucie w poobcieranych do żywego łapach.
Film pokazujący jak Kuba się porusza i jest traktowany, nakręcony tuż przed jego zabraniem
Sparaliżowany Kuba - YouTube

O całej sytuacji niech świadczą zdjęcia, bo do nich chyba nic nie trzeba dodawać ;(Przypominamy definicję z ustawy o ochronie zwierząt z 21.08.1997 z późn. zm.: Art. 4 Ilekroć w ustawie jest mowa o: (...) 11) „rażącym zaniedbaniu” – rozumie się przez to drastyczne odstępstwo od określonych w ustawie norm postępowania ze zwierzęciem, a w szczególności w zakresie utrzymywania zwierzęcia w stanie zagłodzenia, brudu, nieleczonej choroby, w niewłaściwym pomieszczeniu i nadmiernej ciasnocie;
Osoby chętne do podjęcia się opieki w domu tymczasowym nad którymkolwiek z tych zwierząt proszone są o kontakt pod numerem tel. 660440525 lub drogą mailową: starachowice.stoz@wp.pl

19.07.2013 Kuba jest już po prześwietleniu - zaczęła się walka z czasem i to nie z powodu stawiania go na nogi, choć to też. Okazało się, że to był ostatni moment na interwencję. Lekarze dzisiaj jasno po prześwietleniach powiedzieli, że to mogły być jego ostatnie 3 życia, gdybyśmy go nie zabrali, albowiem pies jest zatruwany własnymi odchodami (+robaczyca), których nie wydalał od długiego czasu. Jeśli chodzi o leczenie porażenia, to niestety lekarze znów są zgodni, zaczynamy leczenie o co najmniej 4 tygodnie za późno, ale lepiej późno niż wcale!!! Kuba ma szanse. Żaba i jej szczeniaki wydaliły w ciągu ostatnich 48 h jak to określił ich opiekun "tony" robali, nawet o długości 50 cm. Teraz mimo intensywnego, acz dozowanego karmienia są o połowę chudsze!!!

Straż Miejska również na swojej stronie umieściła informacje o tej interwencji: http://sm.starachowice.eu/najlepszy-...one/#more-6890

21.07.2013 Bardzo potrzebna nam pomoc w utrzymaniu i leczeniu tej szóstki zwierząt. Dzienny ich koszt utrzymania w hotelu to ok. 60 - 70 zł/dobę + leczenie, szczepienia, których koszty są szacowane na minimum 5-6 tysięcy złotych
(koszty te teoretycznie są do odzyskania po wyroku skazującym od "właściciela", ale jak widać po zdjęciach, będzie to raczej niemożliwe)
Apelujemy również o domy tymczasowe dla tych maluchów, raz że pozwoli to naprawdę dojść matce szybciej do zdrowia, a dwa ze obniży koszty utrzymania zwierzaków!!

Dla osób chcących nam udzielić wsparcia finansowego na utrzymanie i leczenie Kuby oraz jego towarzyszy niedoli podajemy dane do przelewu:
Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
ul. Wesoła 51 lok. 307
25 – 311 Kielce
68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
z dopiskiem „Dla Kuby”

Z góry bardzo dziękujemy

filmik , w którym pokazane jest jak porusza się Kubuś

Sparaliżowany Kuba - YouTube

reklama
Czesc Dziewczynki. Filipa wyslalam dzis do przedszkola, a sama musze troche domek ogarnac:tak: Slyszalam o tych upalach do konca lipca. W niedziele ma byc u nas podobno 36 st, tak wczoraj pokazywali:szok: I to juz troche przegiecie, tym bardziej, ze mamy chrzest synka siostry. Rozplyniemy sie przy takiej temperaturze. U nas komary tez potwornie tna. Nie wiem od czego to zalezy, ale najbardziej pogryziona jestem ja i Filip, a Zuzia i malzon prawie w ogole.

