reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dobry wieczór.

Czytam Was dziewczynki codziennie, ale jakoś weny brak do pisania... Byłam na drugiej rozmowie kwalifikacyjnej, bo na pierwszej nie wyszło. Teraz czekam na odpowiedź :-) A do tego muszę szybko sprzedać mieszkanie w Kaliszu, bo wyczyściliśmy się z kasy strasznie.... Ahh, zanplo-zazdroszczę tego domku :tak:

Anoli my nawet jak jest -20 i Fabian chory to zawsze minimum godzinę jesteśmy na dworze.Jedynie jak miał ostre zapalenie oskrzeli to pierwsze 2 dni spędziliśmy w domu,ale to raczej dla tego,ze był na tyle słaby,że ciągle leżał w łóżku i nawet z niego nie wychodził.Lekarka zawsze nam mówi,że mamy codziennie być na spacerze.

My też staramy się wychodzić jak najczęściej, przy chorobie zawsze jak nie ma gorączki. Chociaż ostatnio tak mi się nie chce....

I widzę, że duuuużo chorowitków wśród grudniowych dzieciaczków-dla wszystkich zdrówka. My odpukać nie chorujemy już 5 tydzień,ale Olek nie chodzi do żłobka, więc pewnie dlatego.

Anoli my nawet jak jest -20 i Fabian chory to zawsze minimum godzinę jesteśmy na dworze.Jedynie jak miał ostre zapalenie oskrzeli to pierwsze 2 dni spędziliśmy w domu,ale to raczej dla tego,ze był na tyle słaby,że ciągle leżał w łóżku i nawet z niego nie wychodził.Lekarka zawsze nam mówi,że mamy codziennie być na spacerze.
dla mnie też odkąd Bianka się urodziła priorytetem było jak najdłuższe przebywanie na dworze niezależnie od pogody i dalej sie tego trzymamy:tak: no chyba,że przy przeziębieniu jest gorączka to siedzimy grzecznie w domku. A i tak jak Agatkas zaczełam podawać tran Biance i widzę mega poprawę- polecam (ffu,tfu oby nie zapeszyć:zawstydzona/y:)

Dziewczyny które mają SONY GALAXY ACE POMOCY!!! nie mogę wysyłać mmsów, bo nie wiem jak połączyć się z netem wszystkie wifi itp mam niedostępne:wściekła/y::-(

Madzieńko
dzięki za tablicę raz jeszcze - jesteś wielka:-)
Agatkas
czekamy na fotkę
Vive powodzenia i szybkiego odezwu w spr pracy, ja też czekam do jutra i jak nie oddzwonią to du..pa:-(
Blizniaczku powodzenia jutro w poradni z chłopakami, daj znać po wizycie co i jak
Mamusiu zdrówka dla Karolki
i dla Fabianka, Igorka,Alanka i całej reszty małych chorowitków
Zanplo współczujemy alergii no i gryzącego chłopca w przedszkolu:angry::szok: no i gratulki,że już macie projekt teraz już pójdzie z górki
Anoli współczuję braku ciepłej wody oby szybko i skutecznie wam naprawili, daj znac jak po urodzinkach;-)
Pyciolku powodzenia w walce z chrypą, wiesz co najlepsze na gardło:-D

Ostatnia edycja:
Witam piątkowo,
Biancia w przedszkolu a ja zabieram się zaraz za robienie gołąbków:-) chodzą za mną juz od miesiąca i w końcu im uległam:-D

Ostatnia edycja:
Witam

Od rana mam nerwa. Rozmawiałam z mamą gryzącego chłopca. Wiecie co mi powiedziała, że on tak wyraża swoje emocje bo nie mówi. Pytałam czy Ona mu w ogóle zwraca uwagę na to że robi źle i że to boli a Ona mi ciągle nawijała o jego emocjach. Chodzą z nim do logopedy, ale co to ma wspólnego z gryzieniem jak Ona mu nie wytłumaczy że robi źle. Nie wiedziałam już jakie mam kobiecie rzucać argumenty bo miała ciągle tą samą odpowiedź. Jeżeli będzie się to powtarzało, a dzisiaj rano już prawie złapał Majkę tylko zdąrzył uszczypnąć to chyba zgadam się z rodzicami innych pogryzionych dzieci i będziemy reagować inaczej, bo może ten chłopczyk nie jest jeszcze przystosowany do tego by chodzić do przedszkola.
Wiem, że dzieci gryzą biją się i szczypia, ale zdarza się to sporadycznie jak to dzieci, ale ten za chwile to zaliczy wszystkie dzieci z grupy, cieżki przypadek :-D

