reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

A ja dziś robię tortillę.Bo:

Po 1.mam lenia
po 2.głowa mi pęka,a to się szybko zrobi
po 3.nie mam ziemniaków,a na makaron nie mam ochoty
po 4.tortillę uwielbiam,wiec jakby co to ja będę zadowolona:-p

I tak wygląda mój obiad na dziś.
 
reklama
Madziu zaraz ci naskrobie jak dzis robilam hahha bo ja dzis to pelna tworczosc byla w garnku haha

Aniu zapraszam zapraszam bo gar wielki ze hohoho przez tydzien nie zjemy haha
a tortille uwielbiam!!!!!!!:)

a powiedz mi Aniu dlaczego nad morze????? chyba cos przegapilam.......:(
 
A ja dziś robię tortillę.Bo:

Po 1.mam lenia
po 2.głowa mi pęka,a to się szybko zrobi
po 3.nie mam ziemniaków,a na makaron nie mam ochoty
po 4.tortillę uwielbiam,wiec jakby co to ja będę zadowolona:-p

I tak wygląda mój obiad na dziś.
A JA wlasnie skonczylam robic pierogi z farszem: kasza gryczana z ziemniakami i serem zoltym, juz nawet nakarmilam sasiadke z synkiem, wiec jest duzo zapraszam
 
Madziu a wiec tak u mnie dzis w garze wylądowała 3 ogromniaste papryki czerwone , 2 ogromniaste zielona i 2 ogromniaste żółte, 4 gigantyczne pomidorki polne sparzone i obrane ze skorki, 1 srednia cukinia żółta i 1 cukinia zielona plus jeden patison ( jak mam dodaje baklazana ale dzis nie mialam) i 2 papryczki chili. 1 duza podwoja piers z kurczaka pokrojona i podsmarzona na patelni i dodalam co mi sie nie zdaza bo srednio przepadam ale maz lubi wiec niech ma pol laski podsmarzonej kielbaski. ale mi sie zrymowalo hahaha. Oczywiscie tez 2,5 duzej cebulki

wszystkie warzywa kroje i wrzucam do gara uprzednio skraplając dno odrobinką oliwy z oliwek. doprawiam pieprzem i solą. w trakcie dorzucam podsmażoną cebulkę , podsmarzone piersi z kurczaka i kielbaskę , dosypuje tez papryki w proszku czerwonej i troszke ostrej gdy jest za malo pikantne. na koncu koncentrat pomidorowy dzis mialam pol sloiczka wiec tyle wlałam do garnka.i wszystko dusze az warzywka zmiekna i juz:)

aaaaaaaa cukini nie obiierą ze skorki gdyz jak sa obrane to sie rozlatują a jak wybiore z mieciutką skórką to super wychodzi. Jka mam baklazana to tez daje ze skorką jedynie obieram patisona.
 
Ostatnia edycja:
A JA wlasnie skonczylam robic pierogi z farszem: kasza gryczana z ziemniakami i serem zoltym, juz nawet nakarmilam sasiadke z synkiem, wiec jest duzo zapraszam

z żóltym serem???nigdy nie jadłam pierogów z żółtym serem...szkoda że dzisiaj nie jestem w Warszawie...;-)

Ania tortilla mniam mniam

Madziu a wiec tak u mnie dzis w garze wylądowała 3 ogromniaste papryki czerwone , 2 ogromniaste zielona i 2 ogromniaste żółte, 4 gigantyczne pomidorki polne sparzone i obrane ze skorki, 1 srednia cukinia żółta i 1 cukinia zielona plus jeden patison ( jak mam dodaje baklazana ale dzis nie mialam)2,5 gigantycznej cebulki, i 2 papryczki chili. 1 duza podwoja piers z kurczaka pokrojona i podsmarzona na patelni i dodalam co mi sie nie zdaza bo srednio przepadam ale maz lubi wiec niech ma pol laski podsmarzonej kielbaski. ale mi sie zrymowalo hahaha. Oczywiscie tez 2,5 duzej cebulki

wszystkie warzywa kroje i wrzucam do gara uprzednio skraplając dno odrobinką oliwy z oliwek. doprawiam pieprzem i solą. w trakcie dorzucam podsmażoną cebulkę , podsmarzone piersi z kurczaka i kielbaskę , dosypuje tez papryki w proszku czerwonej i troszke ostrej gdy jest za malo pikantne. na koncu koncentrat pomidorowy dzis mialam pol sloiczka wiec tyle wlałam do garnka.i wszystko dusze az warzywka zmiekna i juz:)

aaaaaaaa cukini nie obiierą ze skorki gdyz jak sa obrane to sie rozlatują a jak wybiore z mieciutką skórką to super wychodzi. Jka mam baklazana to tez daje ze skorką jedynie obieram patisona.

dzięki jesteś kochana...chyba i ja jutro zrobię...
smacznego wszystkim

my już po obiadku zaraz zmykam po mojego przedszkolaka
 
Wy już gotujecie, zajadacie obiadki a ja jeszcze nawet pomysłu nie mam i chyba skończy się na nalesnikach. Leczo pychotka tylko ja bez cukini bo jakoś jej nie lubię. Mam w planach na weekend zrobić placka z jabłkami i ptasim mleczkiem- taki sobie wymyśliłam łącząc 2 przepisy jak wyjdzie to się podzielę :-)
Mamusiu przyznam że nigdy nie jadłam takich pierogów bo moje głodomory ciągle tylko chcą ruskie :-).
 
reklama
oj ruskie to ja kocham hahha:)
Zanplo ja jutro pieke jablecznika z pianką kokosową :)a jak upieczesz to usmiecham sie o przepis:)

Madziu to super!!!!!!a w jakich godzinach chodzi??:)
 
Do góry