reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
WITAM Z KAWKĄ:)
Kanuś będzie dobrze, i świeta mimo ze beda daleko to pamietaj ze spedzisz je z mamą:tak:
Tygrysku masz racje, ja to wszystko wiem..... ale w chwilach "gorszych" po prostu trszoke marudze....:sorry:

Cześć dziewczyny:-)

My już po imprezce urodzinowej,mój solenizant przeszczęśliwy:-) Dzisiaj też zażyczył sobie urodzinki i gości;-)
Później może napiszę więcej jak Olinka pójdzie spać.

Aniu spoznione, ale najszczersze zyczonka urodzinowe dla Fabianka:*:*

Kana
widzisz powolutku wszystko sie u Was uklada, a ze czlowiek czasem musi na cos ponarzekac, taka juz nasza natura. W koncy Ty tez pojdziesz do pracy zobaczysz. Mysle, ze dobra podjeliscie decyzje i czeka Was tam lepsze zycie niz tu w Polsce. A swieta jak juz napisal tygrysek spedzisz z mama, mezem i corcia, wiec najblizsza rodzine bedziesz miala blisko siebie:tak:

Zapominajko zdrowka dla Igiego. Cos nowego sie przyplatalo czy to ciag dalszy choroby?

Rzeczywiscie okres urodzinowy rozpoczety:tak: I nas to dotyczy, ale podwojnie. Robimy wspolna impreze dzieciakom za 2 tyg w sobote, bo nie chce mi sie dzielic tego na 2 razy, skoro dzieciaki dzieli tylko 6 dni.

Asiulka dziekuje:* ja tez mysle,ze ta decyzja mimo tesknoty i "mniejszych lub wiekszych" niepowodzen, jest dobra...
A co do urodzinek dzieciazkow to pewnie ,ze razem jest njaknajbardziej wskazane...moje kuzynki tez maja roznice chyba 7 dni miedzy soba i zawsze urodzinki mialy razem.... i jeszcze z tata,bo mial miedzy nimi swoje:p hahahah

Dziewczyny ta choroba po prostu cały czas nas nie opuszcza. Niby w pt i czwartek było już w miarę ok, ale w sobotę Adam zabrał Igora do babci i mamy dalszy ciąg.
A ja sobie nie radzę ze sobą. Nie mam siły sprzątać po młodym, który wiecznie coś rozwala, rozlewa, paćka itd. Jedyne co do niego mówię, to że czegoś nie wolno podniesionym głosem.

Zapominajko jejku , ale sie nameczycie tym chorubskiem....oby z kazdym dnem bylo juz tylko lepiej :tak::tak::tak:
A co do balaganu, packania, rozlewania, rozrzucania itp. to nie jestes sama... zastanawiam sie czy moje dziecko na wszystko na miesjcu...w sensie zdrowotnym,bo tak samo wszystko jest wszedzie....i takze zadne slowa i prosby nie dzialaja... niby dziewczynki sa grzeczniejsze tak? moja lamie te teorie...:sorry:

witajcie
u nas chorobska ciag dalszy, wiec zapominajko nie jestes sama,
a malo nam bylo kaszlu i smarkow to dzis w busi zobaczylam afty, wiec stad problem jedzenia, w nocy kaszel na calego, no makabra, biedne te dzieci

Mamusiu zdrowekcza dla corusi.....Wy tez niezle sie meczycie z tymi chorubskami....trzymam kciuki za szybka poprawe!!!

No i witam poza tym wszystkim:)

U nas zrobilo sie strasznie zimno i kurtka zimowa z czapka i szalikiem poszly juz w ruch...
Poza tym ludziska dookola powoi wieszaja juz ozdoby swiateczne na balkonach i przy domkach....wiec robi sie nastrojowo i kolorowo:)

No i kupilismy ostatnio odkurzacz....w kocnu, bo zasypywal mnie brud i flustracja z nim zwiazana:p hahaa

My poki co naszczescie zdrowi, ale swoje wychorowalismy ostatnio... Mari trzyma sie troszke jeszcze katarek ,ale ja mysle, ze to od tego zimna, a nie z powodu infekcji jakiejs....
w ogole moja dziecko ostatnio opanowalo gry.... ubieranki na wp.pl, i wszystkie zwiazane z Dora....wiec dopchac sie do kompa graniczy z cudem.... ale staramy sie jej ten czas ograniczac do minimum.... i powiem Wam szczerze,ze zaskakuje mnie to jak swietnie sobie w tych grach radzi....i z myszka......jestem w szoku:p hahha

Ok usiski i buziaczki i zmykam konczyc zupke:)

Aniu ale twoja mała ma juz 10 m-cy i jeszcze ma ciemiaczko, nawet jesli małe. Naszej Zuzi brak ciemiaczka zauwazył lekarz w pl jak miala prawie 5 miesiecy, a ja podejrzewam ze zarosło sie juz duzo wczesniej bo dopiero z czasem uswiadomiłam sobie ze na szczepieniu na 8 tyg. lekarz dwa razy macał jakby nie mógł znalezc:crazy:tylko ze nic nie wspomnial:crazy:.