Piszecie o tranie, ciekawe czy Majka wypiłaby to, jaki jest w smaku?
Agatkas to troszeczkę sie ożywiłaś tym rudym kolorem w szare jesienne dni.
Byliśmy wczoraj w filharmonii na Klimakterium. Wyszło tak przypadkowo, ale było super, polecam jak będziecie mieć okazję, można się trochę pośmiać. Ostatnio jakaś kulturalna się zrobiłam, to już 3 raz w ciągu roku :-D

Witajcie piątkowo. Wczoraj miałam tak rozlatany dzień że nawet czasu na kompa nie było. Za to dziś się lenię. Dom posprzątany, obiad dla dziewczyn już prawie mam. Pranie się pierze. Laba do 12.

Kankiya dzięki Tobie nie muszę zaznaczać cytatów z całego dnia;-)

Madzieńko dzięki za tablicę raz jeszcze - jesteś wielka:-)
Agatkas
czekamy na fotkę
Vive powodzenia i szybkiego odezwu w spr pracy, ja też czekam do jutra i jak nie oddzwonią to du..pa:-(
Blizniaczku powodzenia jutro w poradni z chłopakami, daj znać po wizycie co i jak
Mamusiu zdrówka dla Karolki
i dla Fabianka, Igorka,Alanka i całej reszty małych chorowitków
Zanplo współczujemy alergii no i gryzącego chłopca w przedszkolu:angry::szok: no i gratulki,że już macie projekt teraz już pójdzie z górki
Anoli współczuję braku ciepłej wody oby szybko i skutecznie wam naprawili, daj znac jak po urodzinkach;-)
Pyciolku powodzenia w walce z chrypą, wiesz co najlepsze na gardło:-D

Podłączam się pod to wszystko co napisała Kankiya:rofl2:;-):tak:. No może oprócz jednego. Madziu ja też poproszę tą tablicę :-) malutka27@amorki.pl

Wczoraj byłam na spotkaniu z wójtem i powiem Wam że powoli zaczynam zazdrościć Natalce tego co ja czeka w przedszkolu. Gmina dostała 700 tys w projekcie unijnym i z tych pieniędzy dzieciaczki będą mieć zagwarantowane:
-język angielski
-logopedę
-psychologa
-rehabilitanta
-wyjazdy na basen
-gimnastykę korekcyjną
-rytmikę
-zajęcia plastyczne
-pikniki rodzinne
-przeróżne wycieczki do kina, teatru, muzeum itd
-opiekę w sumie 5 przedszkolanek i 3 pomocy w godzinach 7-17
Projekt obejmuje 50 dzieciaczków w dwóch grupach po 25 osób. A najlepsze jest to że nas rodziców nie będzie to nic kosztować. Jedynie wyżywienie.

Normalnie dla mnie to bajka zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że jeszcze w tamtym roku przedszkola w naszej gminie w ogóle nie było. A teraz mamy drugie w powiecie przedszkole integracyjne. Szkoda że Martynka nie miała takich możliwości.

Kokuś poszłaś na łatwiznę:-D:-D super macie ten projekt i fajnie,że Gmina organizuje cos dla przedszkolaczków, bo z tego co slyszalam to często kasę biorą dla siebie:wściekła/y:
Zanplo powodzenia w rozmowach z mamą gryzącego chłopca, bo widzę ,że to ciężki przypadek jak i dziecko tak i matka:-D

reklama
Ale mam pyszna bułeczkę na śniadanko :D

Cześć dziewczyny!

Kankiya, niestety z telefonem nie pomogę.

Zanplo pogadajcie z przedszkolankami w sprawie tego chłopca. Ja rozumiem, ze to może się zdarzyć każdemu, ale postawa rodziców jest dla mnie nie zrozumiała. I tak byłaś dla tej mamy dobra.

Kokusiu zazdroszczę zaradności samorządów. U nas tylko podwyżki i cięcia etatów.

Do góry