reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć kobitki ;)

Pyciolku, ja póki co daję Alana od 8-12

A co do wyprawki to u nas na tablicy ogłoszeń była karteczka, że najmłodsza grupa biedroneczek :tak::tak: ma przynieść blok, kredki, klej, itp.

A, mój miś dziś wrócił z przedszkola zakatarzony :-(, i nie mógł w domu zasnąć przez ten zapchany nosek :no::wściekła/y::-(

reklama
o której odbieracie i zaprowadzacie dzieci do przedszkola?

czuje ,że prowadzę monolog....:dry:

My chodzimy od 8-13 plus w środy dodatkowa godzina religii

My zawozimy o 7:30 i odbieramy o 16:30 albo troszkę wcześniej jeżeli mężowi się uda wyrwać.
W grupie jest chłopczyk, który jako jedyny płacze przez calutki dzień, Panie myslały że pierwszy dzień minie i będzie lepiej, ale niestety, płacze cały czas, nie chce sie bawić jak Pani chce go przytulić, wziąc na kolana to płacze jeszcze bardziej. Rodzice są codziennie informowani że jest mu trudno, ale próbuja dalej, tylko że dziecko nie potrafi się bawić klockami, samochodami, nie potrafi jeść, gryźć- bo w domu jada papki i Panie już rozkładają ręce. Ja sobie tego nie wyobrażam jak można 3 latkowi mającemu wszystkie mleczne zęby robić zmiksowane obiadki. Jego mama tlumaczy że to Panie są winne bo on się ich boi, tylko czemu 20 pare pozostałych się nie boi. Trudny przypadek, jestem ciekawa jak się ułoży.
Madzienko a wracasz do poprzedniej pracy, czy zaczynasz coś nowego?

U nas dziś były dwie takie dziewczynki że cały dzień płakały. Jedna uspakajała się tylko u pani na kolanach a na drugą nic nie działało i musiała ja mama zabrać do domu.

my chodzimy od 7.30 do 15.30... ale poki mam okazje odbieram go wczesniej :tak:
dzisiaj panie mi powiedzialy ze one ani razu nie widzialy zeby alex plakal :) wychodzi na to ze wyje tylko przy rozlace :)
ze ładnie je,że sam chodzi siusiać ze nie stwarza problemów i że jest usłuchany...ze leży na leżaczkach :) i że ogólnie jest grzeczny :)
a w domu taki szatan :-D
macie coś takiego jak naszykować wyprawkę dla dziecka typu papier itp ?

Brawo dla Alexa.
My listę z wyprawką dostaliśmy w piątek.

Cześć kobitki ;)

Pyciolku, ja póki co daję Alana od 8-12

A co do wyprawki to u nas na tablicy ogłoszeń była karteczka, że najmłodsza grupa biedroneczek :tak::tak: ma przynieść blok, kredki, klej, itp.

A, mój miś dziś wrócił z przedszkola zakatarzony :-(, i nie mógł w domu zasnąć przez ten zapchany nosek :no::wściekła/y::-(

Zdrówka dla Alanka.

Natka powoli aklimatyzuje się w przedszkolu. Dziś nawet w parze na dworek chodziła i panie chwaliły że była bardzo dzielna. Potem nawet na religii została sama bo ja poszłam pokazać się Martynie że już jestem a pani w tym czasie zgarnęła dzieciaki do zabawy.

Hej!

O razu posypuję głowę popiołem, ze mnie nie było tyyyyyyyle czasu. Ale najpierw zamieszanie z mamą, organizuje szkolenie dla stomatologów, i Jankowe przedszkole i jeszcze mam spotkania o pracę.
Janek chodzi od 10-13. Nie ma sensu dłużej, bo ja i tak w domu póki co jestem. A płace połowe mniej. Pobawi się z dziećmi, zje obiadek i sru do domu.
Jutro mam bardzo fajną rozmowę o pracę. Kurdę - póki co najlepsza oferta do tej pory. Trzymajcie kciukasy.

Mamcia wróciła cała i zdrowa z całą walizką ubrań dla dzieciaczków. Swoje ubrania zostawiła i ciocia ma jej przysłać. Bo nie dała rady się zapakować z tymi prezentami :-D
Janek ma lekką chrypke - trochę mi skrzypi, ale ani nie ma czerownego gardła, nie kaszle, nie ma kataru - nic. I jak pytam czy go boli mówi, ze nie. Dziwne to to.

Madzienko - jakoś się nie moge doczytać - będziesz jutro w Warszawie? Po co? Na jak długo? Gdzie? Kawa? :-)

Tylko u Kokusi jest religia? Czy wasze dzieci też mają w przedszkolach?

Myszqa wybieramy się do Warszawy jutro wieczorem...i zostajemy do niedzieli, wiec chętnie tylko nawet nie wiem jak to zrobić i kiedy(masz jakas propozycje?)...
w piątek wybieramy się do zoo(jeśli nie będzie padać:zawstydzona/y:)...sobota jeszcze nie wiem...a w niedziele na akademię pampersa(może)i do Ikei

a co do religii to u nas nie ma:no:

Myszqa wybieramy się do Warszawy jutro wieczorem...i zostajemy do niedzieli, wiec chętnie tylko nawet nie wiem jak to zrobić i kiedy(masz jakas propozycje?)...
w piątek wybieramy się do zoo(jeśli nie będzie padać:zawstydzona/y:)...sobota jeszcze nie wiem...a w niedziele na akademię pampersa(może)i do Ikei

a co do religii to u nas nie ma:no:

Co do propozycji - zapraszam do mnie. Może być piatek, moze byc sobota. W piątek możecie wpaść przed Zoo, po Zoo albo w razie deszczu - zamiast Zoo :-) Jesteśmy cały dzien w domu z Janosikiem. Na sobote chyba tez nic jeszcze nie mamy zaplanowanego.

A gdzie tzn. w której dzielnicy będziecie?

u nas jest religia.... i rytmika :) która była dzisiaj :)

mielismy dzisiaj spotkanie rodziców w przedszkolu...2 godziny normalnie :) hahah
za PZU płacimy 58.80zł a Wy?

reklama
Do góry