reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej dziewczyny!
Mam takie pytanie zwłaszcza do osób posiadających mieszkanie na własność

" Bierzesz kredyt na zakup mieszkania, zawierasz umowę sprzedaży i wskaż jakie dokumenty załączysz do wniosku o wpis w księdze wieczystej swojego prawa własności oraz wpis hipoteki bankowej"

Bardzo proszę o pomoc.
Muszę jurto oddać na uczelni rozwiązanego kazusa i to jest jedno z pytań do niego. Szukałam w necie ale nic konkretnego nie mogłam znaleźć

:-)Wg mojego męża:
1.Druk KW-Wpis do nabycia w sądzie.
2.Oświadczenie o ustanowieniu hipoteki kaucyjnej w trybie w trybie art. 95 ustawy - prawo bankowe - to jest oświadczenie właścicieli
3. Oświadczenie banku o poparciu wniosku kredytobiorcy o wpis hipoteki

Od ustanowienia hipoteki kaucyjnej należy zapłacić w US podatek 19zł i wypełnić deklaracje PCC-3 jesli kupującym jest małżeństwo to rónież PCC-3a
w sądzie opłata za wpis do hipoteki 200zł w znaczkach skarbowych

reklama
Witamy sobotnio:tak:My dzisiaj mamy przerwę techniczną bo mężowego pilnie wezwali do pracy:-( A wczoraj zostawiłam go z dziewczynami a sama wyrwałam się wieczorem z bratem i bratową do McDonalda:tak::tak:

Kokusia, zegar super, dziewczyny jak modelki.
A z tym remoncikiem to fajnie masz, też lubię jak cos sie dzieje (poza tym bałaganem oczywiscie), ale póki co żadne remonty nie wchodzą u nas w grę:-(
Ja też uwielbiam zmieniac, przestawiac i remontowac:tak:I akurat u nas to aby czasu i pieniędzy starczyło to jest co robic bo dom ma już 25 lat i zawsze jest coś do zrobienia

Pyciołku, Tygrysku, miałyscie racje, nie jest tak źle, cieszę się sie bardzo bo to na szzcęscie nic poważnego, zamarzł jakiś interkuler przy silniku, rozmrozili sasowali 230 zł i można jechać, nawet nie wiecie jak sie cieszę. :-D:confused::-D
Super że to nic poważnego:tak:

ale mam teraz szybkiego neciora:evil::evil::yes::yes:byli zalozyli i mam:-D:-D
Ale Ci dobrze. My w połowie lutego wymieniamy na tochę szybszy bo już czasami to oszalec z tym można. Ale niestety na neostradę ani tym podobne nie mam co liczyc:-(

Ale sie usmiałam.Majka nie chciała asnąć, ani się bawić więc zaczęłam się już denerwować, ale misiek wziął ją na kolana i zaczął jeździć na rowerku treningowym. Skakała tak i skakała na kolanie, aż w końcu patrzymy, a ona śpi :-D. Chyba go zatrudnie do usypiania, bo ta nowa metoda działa szybciej niż moje śpiewanie :happy2:.
Tygrysku ciasto upieczone, ale jeszcze nie kosztowałam bo gorące, wygląda ładnie, mama nadzieję, że tak też smakuje.
Zanplo ja bardzo często podobnie usypiam Natalkę. Zwłaszcza w dzień. Sadzam ja na kolanach przed komputerem, właczam muzykę i podskakuje sobie aż uśnie:tak:

ja karmel robiłam z mleka słodzonego w puszce,ale można po prostu roztopić krówki:-)
A można sobie uprościc życię i kupic gotową masę krówkową której puszka jest tylko do dwóch złotych droższa niż mleko skondensowane. No i nie trzeba jej już gotowac:tak:

Witamy sobotnio:tak:My dzisiaj mamy przerwę techniczną bo mężowego pilnie wezwali do pracy:-( A wczoraj zostawiłam go z dziewczynami a sama wyrwałam się wieczorem z bratem i bratową do McDonalda:tak::tak:

Ja też uwielbiam zmieniac, przestawiac i remontowac:tak:I akurat u nas to aby czasu i pieniędzy starczyło to jest co robic bo dom ma już 25 lat i zawsze jest coś do zrobienia

Super że to nic poważnego:tak:

Ale Ci dobrze. My w połowie lutego wymieniamy na tochę szybszy bo już czasami to oszalec z tym można. Ale niestety na neostradę ani tym podobne nie mam co liczyc:-(

Zanplo ja bardzo często podobnie usypiam Natalkę. Zwłaszcza w dzień. Sadzam ja na kolanach przed komputerem, właczam muzykę i podskakuje sobie aż uśnie:tak:

A można sobie uprościc życię i kupic gotową masę krówkową której puszka jest tylko do dwóch złotych droższa niż mleko skondensowane. No i nie trzeba jej już gotowac:tak:

Kokusiu właśnie taka mase krowkowa zakupil mi moj sprytny niemezowy:happy2:

Cześć dziewczynki:-)

Ja tylko daje znać,ze żyję choć nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie:-(;-):-p

My coraz bliżej przeprowadzki:tak: Łazienka już prawie skończona,dzisiaj Mariusz składa meble do kuchni,a po południu będę wszystko układać:tak: Także jeszcze troszkę i będzie po wszystkim:-)

Życzę Wam miłego weekendu,buziaki:-)

Kokusiu właśnie taka mase krowkowa zakupil mi moj sprytny niemezowy:happy2:
A widzisz jaki sprytny:tak:Zrehabilitował się za aptekę:tak::-D;-)

Cześć dziewczynki:-)

Ja tylko daje znać,ze żyję choć nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie:-(;-):-p

My coraz bliżej przeprowadzki:tak: Łazienka już prawie skończona,dzisiaj Mariusz składa meble do kuchni,a po południu będę wszystko układać:tak: Także jeszcze troszkę i będzie po wszystkim:-)

Życzę Wam miłego weekendu,buziaki:-)
Pewnie że pamiętamy:tak:

hej, hej :blink:

za nami znowu nocny koszmar... Bartek obudził się o 3 i... to był koniec spania :szok::baffled::baffled: no serio, do rana już nie zasnął :no: jestem wykończona :-:)-( nadal myślę że to od ząbków, bo co innego? :-(
rano byliśmy na basenie, a teraz jakoś udało mi się małego uspać.

hej, hej :blink:

za nami znowu nocny koszmar... Bartek obudził się o 3 i... to był koniec spania :szok::baffled::baffled: no serio, do rana już nie zasnął :no: jestem wykończona :-:)-( nadal myślę że to od ząbków, bo co innego? :-(
rano byliśmy na basenie, a teraz jakoś udało mi się małego uspać.
mozemy sobie reke podac...Alex wiercil sie do 2,i non toper sie budzil...a od 2 do 4 darl sie tak ze caly blok na nogi postawil:no::-(ja juz nie wiem,nie mam sil:no:usnal po 4 i budzil sie co 20 min i tak do 6.30...i nie spal do teraz...

jeny dziewczyny jak ja wam współczuje:-( Fifi spi jak zabity w nocy.
Ja już piję 2 kawkę:tak: szwagierka mnie wyciagnela rano na zakupy ryneczkowe , wiec juz po zakupkacj jestem. choinka wyniesiona na smietnik:-( ja za choinka ze szczotką , dopiero dzis odkuzacz zanosimy wiec moze go za 3 tygodnie odzyskam:-( ja ja wyrobie na szczotce do tego czasu:-(

reklama
Do góry