reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Czesc Kochane!
Fifi wrocil zakatarzony z przedszkola, kicha jak szalony, a jeszcze dobrze z kaszlu sie nie wyleczyl:-( W przyszla srode z Zuzia jestem umowiona na szczepienie to po 1,5 roku, a ona za chwile bedzie miala 2 latka, ale ciagle bylo cos, a teraz pewnie tez trzeba bedzie odwolac, bo zlapie katar od brata ehhh:-(
Kupilam sobie dzis okularki, tzn zamowilam, do dobioru we wtorek. Trafilam na jakas promocje i cena nawet do zaakceptowania, a powiem szczerze, ze nawet sie sobie w tych okularach podobalam:-D

Pyciolku u nas tez wczoraj burza byla:tak: Normalnie burza w pazdzierniku, zwariowal ten swiat.

Madzienko super, ze wszystko w porzadku:tak: Brzus rosnie? Ja mysle, ze ta dziewczynka to juz bedzie do konca, nie wiem jakos mam takie przeczucie. A mezowy ma nadzieje na chlopca? Jakby nie bylo o plci decyduje wylacznie facet:tak:

Kana 3mam kciuki, aby mezowy znalazl w koncu "prace idealna" Przeciez musi byc w koncu z gorki:tak:

Jesli chodzi o ten kalendarz to u mnie sie zupelnie nie sprawdzilo. W pierwszej ciazy miala byc dziewczynka, w drugiej chlopak. Zreszta wg mnie to tylko zabawa:tak: Ja bedac w ciazy z Zuzia marzylam o dziewczynce, wszyscy dookola tez mowili, ze wiadomo najwazniejsze aby bylo zdrowe, ale fajnie by bylo gdyby byla dziewczynka. Pamietam jak lekarz robil mi usg chyba w 16tyg i pyta co bym chciala. A ja balam sie powiedziec, bo chyba bym sie tam rozplakala jakby mi powiedzial, ze chlopak:-D To glupie, ale tak bardzo chcialam coreczke:zawstydzona/y: Maz oczywiscie dumny jak paw chodzi do tej pory, ze mu sie udalo splodzic chlopca i dziewczynke:-D

reklama
witamy sie kochane, juz po zakupach, sofa zamowiona, sypialnia tez, szaf nie bedzie bo jest garderoba walk in, no i bylismy na budowie, juz sie konczy , trawa u nas juz jest tez...

i wszystko fajnie, ale tak mnie brzuch boli, takie jakby skurcze, przychodzi i odchodzi, a w pachwinie ciagnie...wrrrr, niw wiem o co chodzi, wrocilismy do domu i zaleglam...

a u mnie wychodzi chlopak:-D:-D

hejka :)

no ja bym chciała córeczke...wiadomo,że zdrowe i to najważniejsze...ale jeśli miała bym wybór wolałabym córkę :) trzeciego dzieciaczka raczej mieć nie będę więc marzy mi się parka :)
cokolwiek jednak by to nie było i tak będzie moje kochane :-)

Kajaaaaa a Marysia też miała być dziewczynką wg Chinoli ? ;-)

A wy co wolicię ?? córę czy synka?? i nie mówcie,że byle by zdrowe ( bo to oczywiste) ale tak normalnie...;-)

Hejka:)

Aj niestety kciukasy Wasze kochane nie pomogly....Kamil juz wczoraj wieczorkiem dzwonil do tego kolesia i niestety nie odbiera tel....
Nie kumam czegos takiego....ciezko odebrac i poiedziec hcociaz sorki znalazlem kogos lepszego, lub cokolwiek....nie lepiej olac i miec to gdzies.....:wściekła/y:

Poza tym u nas ok....mialam dzisiaj jakies dziwne sny, wiem ,ze byly bez sensu ,ale nie moge sobie ich przypomnieć....:sorry2:
U nas nawet ciepelko.... wpadam dopiero teraz ,bo od rana zabalam sie za gulasz i tak mi jakos zeszlo...a i wstalismy dzisiaj meeega pozno,bo okolo 10...

