reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja zaraz oszaleję. Martyna oglądając bajkę pocięła sobie bluzkę i spodnie nożyczkami.

za karę jutro będzie chodzić w tym samym

Kokusia wybacz ale czytajac twojego posta usmiech mialam na twarzy!!!

Nasza Myszqa miewa sie dobrze...teraz odpoczywa u mamy i podczytuje nas na telefonie...w pon. zdejmują jej szwy

reklama
oj przycisk "off'' marzy mi sie!!!!!!!!!!!! albo chociaz taki do sciszania....na maksa w dol....

No wlasnie Myszka odzywaj sie....:) pewnie dochodzisz do siebie:) buziaczki i zdroowka:)

Pyciolek tak jak babeczki pisza...korzystaj poki sie da:)
a co do przedszkola to gratulacje.... musze zaczac myslec o tym tutaj.... to juz w kocnu nie tak dlugo:)

Witam wieczorkiem,
w dzień miałam trochę spraw do załatwienia i biegałam po urzędach, potem spacerki i tak jakoś zleciało.
Bianka też chwilami męczy mnie ciągłym gadaniem, nawet jak wyjdę z pokoju to mówi na głos co robi a tak w ogóle jest bardzo głośnym i krzykliwym dzieciaczkiem:no: najbardziej krzyczy jak jej coś nie na rękę, ale i tak ją kocham ponad życie i nie zamieniłabym na żadne inne:-ptak jak wy zresztą swoje:-)

W niedzielę wyjeżdżamy do mojej mamci na kilka dni,może na tydzień -odpocząć :-) już nie mogę się doczekać, w końcu wieczorem będę miała do kogo gębę otworzyć:zawstydzona/y: aaa i mam pożyczone rolki zamierzam codziennie jeżdzić min po godzince ,szkoda tylko,że mają plastikowe a nie gumowe koła ,bo próbowałam jeżdzić po domu i lipa trochę,ale co tam dam radę.

Myszqo zdrówka i odezwij się czasami
Cypryśka gdzie jesteś??
Kaja widzę Cię codziennie na Fb, odezwij się do nas

Ostatnia edycja:
Hej
Ja jak zwykle dopiero wieczorem:zawstydzona/y:, ale i tak dobrze ze mam czas w dzien chociaz was poczytac:-)

Zuzia pomału zasypia w sypialni a tata usypia Hanie wiec nastala w koncu cisza:tak::-D
Kokusia u Was to musi byc dopiero jak w ulu, az sie boje co to bedzie:eek::-D
Hania tez gada jak nakrecona, a najbardziej dobija mnie gdy po 10 albo 15 razy pyta o jakas rzecz ,,co to?,,:-D Chwilami nie wiem gdzie sie ewakuowac:-D

Madzia dzieki za info o Myszce, podejrzewalam ze bedzie u mamy, bo z domku pewnie by sie odezwala:tak:

Kana a jakie masz mozliwosci w wyborze przedszkola, macie tam polskie? Bo tutaj jest, ale sluchajac opini kolezanek i znajomych moge ci poradzic-nie korzystaj jesli nie musisz:tak: Polskie dzieci naprawde swietnie odnajduja sie tutaj w angielskich przedszkolach i same z tego korzysci szczegolnie jesli ktos mysli o stalym pobycie:tak:

Pyciolek gratuluje przedszkolaczka, czuje ze wrzesien bedzie ekscytujacy na forum.
Jestem ciekawa Waszych relacji z pierwszych dni:tak:

Tutaj inaczej to troche wyglada i Hania konczac 3 lata w grudniu rozpocznie przedszkole w styczniu. Nawet jesli mialaby pochodzic tylko kilka miesiecy i tak ja zapiszemy. Wstepne dokumenty juz zlozylismy:tak:

Anoli tak kochana....juz o tym myslalam...sa tutaj nawet w poblizu przedszkola, gdzie jest ogolnie zajecia sa prowadzone po angielsku,ale jest np w grupie Pani ,ktora rouzmie i zna polski....i o tym tez myslalam,ale nie wiem jak to jest w momencie kiedy nie mamy jeszcze papierow o pobyt staly....only zlozone gdzie trzeba......

Kana taka polka w przedszkolu moze byc bardzo pomocna szczegolnie na poczatku:tak: dla dziecka ale takze i dla rodzica jesli słabo rozumie jezyk:tak:
życze Wam powodzenia w załatwianiu, moze Renia bedzie wiedziec cos wiecej jak to w waszej sytuacji wygląda.:tak:

W miescie w ktorym mieszkamy jest taka placowka do ktorej idziesz z dzieckiem ono w jednej sali bawi sie z innymi dziecmi, a rodzic w sali obok ma lekcje angielskiego:tak: Wszystko oczywiscie bezplatnie, szkoda tylko ze za daleko mamy i nie mozemy skorzystac:-(

Kana a u Ciebie która teraz na osi?:rofl2:

Jestem jestem. Nie moge Wam za dużo tu pisać bo wiecie....rozwód...

Mój Lutuś chodzi juz do przedszkola, wlaśnie w poniedziałek wraca po wakacyjnej przerwie.
Dziewczyny jak mój Cypi szedl jako 3 latek do przedszkola to tez sie martwielam ale szybko zrozumialam ze to super sprawa bo mam przez to duzo czasu dla siebie. Teraz chodza oboje i naprawde sobie chwale, Lutek bardzo szybko łapie nowe rzeczy z przedszkola a ja odpoczywam od nich troszke bo choc ich kocham nad zycie to czasem daja oboje w kosc (co wiedza napeno mamy dwókowe)

reklama
Madzienko wy się w słońcu prażycie, a my dziś w kurtce i czapce :-(

Depresje złapie od braku słońca, a jeszcze mojemu małemu buzia sie nie zamyka. Cały dzień nadaje. Zaraz mi chyba głowa eksploduje...

Zapominajko.......pociesze Cie, ze znam to i mam identycznie....ONA GADA I GADA I GADA.....wcale nie traci energi.....przynajmniej nie na to...

uffffff to nie tylko moja tak na daje...gada non stop az głowa czasami pęka:-D:-D:-D

Kana jak by Ci tu powiedzieć....nie przechodzi. Co najwyżej przeradza się w kłótnie, o wszystko. Czasem tylko w nocy jest względny spokój, o ile żadna przez sen nie gada albo nie chrapie.

U mnie jest cisza jak mój skarb coś je lub śpi:-D:-D:-D

Kana ja zapisałam Victorie do polskiego przedszkola, już pierwszy tydzień zaliczony, trochę mnie pani zmartwiła bo od września będę płacić 680$ za miesiąc:szok: podnieśli ceny:-(. Planujemy żeby pochodziła jeszcze w tym roku do polskiego, żeby lepiej umiala mowic po polsku a od przyszłego do angielskiego.

Do góry