reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

U nas wogóle nie ma zwyczaju kupować prezentów na Zajączka. Ale M. zawsze kupuje swoim córkom jakies słodycze, Janek ze słodyczy to najbardziej czipsy i paluszki :-D

Byliśmy dziś ponad dwie godziny w parku, na placu zabaw. I tam jest takie jeziorko w parku tzw. Balaton i słuchajcie pływa w nim normalny żółw. Najpierw myślałam ze mi się przewidziało, ale zapytałam faceta z ochrony i mi powiedział ze w jeziorku to ze trzy żółwie mają.:szok: Że ludzie jak już im się znudzi - to wyrzucają do jeziorka.

TYGRYS - pytanie z serii kulinaria - jak robisz tą panierkę z płatków kukurydzianych to mieszasz je z bułką tartą czy nie? Bo ja jak robię z migdałami, kokosem albo tak jak dziś słonecznikiem - to mieszam z bułką. Swoją drogą polecam te kotleciki w panierce ze słonecznikiem drobno posiekanym dla dzieci które mają zaparcia a samych ziarenek nie chcą jeść.

Jasiek wsuwa wszystkie ziarna i suszoną żurawinę. Jeszcze próbuje go przekonać do moreli i chipsów bananowych :-)

Normalnie piekna pogoda. My z Jaśkowym bez skarpetek już po domu zasuwamy. :-)

reklama
Hahah a ja dzis bylam u fryzjera:)

Myszko nie mieszam z bulka , miele płatki i wsio:) miecho albo w jajku albo w mleku maczam potem w platkach i na patelnie:)

Blizniaczku zazdroszcze tego tarasu:)

Kana pewnie jeszcze w samolocie:)

Hej dziewczynki:) Zuzka nie dała mi dzisiaj pospać:( a przez ten spis jestem wiecznie zmęczona....
No nic - kawka jest więc może zaraz się obudzę.
No ciekawe kiedy się Kana odezwie.
Co do prania - to ja 2x dziennie - nie nadążam prasować.
Co do zajączka - będzie tylko od babci i dziadka bo zajączek rodziców niestety bidny jak mysz kościelna:) Z tego co wiem to Zuza dostanie wózek dla lalki taki głęboki + spacerowy, jakieś słodycze na pewno, książeczki i nie wiem czy coś jeszcze.
A ja mam takie pytania:
1. czy są jeszcze dzieciuchy pijące mleko z butli albo piciu z niekapka z ustnikiem a nie z kubeczków???
2. Czy macie już jakieś problemy z ząbkami ( w sensie próchnicy)? My na szczęście jeszcze nie (odpukać) ale strasznie się tego boję bo ja mam okropnie słabe zęby i wiecznie jako dziecko miałam popsute.

Dziś mam jeszcze gości więc chcąc nie chcąc muszę "chałupę" posprzątać:-D

Miłego dnia dziouszki:)

Witajcie;
u nas śliczna pogoda, aż nie chce się w domu siedzieć.

Agatkas Iggy pije z niekapków, z Lovi i z butelek z dziubkiem (takich jak od Kubusia Play). Ze zwykłego też się napije, ale napija się też ubranko i wszystko dookoła.

Tygrysku zazdroszcze leniuchowania na balkonie, ja swój musze porządnie wymyć po zimie bo raz nie wystarczyło. Święta tez spedzamy poza domem, ale zawsze zawożę kawałek ciasta do mamy żeby miała mniej do robienia i lubię jak wracam po świętach i mam w lodówce coś słodkiego. Tez jutro wybieram się do fryzjera to już takie przygotowanie przed świętami i weselem.
Blizniaki nie dziwię się, że czekasz na mebelki ja uwielbiam takie wszelkie remonty.
Majka pije mleko z kubka Lovi, ale inne napoje z kubka czasem z rurką albo kubusie z butelki tak jak zapominajka pisała.
Agatkas jakos nie myślałam o próchnicy, pilnuje żeby Maja myła zęby codziennie, wprawdzie czasem myje sama bo nie da nikomu wiec nie wiem jak to wychodzi, ale zawsze to coś :-) Miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych próchnic.

czesc dziewczynki:)
Kana pewnie juz z mamą:) szczęściara:)
u nas piekna pogoda wiec opalanka ciag dalszy:) jeny jak ja sie stęskniłam sie za taką pogodą:)
my mleczko pijemy z butelki jeszcze wstyd sie przyznac ale musze kupic nowy ustnik do niekaplka nuka i zaczniemy pic w niekapku inne napoje soczki wode herbatki w domu pijemy z normalnego kubka Filip nie rozlewa wiec moze pic ale na spacerki zabieramy lovi 360 :)

madziu ja wogule nie wiem jak moglas zdradzic nasze forum dla lublinianek:) ( dobrze napisałam??:) hahha jestes tam czesciej niz u nas;)

o Mamusi to ja juz nie wspomne oj beda klapsy bedą:)
Blizniaczek sie ostatnio poprawila w postach wiec tutaj bedziemy chwalic:)

agacia i agatkas hmmmmmmmmm kochane wiecej wiecej sie starac
zapominajki i myszki tez to dotyczy
a i kokusi tez L:)

a biegun polarny gdzie?????:)

witajcie....ale bosko na dworze, co widac po moich przypieczonych ramionkach i dekoldzie:-p:-p:-p

halo halo mam apel do tych tam na górze niech nam taką pogodę zostawią:tak::tak: :tak:

Tygrysku pochwal się wizytą u fryzjera...:tak:
Tygrysku wybacz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:....nie zdradziłam ale czasami czuję się niezauważana wiec siedzę cicho:-pa z lubliniankami widuję się na codzień:-)

Zanplo gratuluję odpieluchowania...ma dalej z pampkiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:pochwal sie jak to zrobilas...
pokaż fryzurkę

Agatkas u nas na razie problemów z ząbkami nie ma...tak twierdzi moja dentystka...
a Jula pija najczesciej wodę Water Kubusia albo z butelki ze słomką, niekapki poszły w odstawkę:tak::tak:

Kanuś co u Was??ciekawe jak przestawienie się w czasie u Mari....i jak lot??było tak strasznie??odezwij się...

reklama
ok wybaczam ale czekam na poprawe:)
Madziu fryzurja to taka bobowa czyli bardzo podobnie do tego coo kiedys wstawialam juz w albumiku prawie identycznie:)
kana kana jak tam u was ?? pewnie ma tylko atrakcji i wrazen ze nie bedzie czasu na nas:) ale sie jej nie dziwie:)

Do góry