Madziu a wiec tak u mnie dzis w garze wylądowała 3 ogromniaste papryki czerwone , 2 ogromniaste zielona i 2 ogromniaste żółte, 4 gigantyczne pomidorki polne sparzone i obrane ze skorki, 1 srednia cukinia żółta i 1 cukinia zielona plus jeden patison ( jak mam dodaje baklazana ale dzis nie mialam)2,5 gigantycznej cebulki, i 2 papryczki chili. 1 duza podwoja piers z kurczaka pokrojona i podsmarzona na patelni i dodalam co mi sie nie zdaza bo srednio przepadam ale maz lubi wiec niech ma pol laski podsmarzonej kielbaski. ale mi sie zrymowalo hahaha. Oczywiscie tez 2,5 duzej cebulki
wszystkie warzywa kroje i wrzucam do gara uprzednio skraplając dno odrobinką oliwy z oliwek. doprawiam pieprzem i solą. w trakcie dorzucam podsmażoną cebulkę , podsmarzone piersi z kurczaka i kielbaskę , dosypuje tez papryki w proszku czerwonej i troszke ostrej gdy jest za malo pikantne. na koncu koncentrat pomidorowy dzis mialam pol sloiczka wiec tyle wlałam do garnka.i wszystko dusze az warzywka zmiekna i juz
aaaaaaaa cukini nie obiierą ze skorki gdyz jak sa obrane to sie rozlatują a jak wybiore z mieciutką skórką to super wychodzi. Jka mam baklazana to tez daje ze skorką jedynie obieram patisona.