Zapominajko oczywiscie, ze to nie tajemnica. Pisalam juz tutaj o tym. Jedziemy do Chorwacji. Udanych wakacji kochana;-)

Asiulka u nas też komary gryzą tylko M. i Jaśka. Mnie nie ruszają. Zła krew :-p:-D

Firma zarejestrowana. W czwartek podpisujemy umowę. W poniedziałek odbieramy lokal :-)
Szukam płytek, krzeseł, stolików i nic mi się nie podoba :baffled:

Idę na kawę z mężowym :-)

Witajcie laseczki:-)

Zapominajko udanych wakacji :tak:

Agaciu my też używamy tych opasek co Magda i jesteśmy zadowolone:-)
Natomiast odradzam te Orinoko band - bransoletka odstraszająca komary i meszki - Apteka Internetowa Cefarm24 :no: nawet na M jest za duża a śmierdzi niemiłosiernie :crazy:

Myszqo super że z firmą do przodu:tak:

Asiulka czy Ty kiedyś nie narzekasz na pogodę?:confused: Jak chcesz to ja się chętnie z Tobą zamienię i przyjmę każde upały w zamian za to co teraz mam za oknem:no: czyli 20 stopni, brak słońca i zimny wiatr:angry::angry:

Witajcie

Też słyszałam o tych upałach. W cieniu ma być 37 stopni. Lubie ciepło, ale jak jest taki upał to nawet na dwór nie można wyjść, nie wyobrażam sobie mojego dziecka biegającego w takim upale :zawstydzona/y:

Bardzo dziękuję dziewczyny za informację o tych opaskach na komary, muszę się w nie zaopatrzyć bo ja i Mati jesteśmy pogryzieni strasznie.

Asiulka ja tez mam taki bałagan w domu ale zaraz idę do sąsiada po wiśnie, więc sprzatanie musi poczekać :-D

Myszko gratulacje :tak: a mi się marzy tatuaż taki malutki.

Kokusia a co u was tak chłodno :szok:

Myszqo super, ze wszystko juz macie zalatwione. A stoliki, krzesla i inne tego typu rzeczy cos w koncu znajdziesz;-)

Kokusiu no czasem nie narzekam;-) Od paru dni zdecydowanie nie narzekam, jest cudnie. Ale tak jak napisala Agacia 36 st to troche przesada, zostaje tylko siedzenie w domu. A w dodatku jeszcze ten chrzest mamy, ciezko bedzie wytrzymac w taki ukrop.

Agaciu a no u nas ostatnio się tak porobiło dziwnie z pogodą i jak błyśnie jeden dzień w miarę pogody to na drugi są chmury i wiatr:-( z tamtym tygodniu to nawet raz w centralnym paliłam bo było zimno:no: dlatego ja naprawdę z utęsknieniem czekam na tą falę gorąca.
A Wy narzekacie na upały które jeszcze nawet nie nadeszły:laugh2::rofl2::laugh2:

Asiulka dacie radę, w kościele zawsze jest chłodniej a przynajmniej nie będzie problemu że maluszek się przez chrzest przeziembi;-)

Dzień dobry

Dzisiaj słoneczko u nas za chmurami ale ciepło :tak:
Zaraz zmykamy na zakupy, tylko się ubierzemy bo nadal w piżamach biegamy :-p
Potem wreszcie posprzątam w domu :laugh2::laugh2:
Nie mam pomysłu na obiad :baffled:
Jutro jedziemy do mojej siostry i wracamy w niedziele. A mój K jedzie robić kurs na ratownika.

Miłego dnia dziewczynki

Za nami pierwsza przespana w całości noc. Weronika zasnęła o 22:30 a obudziła się o 5:30 :-).
Byłysmy na wizycie u rehabilitanta bo za bardzo przekręca sie na prawa stronę i okazalo się że spina mięśnie dlatego trzeba ja rozluźnić ćwiczeniami. Powiem Wam że zauważyłam, że po zleconych ćwiczeniach Weri sie uspokoiła, nie płacze już tak jak wcześniej i wiecej śpi. Wydziera sie niemilosiernie jak z nia ćwiczę, ale przynajmniej widzę, że to jej dobrze robi.
U nas dużo się dzieje. Powoli kupujemy plytki, dzisiaj jedziemy po projekty do łazienek, zobaczymy jak to wyjdzie.
Zapominajko, ale zazdroszczę tego wyjazdy, a tobie Asiulka to już nie mówię, Chorwacja jest piękna, widziałam tylko na zdjęciach.
Myszqo super że interes się rozkręca, teraz tylko życzyć dużo klientów.
Upały??? u nas w slońcu jest upalnie ale w cieniu chłodno, dla mnie tak jest w sam raz

reklama
Do góry