reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Jak Wy wytrzymujecie z maluchami buszującymi do 22? :szok: Hanka w dzień śpi ok. 1,5 godziny, rano wstaje między 6.00 a 7.00, ale nie ma bata, żeby nie poszła spać koło 18.00, najpóźniej 18.30. Czteroletni Jasiek przed 19.00 prawie zawsze już smacznie śpi, chyba że wrócimy skądś później. I powiem szczerze, że nieraz już czekam na tą 19.00 jak na zbawienie :-D:-D

U nas jest bardzo podobnie. Bartek wstaje rano ok 7, w ciągu dnia 1,5 godzinki snu i idzie spać 18:30-19:00.

reklama
Witam
A u nas nie ważne czy śpi dwa razy dziennie czy raz to i tak idzie spać późno, ale i tak nauczyłam ją, że o 21 już jest w łóżku więc to jakiś sukces. Za jakiś czas może uda się przestawić na 20-stą. Wczoraj napisałam post, ale gdzieś mi go zjadło :baffled:.
Tygrysku pączki smakowite. Dobrze, że w tym tygodniu jest tłusty czwartek to troszkę sobie pojem.

Cześć dziewczynki:)
Ja dzisiaj byłam w kinie na Randce w Ciemno, kolejny nudny polski film....chyba się zniechęcę....

A powiedzcie mi dziewczynki czy Wasze dzieciaczki same zasypiają???

Cześć dziewczynki:)
Ja dzisiaj byłam w kinie na Randce w Ciemno, kolejny nudny polski film....chyba się zniechęcę....

A powiedzcie mi dziewczynki czy Wasze dzieciaczki same zasypiają???
Agatko niestety moje dziecko wieczorem zasypia mi na rączkach,ale przy butelce mleczka..inaczej nie da rady...podnosze ją do odbicia i lulku do łóżeczka,bo jak jej sie nie odbije to się budzi:baffled::sorry2:.w dzien przy soczku zasypia......

Tak poza tym to dobry wieczór.....

My dzisiaj cały dzień leniuchowalismy w domku.....był mo tatuś, dzwoniła baba.....no i Mari dzisiaj spała 3godz i 20 min od 12:30 do 15:50...myślalam,ze zwariuje....tego jeszcze nie było:-p

Kacper od kiedy chodzi spac o22 to odrazu biore go do naszego łozka przytuli sie i zasypia sam ale jak spi w lozeczku to zasypia na raczkach albo czasem jeszcze w krzeselku przy kaszce ale raczj rzadko;-)

Jasiek zasypia sam. Po kąpieli, kolacyjce, myciu ząbków. Czytamy razem bajeczkę czyli Jaś siedzi mi na kolanach i czytamy i pokazujemy zwierzątka :-)
Potem buzi, daje mu pieluszkę smoka i odkładam do łożeczka. Zasypia bez problemu.
W dzien usypia najczęściej na podłodze - czyli pada ze zmęczenia. Parę razy zdarzyło mu się iśc do siebie do łóżeczka i usnąc. A jak ma gorszy dzien i marudzi to przychodzi na kolanka przytuli się i kima. :-)

Maja zasypia na rękach, muszę ją chwilkę ponosić i śpiewać, oczywiście razem z misiami. Czasem też zaśnie na łóżku, ale wtedy kładę się przy niej bo ona chce się przytulić.
Dobranoc :happy2:

reklama
Hej zajrzałam pochwalić się że mamy 5 ząbka!!!!:tak::tak::tak::tak:

Co do zasypiania to u nas w dzien i wieczorem siadam na fotelu i przytulam Julcię, z reguly zasypia,czasami ją polulam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Do góry