reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
U nas 34zl ubezpieczenie...nie wiem jaka firma:sorry2:
czesne 350zl i jedzonko 9,50 dzień wiec kolo 550zl za miesiąc wychodzi...

w ramach oplaty mama rytmike, logopedę, codziennie angielski..religii nie ma..i żadnych składek na farby, kredki itp.

a moja koleżanka w innym przedszkolu ma co miesiąc przynosić papier toaletowy i ręcznik:szok:

ale macie taniutkie ubezpieczenia ....nie to co my ;/

u nas stała opłata za 8 godzin 90 zł...plus za każdy dzień 4,50 zł za jedzonko...:tak:i jak nie ma dziecka to sa odpisy i za jedzonko i za stałe opłaty...:tak:i raz do roku wyprawka...( ryza papieru, klej,plastelina,chusteczki higieniczne,wycinanka,kubki plastikowe,kredki )

ubezpieczenie chyba pzu 36 zl
czesne to 2,08 za godzine pobytu w tym od 8 do 13 sa darmowe godziny wiec placi sie za rozpoczete godziny od 6 do 8 i od 13 do 18.
w oplacie jest rytmika i zajecia z logopeda. angielski , korekcyjna i "kredka" czyli zajecia z malowania lepienia w glinie plastelinie itp platne ok 25 zl .
plus wyzywienie 5 zl

nie kupujemy wyprawki placimy pieniazka 25 zl na semest i kupuje juz przedszkole .

Myszqo strasznie dużo za przedszkole płacicie. Nam przedszkole wyjdzie pewnie z 330 zł (dokładnie dowiem się za tydzień), ale w tym nie ma ubezpieczenia i wyprawki.

Madzienko zaszokowało mnie, że w niektórych przedszkolach nawet papier toaletowy trzeba przynosić...

reklama
Hej laseczki,
z tym kupnem papieru toaletowego dla dziecka to przegięcie:szok: ,
hmm a moje prywatne domowe przedszkole nic mnie nie kosztuje:-D
za dwa tyg mam rozmowę w sprawie pracy za mnie też trzymajcie babki kciuki,ale wczesniej Wam przypomnę
Myszqo powodzenia na rozmowach kwalifikacyjnych, Jaś uczęszcza do prywatnego przedszkola??:szok: u nas tyle prywatne kosztuje

czary mary aby wszystkie mokre noski powysychały:-)zdrówka dla chorowitków

Do góry