Asiulkaa
nie mam pojecia jakie miala przy narodzinach , nie zapisuja tego w ksiazeczkach, moze mają w swoich papierach o ile wogóle ktos to sprawdza.

Myszqo zdrówka dla Janka:tak:Nasz elmo własnie taki sam jak Jasia skonczył niedawno swój zywot:-Di całe szczescie bo na głowe mozna było dostac:baffled::-D.

Kana podziwiam Mariczke, nasza Hania jeszcze nie potrafi nic na kompie, ale ja jej raczej nie pozwalam odkąd jak była mała i powyrywała mi wiekszosc klawiszy w laptopie:baffled:.

Cos mialam jeszcze odpisac , ale juz nie pamietam...wybaczcie:zawstydzona/y:.

Wazne ze byłam u tego lekarza i wszystko według niego jest ok. Zuzia ma dobre wyniki krwi, rozwija sie prawidłowo. Wymiary wporzadku, głowka tez. Bardzo mnie uspokoił i kazal zapisac jeszcze za 3 m-ce zeby jeszcze raz zobaczyc jak rosnie główka:tak:.
Wróciłam padnięta bo autobus nam uciekł i pieszo wracałysmy. Hania pół godziny lezała i odpoczywała po tym spacerze:-p:-D

Fabianku 100000 buziaków!

Myszqo super gadżet! Gdzie to znalazłaś. Ma mam taki problem z prezentem dla męża, że aż szkoda słów, a to jest bomba! Jak będziesz miała więcej takich cudeniek to dawaj.

w ogole moja dziecko ostatnio opanowalo gry.... ubieranki na wp.pl, i wszystkie zwiazane z Dora....wiec dopchac sie do kompa graniczy z cudem.... ale staramy sie jej ten czas ograniczac do minimum.... i powiem Wam szczerze,ze zaskakuje mnie to jak swietnie sobie w tych grach radzi....i z myszka......jestem w szoku:p hahha

oj znam te gry, moje dziecko od czerwca rzadzi w kompie i gra wszytskie mozliwe gry i kolorowanki i ubranka i teraz nawet wlaczyla sobie jezyk angielski dla maluszkow i cos tam z animi powtarza:-)

Dzień dobry:-)

Bardzo,bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia:tak::-)

Myszqo przyłączam się do Ciebie-ja najbardziej lubię kawkę popołudniową:tak:

Anoli a to faktycznie baaardzo szybko zarosło.Dobrze,że wszystko jest w porządku.Oby tak zostało:tak:

Asiulka u nas ostatnio była koleżnka,która ma córkę tydzień młodszą od Fabianka.Mała mówi jedynie mama i tata i to ze sporym wysiłkiem.Byli juz u fonetyka,neurologa i logopedy.Wszystko jest z nią w porządku,logopeda stwierdził,ze ma jakąś blokadę i cały czas ćwiczą.Może warto zapytać lekarza o mowę Fifka??

witam się po nieprzespanej nocy:zawstydzona/y: Biankę zaczeło boleć ucho ok 21 ,dałam jej leki przecibólowe i krople do uszu,ale nie było ciekawie:zawstydzona/y: godzina spania i 45min stekania i wiercena - jestem cała obkopana:-(Moja biedna myszka.. za godzinę idziemy do lekarza a w związku z tym nie mogę o 11 wstawić sie na rozmowę:-:)-:)-( chyba mam dość powoli.... zadzwoniłam do firmy aby przenieść rozmowę na inny dzień, mają oddzwonić -juz to widzę.... pewnie tak jak ostatnio i do tej pory czekam na tel:zawstydzona/y:

chce mi się wyć normalnie...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Witam z kawką;
u nas szarzej niż wczoraj...

Więc klasycznie nic mi się nie chce.

Kankiya zdrowie ważniejsze, nie łam się, jak nie zadzwonią, to tak na prawdę będzie ich problem.

reklama
Witam z kawą:)
U nas podobnie jak u reszty szaro buro i zimno :(
Kankija zdrowka dla Bianeczki!! i nie zamartwiaj sie rozmową jak nie ta to będzie inna.
Madziu a Ty gdzie się podziewasz??

Do góry