reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Vive, wspolczuje...ile Ty sie tych antybioli najesz i innych..
ja nie wiem, mozliwe to jest zeby zaden madry konowal nie umial pomoc czlowiekowi, zeby wreszcie stanal na nogi..
czy pracuja metoda prob i bledow...
prob i prob jak to mowi jeden nasz znajomy;-)

Sonka wylazi z inkubatora, ja trzeba normalnie pasami owijac w tym beciku bo wylezie, dupsko do gory, noge przerzuci i idzie...w wielki swiat:szok::laugh2:

MYSIAK, looz, rozgosc sie:-D

Vive strasznie współczuję. Zupełnie nie wiem co ci doradzić. Może powinnaś skonsultować się z innym lekarzem, bo po antybiotyku po 3 dniach powinna być już minimalna poprawa...

Kaja jak w świat idzie? Toż to dużo za szybko :-D Związać ją trzeba :-D

no, zwiazac, zamknac i klucz wyrzucic:-D

to jest taki czort, ze strach sie bac, pielegniarki mowia, ze nawet nie trzeba na monitory patrzec, jak sie wydrze, to wiadomo, ze jej nie halo...komunikuje wszystko, martwiac sie , by ci na sasiadujacej porodowce tez slyszeli;-):-D coby nikt nie czul sie pominiety, haha

Witamy:)

Wczoraj od mamy wrocilismy okolo 21...Mari buszowala do 23,bo nadrobila drzemka w aucie to co wyszalała z Babcia i dziadkiem:)
Poplotkowałyśmy, później przyjechał jeszcze Kamil i dziadek i posiedzieliśmy troszkę przy kawusi:)

Mariczka okupowala z dziadkiem angry bierds na telefonie, ze prawie swiecil do czerwonosci:)

A dzisiaj jedziemy sobie polazic po CH...srednio jest kaska, ale obiecalismy Mariczce karuzele, sami pojdziemy sobie na kawusie i przynajmniej jakos zleci ten ponury dzionek, bo jest tak brzydko,ze strach sie wylonic z domu....niby w miare cieplo, bo az cale 2 stopnie, zero wiatru- cud, ale mgla i jakos tak ponuro.....

Kajaczku no to rosnie Ci zlosnica:)))) ale przynajmniej twarda z niej babka i walczy o to, co jej sie nalezy:p hahahah

Vive
jejku nie wiem co napisac.....nameczysz sie strasznie.....ja nie wiem co to sa do cholery za lekarze, jak mozna czlowieka tak truc antybiotykami jakos na chybil-trafil.....no kurka....moze faktycznie sprobuj uderzyc do innego lekarza.....prytulam:* i zdrowka zycze;*

ok uciekam sie ogarnac jakos ,bo wygladam jak ......NIE WYGLADAM:p

Mamuski odnosnie tej zerowki-szkoły dla naszych maluskzow ta kolezanka napisala mi tak:

"Dzieci urodzone w roku 2008 od września objęte są obowiązkiem rocznego przygotowania przedszkolnego. Swoją córkę możesz zapisać do przedszkola (o ile Ją przyjmą), albo do szkoły, czyli w roku szkolnym 2013/2014 realizują zerówkę. Zgodnie z obecnymi ustaleniami te dzieci pójdą obowiązkowo do klasy 1 w roku szkolnym 2014/2015. Na chwilę obecną w planach jest tak, że dzieci urodzone do 30.06 obowiązkowo do szkoły (chyba, że ich rozwój emocjonalny, bądź intelektualny będzie niewystarczający do podjęcia nauki szkolnej), a w przypadku dzieci uroczonych po 01.07 decydować mają rodzice w oparciu o opinię nauczyciela/psychologa. Powinnaś więc skontaktować się ze szkołą do której zamierzasz posłać córkę."

Vive a tyo jesteś na zwolnieniu i kurujesz sie w domku.??? Bo jak mi napiszesz zr chodzisz do pracy to osobiście cię znajdę w tym konstantynowie !!!!!

reklama
tygrysku-oczywiście, że w domku... Trzeba mi było nakopać w d**ę wcześniej, jak starałam się zasłużyć na tytuł "pracownika roku" ;-) A tAk poważnie staram się jakoś dojść do siebie do wtorku, bo mam BARDZO WAŻNE szkolenie od wtorku do czwartku i muszę być dyspozycyjna.

Co do lekarzy, to już brak mi słów... Pisałam Wam już, że dopiero trzeci lekarz wykrył u mnie zapalenie oskrzeli, mimo że prześwietlenie płuc nie wyszło OK. Od tego czasu chodzę do tej samej pani doktor, zresztą ona zna juz moje choroby, a szczerze mówiąc, jakbym miała innemu lekarzowi opowiadać co brałam i na co chorowałam, to na pewno bym się zaplątała. Ale nie jestem do końca zadowolona z mojej lekarki, bo jak ją ostatnio poprosiłam o skierowanie na antybiogram, to na początku nie chciała dać, bo UWAGA: antybiogram robi się przy chorobie PRZEWLEKŁEJ. To ja się k***a pytam, co ja w takim razie mam????? I dała mi z łaską i z tekstem "niech już stracę", co najmniej jakby sama za to badanie płaciła ze swojej kieszeni :wściekła/y:

Dziś juz mi lepiej-nie zwymiotowałam od rana i nie mam gorączki. Jeszcze tylko ten cholerny kaszel i będę jak nowo narodzona ;-)

Do góry