reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
My już po bilansie, Janosik ma 110cm i waży 16kg. Asiulka nie wiem dlaczego tak Ci się wydaje mi właśnie odwrotnie że Janek wyższy od rówieśników:-) Mój siostrzeniec jest 7 miesięcy starszy od Janka i jest od niego niższy, w przedszkolu jest wyższy od wszystkich czterolatków i od paru pięciolatków.
Ma w stosunku do swojego wzrostu 4kg niedowagi, ale ma apetyt i naprawdę dużo je więc mam się nie przejmować. Jedyne nad czym musimy pracować to mowa, bo Janek się trochę sepleni.

Zaraz się szykujemy na śnieg. Mam lenia okropnego ale dzieć mi nie odpuści :tak:

Ja tak na oko moge powiedzieć, że Iggy jest średniaczkiem. Nie jest mały ani duży. Wagowo chyba też.
Ale może domowo go zmierzę i zważę.

Asiulka biedna ta twoja córeczka. Ciągle coś.

Myslisz, że uda się przeforsować zmiany przepisów o macierzyńskim dla mam z 1 kwartału?

szczerze to wątpię...ale nie ukrywam że chciałabym i to bardzo, dlatego włączyłam się i robię wszystko na co wpadają te mamuśki:tak:

Zanplo bilans 4-ltka moim zdaniem to tez obowiązek...z reszta w książeczce masz które bilanse są obowiązkowe

Assiulka biedna malutka...

Myszqa udanego saneczkowania...

Zapominajko ale 6m2 to kuchnia a nie metry biezace mebli? To wcale nie az taka mala, tylko wszystko zalezy od tego jaki macie uklad kuchni.

Myszqo
to nasi chlopcy w sumie identyczni wagowo i wzrostowo:tak: No wlasnie na bilansie wyszlo, ze jest calkiem spory. W przedszkolu tez jest raczej jednym z wyzszych, ale tam sa tez 2,5 i 3-latki, wiec ciezko to porownywac. Natomiast Fifi ma dwoch kuzynow, jeden 2 miesiace starszy, drugi 1,5 mies mlodszy i oboje sa od niego wyzsi. Przy czym ten starszy jest wiekszy o jakies 3/4 glowy, wiec ten to dopiero jest wielki. I moze w stosunku do nich wydaje mi sie po prostu nie za duzy. A wagowo to wedlug mnie jest szczuply, ale nie chudy, taki w sam raz. Choc wedlug tych siatek centylowych wazy niby za malo w stosunku do wzrostu. No i seplenic tez sepleni. Ale on z tych pozno mowiacych, wiec mam nadzieje, ze mowa sie jeszcze poprawi.

Madzienko
paranoja z tym wydluzonym urlopem macierzynskim od polowy marca. Takie bezsensowne segregowanie, jakby nie mogli tego wprowadzic od poczatku roku.

Ostatnia edycja:
Asiulka no 6m to może nie jest koszmarnie mało.
Ale jest pełno jakichś wnęk, rurek i różnych innych przeszkód. W związku z tym no jest bardzo ograniczone pole jesli chodzi o wiszące szafki.
No zobaczymy co czarownik wykombinuje!

hej baby :)
Alex pojechał wczoraj do mojej mamy na wagary, wraca jutro :) Fajnie tak czasem wywieźć dziecko w siną dal :-D hahahah

Powiedzcie mi proszę co myślicie o ubezpieczeniach z funduszem kapitałowym ?

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry