reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

czesc dziewczynki!!
u nas piekna pogoda az czlowiek od rana usmiechniety chodzi:)
my tez liczymy do 10 po angielsku i uwaga do 15 po polsku hahah poznije juz mu sie myli do 20:)znamy duzo kolorow , kształtów , alfabet po polsku opanowany po angielsku tez do polowy z malymi poprawkami jakos idzie haha kiedys byla taka ciuchcia w biedronce drewniana z alfabetem ( za uwaga 16 zl )kazdy wagon mial inna literke i na tym w zabawie zaczelismy ukladac sobie wagoniki i sie nauczylismy
wogule fifi uwielbia spiewac piosenki haha najbardziej rynkowskiego pociag:) a jak jest chlodne piwko w cieniu pic to boki ze smiechu zrywam:)po angieslku tez z 2 piosenki mu wychodza zwlaszcza elmo song a ostatnio upodobal sobie piosenkę Veo Veo chyba po portugalsku i sobie wyobrazcie ze pierwsza zwrotke zasuwa haha
jeny wiem ze tak glupio w superlatywach o swojej pocieszce sie rozpisywac ale chyba kazda mamusia jest dumna ze swojego dzieciaczka i mogla by mowic i mowic o nim same dobre rzeczy:)

a czyvwasze dzieci sa tez w takim ciaglym biegu jak moje ???
Fifi ciagle biega jak wyjdzie na dwor to wszedzie go pelno ....nawet na chwile go z oczu nie mozna spuscic:(

hahahha Kokusiu rozbawilas mnie tymi przygotowaniami do egzaminu :) zwlaszcza fryzjer to podstawa:)

reklama
czesc dziewczynki!!

a czyvwasze dzieci sa tez w takim ciaglym biegu jak moje ???
Fifi ciagle biega jak wyjdzie na dwor to wszedzie go pelno ....nawet na chwile go z oczu nie mozna spuscic:(

no moje dziecko tez biega jak szalone, normalnie nie wiem skad bierze tyle sily, jak bylismy teraz na d morzem, to do wody mielismy 3km w jedna strone i wyobrazcie sobie ze moje dziecko nie szlo, a bieglo tyle km, w jedna strone i w druga, zero zmeczenia:-) i to wszystkie 10 dni:-)

no moje dziecko tez biega jak szalone, normalnie nie wiem skad bierze tyle sily, jak bylismy teraz na d morzem, to do wody mielismy 3km w jedna strone i wyobrazcie sobie ze moje dziecko nie szlo, a bieglo tyle km, w jedna strone i w druga, zero zmeczenia:-) i to wszystkie 10 dni:-)
mamusia jakbym filipka widziala!!! czasem patrze na niego i naprawde zastanawiam sie czy aby w tym mleku ktore pije jakis dopalaczy nie ma !!hahha bo on chodzic nie potrafi tylko wszystko biegiem;/
a wieczorem przed snem potyka sie juz o wlasne nogi ale zaparcie twierdzi ze spac nie idzie bo nie jest zmeczony haha

mamusia jakbym filipka widziala!!! czasem patrze na niego i naprawde zastanawiam sie czy aby w tym mleku ktore pije jakis dopalaczy nie ma !!hahha bo on chodzic nie potrafi tylko wszystko biegiem;/
a wieczorem przed snem potyka sie juz o wlasne nogi ale zaparcie twierdzi ze spac nie idzie bo nie jest zmeczony haha
no moja caly czas mowie NIE LULU, NIE SPAC, KAKA (TAK NA SIEBIE MOWI MOJE DZIECKO) NIE LULU, i tak w kolko:-)

Dzień dobry!

Mamuśki jakie aktywne od rana :D

9 godz. u nas kosztuje 180 zł
Bardzo mało. Ja za 8,5h w przedszkolu zapłacę ok 400 zł. A prywatne kosztowałoby ok 500.
A jeszcze żeby było zabawniej przedszkole pracuje do 16, ja do 17 i jeszcze dojechać muszę. Ogólnie w żaden sposób mi nie ułatwiają powrotu do pracy...

Zdolne te wasze dzieciaczki. Choć moje oczywiście też, bo i liczyć i spiewać i wierszyki opowiadać...
Ulubiona piosenka Igusia to: Dzieci Elektrycznych Gitar... czasem wstyd z nim do ludzi isć, jak zaczyna śpiewać o flaszce i papierosach...

a jeszcze na temat przedszkola sie nie wypowiedzialam :) juz sie poprawiam:)
jesli bede pracowac to filip bedzie spedzal w przedszkolu ok 8- 9 godz.
jesli do wrzesnia pracy nie znajde to przewiduje jego pobyt na ok 4-5 godz

reklama
Do góry