reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

aj nie wiem sama czego ja chce. z jednej strony chce bobasa ale z drugiej strony nie wiem jak bedzie z praca. u mojego w firmie goraco. i domek by sie oddalil... ale jak sobie pomysle jaka jest roznica wieku miedzy dzirciakami to jest duzo . masakra pisze z tel i mam sajgon :-(
y

reklama
Zapominajko ja też sie boję, ale trzeba liczyć na to że będzie jak najlepiej. Chociaż już mam jakieś dziwne myśli, może dlatego że człowiek przy pierwszym dziecku jeszcze nie wie co to jest, a teraz to już inaczej. Wcale nie lepiej, a wręcz gorzej.
Ostatnio to nawet śniłam, że wyplułam dziecko brrrr.

zanplo-powiem Ci, że ja podobnie jak asiulkaa mniej bałam się przy drugim porodzie, ale z kolei w przeciwieństwie do niej mój drugi poród był chyba trudniejszy. Do tego rodziłam bardzo świadomie, bo przy Olku to był pełen spontan i nawet nie próbowałam skupiać się na oddychaniu. Przy Maksie czułam każdy skurcz i wiedziałam, co się dzieje z moim ciałem. Do tego oba porody miałam bez znieczulenia, ale mimo że był to najgorszy ból w moim życiu, już całkiem zapomniałam, jak to jest :-D

zapominajko-rozumiem Cię, bo masz złe doświadczenia. Ale główka do góry, nie zawsze jest tak źle. Ja przy obu porodach nie byłam nacinana, nawet jak rodził się Olek z ręką przy barku. A po Maksie to zeszłam z łóżka, jak tylko urodziłam łożysko i przeszłam do sali obok :-D Miałam tylko lekką zadyszkę :szok:

a gdzie masz kompa PYCIOLU jeden?

i tego dzieciaka nie odwlekaj , bo im dluzej bedziesz tym ciezej sie bedzie zabrac do dziela, a roznica wieku sie nie zmniejsza;-)

KANUSIA, no tak, mi sie tez wydaje , ze rosne jak na drozdzach:szok:
jak paczek..:-D

hej

Wiecie, że u nas snieg padał. Rano zawoziłam Mateusza do przedszkola i słoneczko świeciło, a jak go odbierałam tak padał snieg ,że nic nie widziałam.

A ja okresu nie dostałam :-D :szok:, cierpliwie czekam :-D

Mój poród był lajtowy, więc drugi mnie wymęczy. Ja to mówię, że drugiego dzidziusia to ja będę rodziła 2 dni. :baffled:

Zapominajko nie bój się naturalnego porodu, ja byłam nacinana, ale na prawdę to nic strasznego.

Madzienko .... Ty wiesz, że czekam :-D:-D:-D:-D. Proszę o piątek :-D:-D:-D:-D

już mam laptopa...dzieć jeden zawinął go na bajki :-)
nie ma to jak poczciwy laptopik :-D

ale teraz chu...owy czas na dziecko...urodził by się w listopadzie bądź w grudniu...:-D zaś na zimę...:-D:-Dmoja bratowa jest w ciąży i rodzi w lipcu...gonią nas by zaciążyć...bo Nasze pierwsze dzieciaki właśnie z tego samego roku są...teraz chca tak samo :-D

ja rodziłam naturalnie...poród był długaśny...ale nie popękałam w ogóle,i nie byłam nacinana... miałam tylko mały szewek...ale koniec porodu na znieczuleniu zewnątrztrzoponowym...( tak to się pisze ? ) i polecam, piękna sprawa...gdyby nie znieczulenie nie dałabym rady wyprzeć dziecka...ja tam dwa dni leżałam prawie...:szok:

Agacia a kiedy miałaś dostać okres ?

Ostatnia edycja:
ja tam tez bede blagac na kolanach, straszyc, szantazowac i co tylko bedzie trzeba, zeby mi robili cesarke:-D

to byla jakas masakra moj porod, a teraz jeszcze raz w podwojnym stezeniu, o nieeeeeeee:no:

reklama
Do góry