Madziu widzisz...jednak cosik tak wykrakalam:p hahaha
Moze postrzelam tez innym ciezarowkom:)
Borysowa mysl mysl mysl....hahahhaa

Zapominajka chlopiec, Kajaczek chlopiec, Pyciolek dziewczynka.....:)

ok uciekam Was nadrobic troszke....i jeszcze cosik ogarnac....mam w planie jeszcze pranie zrobic....:dry:zabieram sie za nie juz 3 dzien chyba....

buziole;*

Kana jeszcze śpi na pewno :-D

No zaliczalam ktorys tam boczek:p hahahha:-D

Czesc dziewczynki

U nas słonecznie ale zimno strasznie:dry:.

Nie bedzie nas znowu, jedziemy do moich rodziców, bo nastepne 3 weekendy mam zjazdy wiec spedzimy je u tesciów:dry:.
Hania ma 19-go pasowanie na przedszkolaka i nawet pani ja wybrala do wierszyka, ktory oczywiscie opanowała juz nastepnego dnia:-D, a w pn jakis teatrzyk mają. Wogóle kobitka stara sie ciagle jakies atrakcje przygotowywac dla maluchów.:tak:.

Pospałabym jeszcze:-p.

Kana usciskaj tego swojego m. On juz tyle razy tą prace zmienia, niech mu się powiedzie tym razem:tak:mam nadzieje ze go wspierasz kochana:tak:

Aj Anoli dziekuje kochana....Kamil jest ogolnie zalamany...tak mi go strasznie szkoda i przykro mi ,ze tak sie czuje....nic nie moze znalesc, gdzie nie dzwoni to albo nie aktualne ,albo wymagania z kosmosu....robia nam sie dlugi, nie wspomne o kredycie splacanym w Polsce ,a raczej nie splacanym od 3 miesiecy....to jest jakas masakra.... staram sie myslec pozytywnie, bo co nam zostalo i staram sie, zeby mis tak myslal.... ale to jest straszny realisto- pesymista:?

Zdolna Haniula;*

Oj kochane doczytalam, ze powinnam sie bawic w wrozke:) hahaha mam nadzieje,ze cosik w tym jest :p hahah moze jakas nowa posada mi sie szykuje :-D:-p

Kana może właśnie powinnaś zainwestować w chustę, kulę, karty i takie klimaty i otworzyć punk wróżbiarski :tak:
Na tym ładną kasę można zbić.

Pyciolek ja nie umiem odpowiedzieć na pytanie co bym wolała, bo po prostu nie wiem. Ważniejsze są dla mnie inne rzeczy.

Już siebie w wariatkowie widzę:sorry2::shocked2:
mąż na imprezie ja zjadłam całą czekoladę z nerwów na uspokojenie bo mi Fifi ''przez przypadek" wpadł na taką lampę stojącą prostokątną z papieru z ikea i mi całą potargał:sorry2: ech spokoj spokoj spokoj......:zawstydzona/y:
T
ygrysku ja mam ta taka okragla...papierowa z ikea i mi mariczka tak kopnela pilka w nia, ze podarla sie mniej wiecej jakies 10-15 cm od dolu i musislam ja skrocic:p hahaha wyglada...dziwniec;/

T
ygrysku ja mam ta taka okragla...papierowa z ikea i mi mariczka tak kopnela pilka w nia, ze podarla sie mniej wiecej jakies 10-15 cm od dolu i musislam ja skrocic:p hahaha wyglada...dziwniec;/

skleiłam szerokim plastrem opatrunkowych takim bez opatrunku na rolce hmmm:sorry2: juz dzis mi sie nie chce robic zdjecia ale jutro wam pokaze troche fantazji i moze byc :zawstydzona/y:

reklama
i ty tez w takim razie anoli :)

asiulka miala chlopaka i ma teraz corke...Ania miała chłopaka i ma córę...tylko Viwe się wyłamała i ma dwóch chłpopców...
Viwe skrzywiłaś teraz moje obliczenia kochana hahhaha :-D

Też mi przykro, bo strasznie chciałam mieć dziewczynkę :-D Ale teraz nie zamieniłabym mojego Tasia nawet na dziesięć najsłodszych dziewczynek.

Miałam cos jeszcze popisać, ale jakoś mi niedobrze. Oby te Wasze mdłości nie były zaraźliwe ;-) chociaz moim przypadku przez jakiś czas to raczej niemożliwe :-)

Do góry