reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja zaraz oszaleję. Martyna oglądając bajkę pocięła sobie bluzkę i spodnie nożyczkami.

za karę jutro będzie chodzić w tym samym

Kokusia wybacz ale czytajac twojego posta usmiech mialam na twarzy!!!

Nasza Myszqa miewa sie dobrze...teraz odpoczywa u mamy i podczytuje nas na telefonie...w pon. zdejmują jej szwy

reklama
oj przycisk "off'' marzy mi sie!!!!!!!!!!!! albo chociaz taki do sciszania....na maksa w dol....

No wlasnie Myszka odzywaj sie....:) pewnie dochodzisz do siebie:) buziaczki i zdroowka:)

Pyciolek tak jak babeczki pisza...korzystaj poki sie da:)
a co do przedszkola to gratulacje.... musze zaczac myslec o tym tutaj.... to juz w kocnu nie tak dlugo:)

Witam wieczorkiem,
w dzień miałam trochę spraw do załatwienia i biegałam po urzędach, potem spacerki i tak jakoś zleciało.
Bianka też chwilami męczy mnie ciągłym gadaniem, nawet jak wyjdę z pokoju to mówi na głos co robi a tak w ogóle jest bardzo głośnym i krzykliwym dzieciaczkiem:no: najbardziej krzyczy jak jej coś nie na rękę, ale i tak ją kocham ponad życie i nie zamieniłabym na żadne inne:-ptak jak wy zresztą swoje:-)

W niedzielę wyjeżdżamy do mojej mamci na kilka dni,może na tydzień -odpocząć :-) już nie mogę się doczekać, w końcu wieczorem będę miała do kogo gębę otworzyć:zawstydzona/y: aaa i mam pożyczone rolki zamierzam codziennie jeżdzić min po godzince ,szkoda tylko,że mają plastikowe a nie gumowe koła ,bo próbowałam jeżdzić po domu i lipa trochę,ale co tam dam radę.

Myszqo zdrówka i odezwij się czasami
Cypryśka gdzie jesteś??
Kaja widzę Cię codziennie na Fb, odezwij się do nas

Ostatnia edycja:
Hej
Ja jak zwykle dopiero wieczorem:zawstydzona/y:, ale i tak dobrze ze mam czas w dzien chociaz was poczytac:-)

Zuzia pomału zasypia w sypialni a tata usypia Hanie wiec nastala w koncu cisza:tak::-D
Kokusia u Was to musi byc dopiero jak w ulu, az sie boje co to bedzie:eek::-D
Hania tez gada jak nakrecona, a najbardziej dobija mnie gdy po 10 albo 15 razy pyta o jakas rzecz ,,co to?,,:-D Chwilami nie wiem gdzie sie ewakuowac:-D

Madzia dzieki za info o Myszce, podejrzewalam ze bedzie u mamy, bo z domku pewnie by sie odezwala:tak:

Kana a jakie masz mozliwosci w wyborze przedszkola, macie tam polskie? Bo tutaj jest, ale sluchajac opini kolezanek i znajomych moge ci poradzic-nie korzystaj jesli nie musisz:tak: Polskie dzieci naprawde swietnie odnajduja sie tutaj w angielskich przedszkolach i same z tego korzysci szczegolnie jesli ktos mysli o stalym pobycie:tak:

Pyciolek gratuluje przedszkolaczka, czuje ze wrzesien bedzie ekscytujacy na forum.
Jestem ciekawa Waszych relacji z pierwszych dni:tak:

Tutaj inaczej to troche wyglada i Hania konczac 3 lata w grudniu rozpocznie przedszkole w styczniu. Nawet jesli mialaby pochodzic tylko kilka miesiecy i tak ja zapiszemy. Wstepne dokumenty juz zlozylismy:tak:

Anoli tak kochana....juz o tym myslalam...sa tutaj nawet w poblizu przedszkola, gdzie jest ogolnie zajecia sa prowadzone po angielsku,ale jest np w grupie Pani ,ktora rouzmie i zna polski....i o tym tez myslalam,ale nie wiem jak to jest w momencie kiedy nie mamy jeszcze papierow o pobyt staly....only zlozone gdzie trzeba......

Kana taka polka w przedszkolu moze byc bardzo pomocna szczegolnie na poczatku:tak: dla dziecka ale takze i dla rodzica jesli słabo rozumie jezyk:tak:
życze Wam powodzenia w załatwianiu, moze Renia bedzie wiedziec cos wiecej jak to w waszej sytuacji wygląda.:tak:

W miescie w ktorym mieszkamy jest taka placowka do ktorej idziesz z dzieckiem ono w jednej sali bawi sie z innymi dziecmi, a rodzic w sali obok ma lekcje angielskiego:tak: Wszystko oczywiscie bezplatnie, szkoda tylko ze za daleko mamy i nie mozemy skorzystac:-(

Kana a u Ciebie która teraz na osi?:rofl2:

Jestem jestem. Nie moge Wam za dużo tu pisać bo wiecie....rozwód...

Mój Lutuś chodzi juz do przedszkola, wlaśnie w poniedziałek wraca po wakacyjnej przerwie.
Dziewczyny jak mój Cypi szedl jako 3 latek do przedszkola to tez sie martwielam ale szybko zrozumialam ze to super sprawa bo mam przez to duzo czasu dla siebie. Teraz chodza oboje i naprawde sobie chwale, Lutek bardzo szybko łapie nowe rzeczy z przedszkola a ja odpoczywam od nich troszke bo choc ich kocham nad zycie to czasem daja oboje w kosc (co wiedza napeno mamy dwókowe)

reklama
Madzienko wy się w słońcu prażycie, a my dziś w kurtce i czapce :-(

Depresje złapie od braku słońca, a jeszcze mojemu małemu buzia sie nie zamyka. Cały dzień nadaje. Zaraz mi chyba głowa eksploduje...

Zapominajko.......pociesze Cie, ze znam to i mam identycznie....ONA GADA I GADA I GADA.....wcale nie traci energi.....przynajmniej nie na to...

uffffff to nie tylko moja tak na daje...gada non stop az głowa czasami pęka:-D:-D:-D

Kana jak by Ci tu powiedzieć....nie przechodzi. Co najwyżej przeradza się w kłótnie, o wszystko. Czasem tylko w nocy jest względny spokój, o ile żadna przez sen nie gada albo nie chrapie.

U mnie jest cisza jak mój skarb coś je lub śpi:-D:-D:-D

Kana ja zapisałam Victorie do polskiego przedszkola, już pierwszy tydzień zaliczony, trochę mnie pani zmartwiła bo od września będę płacić 680$ za miesiąc:szok: podnieśli ceny:-(. Planujemy żeby pochodziła jeszcze w tym roku do polskiego, żeby lepiej umiala mowic po polsku a od przyszłego do angielskiego.

Do góry