reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie, ja w pracy...u mnie dzisiaj wyjątkowe nudy....

Jula w przedszkolu, dzisiaj ma piżamiwe party, do oprzedszkola poszła w piżamce:-)

zdróweczka dla wszystkich chorowitków...
i buziaczki urodzinowe dla Fabianka i Natalci

Kankiya
wytrwałości w poszukiwaniu pracy...i zdróweczka dla Bianeczki

Madziu a Ty gdzie się podziewasz??

jestem jestem podczytuje Was ale czasu brak
:sorry2:
Dziewczynki mam pytanko - czy wasze dzieciaczki śpią jeszcze w pieluszkach? Bo ja się jakoś nie mogę zebrać, żeby Janka oduczyć.

My od początku bez...Jula twierdziła że pielucha gniecie ją...
zdarzyły nam sie nocki mokre ale bylo ich malo

reklama
Mamusia Igorek po Pulneo tez bardziej kaszlał i ten kaszel bardziej suchy był... Ale ja dawałam bo wtedy był mocno chory i lekarz to zalecił.

A do smarowania buzi mam Nastatynę i nabieram tę zawiesinę w pipetę i bez problemu właściwie. Choć Igorek za ładne wzięcie lekarstwa dostaje cukierka lub żelka lub tp.

Baby a jak odpieluchowałyście w nocy dzieciaczki?

Kurczę dziewczyny,mój Fabian już od reku śpi bez pieluchy:szok: leniuchy zabierać sie za dzieciaczki;-)

Zapominajko Fabian jak mial 2 latka to już od pół roku nie nosił pamperów w dzień,więc w którąś noc powiedziałam mu,ze nie zakładamy pieluchy i zeby pamiętał,ze jak będzie chciał siku to musi nas zawołać.I tyle.Później chciałam mu założyć jak był chory,ale się nie dał:no:

U nas też słońce. Janek bez zmian. Ale na szczęście noce przesypia spokojnie.
Dziewczynki mam pytanko - czy wasze dzieciaczki śpią jeszcze w pieluszkach? Bo ja się jakoś nie mogę zebrać, żeby Janka oduczyć.

Hania tez jeszcze spi w pieluszce:tak:.

tak, i na spacery i zakupy tez jeszcze w papkach:-)

pulneo, ale powiem ze jak bierze to pulneo to wiecej kaszle wiec teraz jestesmy na sinekodzie i mniej kaszle

i my zyczymy 100 latek:tak::tak::tak:

zapominajko, powiedz jak ty dobierasz sie do tej buzi dziecka, bo moja nie da sobie nawet zobaczyc, bo mowi ze ja piecze, a cala buzka w rankach i jak ja mam to leczyc, makabra

mamusia a ile lekarz zalecil ci tego leku sinecod, bo ja mam krople i nigdy nie wiedzialam ile ich dawac:baffled:.

Witam z kawką
U nas dzisiaj słoneczko

Fajna taka świateczna atmosfera, ja uwielbiam jak już domki są poprzystrajane, a w Usa jeszcze więcej tego niz gdzie indziej.
A co do kolorowanek na kompie, to jestem w szoku, ja jakoś madzi chyba nie dopuszczam i ona nic by nie otrafiła zrobic, czasem tylko pioseneczki dla dzieci jej włączam i sobie ogląda:zawstydzona/y:

No i najważniejsze, ze lekarz stwierdził że ok, a za 3 miechy pójdziesz żeby sie w tym utwierdzic

:-D:szok::-D:-D

jak nie ta rozmowa to bedzie inna, niestety często tak jest, że człowiek ma cos zaplanowane, a te plany sie sypią przez choróbsko dziecka, takie już nasze matczyne życie.

Ja zakładam na noc pieluchę, ale to chyba dla swojego komfortu psychicznego, bo ta pielucha jest sucha po nocy. zdarzało jej sie zsikac w nocy jak była taka chora z wysoka temperaturą i dużo jej dawałam picia w nocy

Szczerze to juz bym chciala zeby sie Hania budzila z sucha pielucha:tak:.

Kurczę dziewczyny,mój Fabian już od reku śpi bez pieluchy:szok: leniuchy zabierać sie za dzieciaczki;-)

Zapominajko Fabian jak mial 2 latka to już od pół roku nie nosił pamperów w dzień,więc w którąś noc powiedziałam mu,ze nie zakładamy pieluchy i zeby pamiętał,ze jak będzie chciał siku to musi nas zawołać.I tyle.Później chciałam mu założyć jak był chory,ale się nie dał:no:

A mi sie wydaje ze to nie lenistwo mam:dry:Jezeli dziecko budzi sie z mokra pielucha to znaczy ze jeszcze sie w nocy nie kontroluje. U nas przynajmniej takie gadki ze idziesz spac bez pieluchy i masz wstawac na siku nie podzialały:sorry2:

Anoli ale ja nie mówię,ze od razu pierwsza noc ma być udana.Jakbym ja czekała aż Fabia będzie się budził z suchą pieluchą to może jeszcze przez kilka następnych lat bym tak czekała :sorry2: Jak dziecko ma się kontrolować jak wie,że ma założoną pieluchę po to żeby do niej sikać:sorry2: Ma być samo bardziej sprytne niż my je za takie uważamy??
Sinecod ja też miałam w kropelkach i lałam tyle żeby było 5 ml.

