reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witamy i my:tak: Wczoraj się nie odzywałam bo musiałam dokończyc książkę. A dzisiaj już zaliczyłyśmy spacerek a za chwilkę bierzemy się za ogarnianie domku. Całe szczęście obiadku nie musze gotowac bo mam z wczoraj więc tylko sprzątanko i luz:-)

Agaciu to zależy co Twój szwagier lubi. Ja zazwyczaj jak nie wiem co mam kupic to albo się pytam co ten ktoś chce albo wybieram uniwersalnie dla faceta jakiś dobry trunek a dla kobiety kwiatka

reklama
Witajcie, my juz po spacerku, pogoda u nas super...sloneczko, zero wiatru i -4...Jula coraz szybciej zaczyna chodzic po zaspach i dzisiaj spróbowała siedzenie i turlania sie w sniegu... radoche miala:-D:-D:-D:-D:-D

Teraz oglada teledyski mini mini, ta plyta dvd hipnotuzuje mi dziecko potrafi ogladac ja w kolko:szok::szok::szok::szok:

Yoka mój Jasiek troche krzywo stawia jedną nóżkę byłam u pediatry i moja powiedziała żeby się nie przejmować że się wyrówna.
Jakbyś pamiętała - możesz się zapytać czy lepiej żeby dziecko chodziło w bucikach,kapciach po domu czy nie - czy to zalezy od podłoża dywan czy podłoga?

Myszqa my bedziemy w sobote u ortopedy to zapytam....
Pediatra nasza twierdzi ze Jula powinna w domu chodzic w skarpetkach a w lecie na boska...i tak robimy

Gdzie Pyciolek, Tygrysek, Kanusia i reszta????:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Myszqa my bedziemy w sobote u ortopedy to zapytam....
Pediatra nasza twierdzi ze Jula powinna w domu chodzic w skarpetkach a w lecie na boska...i tak robimy
Mi się wydaje że to się ma od podłogi. My mamy twarde drewniane i do tego bardzo zimne więc dziewczyny zasuwają w kapciuchach. Sama narazie swoje przeprosiłam mimo że uwielbiam chodzic na boso. Zresztą Natalka uwielbia kapcie i jak nie ma ich na nogach to sama próbuje je zakładac
Gdzie Pyciolek, Tygrysek, Kanusia i reszta????:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:
Tygrys to pewnie jeszcze urodziny odchorowuje

Mi się wydaje że to się ma od podłogi. My mamy twarde drewniane i do tego bardzo zimne więc dziewczyny zasuwają w kapciuchach. Sama narazie swoje przeprosiłam mimo że uwielbiam chodzic na boso. Zresztą Natalka uwielbia kapcie i jak nie ma ich na nogach to sama próbuje je zakładac

Tygrys to pewnie jeszcze urodziny odchorowuje

No właśnie Jasiek do tej pory chodził w skarpetkach - bo my mamy ciepłe podłogi - w bloku rury idą pod podłogą i akurat na korytarzu gdzie mamy gres położony jest ciepło. :-) w salonie panele też nie są zimne a u siebie młody ma dywan. No ale nie ważne - chodzi o to ze jak ostatnio powiedziałam przy koleżankach ze młody zasuwa na boskach to na mnie nawrzeszczały że płaskostopie będzie miał. Ze podobno na płaskim czyli tak jak u nas 90 % pomieszczen bez dywanów - to nie powinno dziecko chodzic boso tzn. bez butków. I ja już nie wiem sama. Ja kocham chodzić bez kapci i wydaje mi się ze tak jest najwygodniej dziecku. No ale jak ma mu to szkodzić to niech łazi w butkach. I jestem głupia i nie wiem co mam robic :sorry2:
Byłam u ortopedy i oczywiście zapomniałam sie zapytać o to.

No właśnie Jasiek do tej pory chodził w skarpetkach - bo my mamy ciepłe podłogi - w bloku rury idą pod podłogą i akurat na korytarzu gdzie mamy gres położony jest ciepło. :-) w salonie panele też nie są zimne a u siebie młody ma dywan. No ale nie ważne - chodzi o to ze jak ostatnio powiedziałam przy koleżankach ze młody zasuwa na boskach to na mnie nawrzeszczały że płaskostopie będzie miał. Ze podobno na płaskim czyli tak jak u nas 90 % pomieszczen bez dywanów - to nie powinno dziecko chodzic boso tzn. bez butków. I ja już nie wiem sama. Ja kocham chodzić bez kapci i wydaje mi się ze tak jest najwygodniej dziecku. No ale jak ma mu to szkodzić to niech łazi w butkach. I jestem głupia i nie wiem co mam robic :sorry2:
Byłam u ortopedy i oczywiście zapomniałam sie zapytać o to.

Myszqa
ja mysle ze ilu lekarzy to tyle opinii...:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Moja kolezanka byla u ortopedy i przyniosla mu kapcie zeby ocenil czy dobre...powiedzial jej "ladne ale Bartusiowi niepotrzebne" i kazal malemu zakladac tylko skarpetki z absami.....

W sobote zapytam ciekawe co mi nasz powie:-D:-D:-D:-D

Dzień dobry
Ogarnęłam troche dom, został tylko przedpokój do odkurzenia i umycie podłóg, ale czekam aż Maja się obudzi żeby odkurzacz jej nie przeszkadzał. Teraz mogę spokojnie w czystości wypić kawke, a później na spacerek.

reklama
Do góry