reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
U nas 34zl ubezpieczenie...nie wiem jaka firma:sorry2:
czesne 350zl i jedzonko 9,50 dzień wiec kolo 550zl za miesiąc wychodzi...

w ramach oplaty mama rytmike, logopedę, codziennie angielski..religii nie ma..i żadnych składek na farby, kredki itp.

a moja koleżanka w innym przedszkolu ma co miesiąc przynosić papier toaletowy i ręcznik:szok:

ale macie taniutkie ubezpieczenia ....nie to co my ;/

u nas stała opłata za 8 godzin 90 zł...plus za każdy dzień 4,50 zł za jedzonko...:tak:i jak nie ma dziecka to sa odpisy i za jedzonko i za stałe opłaty...:tak:i raz do roku wyprawka...( ryza papieru, klej,plastelina,chusteczki higieniczne,wycinanka,kubki plastikowe,kredki )

ubezpieczenie chyba pzu 36 zl
czesne to 2,08 za godzine pobytu w tym od 8 do 13 sa darmowe godziny wiec placi sie za rozpoczete godziny od 6 do 8 i od 13 do 18.
w oplacie jest rytmika i zajecia z logopeda. angielski , korekcyjna i "kredka" czyli zajecia z malowania lepienia w glinie plastelinie itp platne ok 25 zl .
plus wyzywienie 5 zl

nie kupujemy wyprawki placimy pieniazka 25 zl na semest i kupuje juz przedszkole .

Myszqo strasznie dużo za przedszkole płacicie. Nam przedszkole wyjdzie pewnie z 330 zł (dokładnie dowiem się za tydzień), ale w tym nie ma ubezpieczenia i wyprawki.

Madzienko zaszokowało mnie, że w niektórych przedszkolach nawet papier toaletowy trzeba przynosić...

reklama
Hej laseczki,
z tym kupnem papieru toaletowego dla dziecka to przegięcie:szok: ,
hmm a moje prywatne domowe przedszkole nic mnie nie kosztuje:-D
za dwa tyg mam rozmowę w sprawie pracy za mnie też trzymajcie babki kciuki,ale wczesniej Wam przypomnę
Myszqo powodzenia na rozmowach kwalifikacyjnych, Jaś uczęszcza do prywatnego przedszkola??:szok: u nas tyle prywatne kosztuje

czary mary aby wszystkie mokre noski powysychały:-)zdrówka dla chorowitków

Do góry