A ja zamierzam czekac az pielucha bedzie rano sucha i wtedy nie bede juz jej na noc zakładac. Poprostu juz to przerabialam. Kładłam ja spac bez pieluchy, tłumaczyłam co i jak , nie dawałam duzo pic przed spaniem a wstawala zlana po pas:-D. Nawet ja to ze ma mokro nie budziło:sorry2:Mi sie wydaje, ze dziecko samo po prostu dochodzi do pewnych umiejętności a przyspieszanie nie daj nic prócz dumy rodziców.

My oduczyłyśmy się od razu. Nie zakładałam na dzień i na noc też , może były 3 noce mokre, ale tak to woła w nocy. Teraz to nie mam pojęcia jakimi sposobami oduczyć, powodzenia mamusie :-) musi się udać.

A u nas nadal słoneczko:-) I to takie cudne,że z -8 rano teraz już jest 10 w plusie:-)
jejku super macie:-)

Dzien dobry;-)
U nas dzis dla odmiany sloneczko i niebiesciutkie niebo, ale rano byl konkretny mrozik.
Ale mielismy tragiczna noc. Nie zmruzylam oka doslownie, tak Zuzie meczyl ten nosek, ze cala noc plakala, co probowala zasnac to znow placz, bo nie umiala oddychac i tak w kolko. Normalnie ledwo dzis zyje:-(

Kanikya oby z uszkiem to nie bylo nic powaznego. A nie masz nikogo komu moglabys podrzucic mala? Twoi rodzice czy rodzice Twojego niemezowego mieszkaja daleko? Kurcze ciezka sytuacja jak jest sie zdanym tylko i wylacznie na siebie:-( Ja niby tez caly czas sama z dzieciakami, moja mama i tesciowa pracuja, ale jak trzeba to moge liczyc na ich pomoc:tak:
ojj to widzę ,że podobna nocke miałysmy:-( zdrówka dla Zuzi, Karolinki ,Fabinka,Alanka i reszty chorowitków.
Jeśli zas chodzi o pomoc z czyjes strony to tylko moja mama mi zostaje i przyjeżdza do nas pociągiem jak jest potrzeba, mieszka 50km od Wrocka i raczej wczesniej sie umawiamy na spotkanka a tutaj nam uszko w nocy wyszło, więc było za póżno na umawianie się:zawstydzona/y:pytałam mojego B czy nie załatwiłby wolnego w pracy abym mogla pojechac na ta rozmowę,ale wypioł sie na mnie jak zawsze:-(

Aaa i znow bym zapomniala

100 latek dla Natalki, naszej dzisiejszej solenizantki:tak:

dołaczam się do zyczonek - Wszystkiego naJJJJJ:-)

U nas też słońce. Janek bez zmian. Ale na szczęście noce przesypia spokojnie.
Bianka spi bez pieluchy od razu jak zaczela siuskac do nocnika, bo pielucha jej zaczela bardzo przeszkadzac. Na poczatku jak tylko przebudzala sie w nocy albo krecila przez sen to pytalam czy chce siusku i robila nawet o 3-4 rano,ale z czasem nauczyla się przetrzymywac, powodzenia MYszqo

tak, i na spacery i zakupy tez jeszcze w papkach:-)

pulneo, ale powiem ze jak bierze to pulneo to wiecej kaszle wiec teraz jestesmy na sinekodzie i mniej kaszle
my zawsze stosujemy pulneo na mokry kaszel na przemian z syropem Flegamina i szybko przechodzi

jak nie ta rozmowa to bedzie inna, niestety często tak jest, że człowiek ma cos zaplanowane, a te plany sie sypią przez choróbsko:szok: dziecka, takie:-D już nasze matczyne życie.
dokładnie, dzieci czują chyba kiedy cos planujemy:zawstydzona/y::-D

Witajcie, ja w pracy...u mnie dzisiaj wyjątkowe nudy....

Jula w przedszkolu, dzisiaj ma piżamiwe party, do oprzedszkola poszła w piżamce:-)

zdróweczka dla wszystkich chorowitków...
super macie przedszkole , skąd te pomysły:-)

Fabianek to w ogóle zdolnicha, wszystko szybko zaczął robić, chodzic chyba też szybko zaczął z tego co pamiętam:-)

A my po wybłaganej(bo bez rejestracji z miesięcznym oczekiwaniem na wizytę) wizycie u laryngologa dostałysmy antybiotyk i juz lepiej chyba- noc pokaże:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Anoli a ja myślę,ze jak się zacznie to trzeba twardo się tego trzymać i przeczekać.Nie dziwię się,ze teraz nie masz na to siły/czasu/chęci,bo ja nie dałabym rady teraz wstawać w nocy do Fabiana.Zresztą do niego wstaje Mariusz,więc i tak bym nie odczuła:-p Nasze dziecci są już takie duże,że na pewno potrafią łapać takie rzeczy.

Kankiya współczuję tego uszka...Coś okropnego...Fabian miał jakoś 1,5 roku jak miała chore...Nagle w ciągu dnia zaczął przeraźliwie krzyczeć i płakać,tak jak nigdy wcześniej...I pokazywał mi na uszko.Migiem do lekarza i od razu leczenie.Ale był wtedy biedny:-( Oby Bianeczce szybko przeszło.
A Fabian wystartował z chodzeniem chyba z powodu swojego temperamentu;-) On nie umie usiedzieć w miejscu;-)

reklama
Dzięki dziewczyny, ja próbowałam tłumaczyć, że w nocy Igorek ma nas wołać, niestety bezskutecznie...
Może Iggy nie jest jeszcze dojrzały na tyle, by spać bez pieluszki.

Kankiya mi lekarz zabronił podawać Flegaminę razem z Pulmeo, stwierdził, że efekt się znosi.

Do góry