reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam się wieczornie :)
I przede wszystkim - GRATULACJE DLA CIEBIE NATALKO!!!! Bo dopiero teraz przeczytałam radosne nowiny. I trzymam kciuki, żeby była wymarzona dziewuszka. A imię Nadia mnie osobiście się podoba, choć rzeczywiście dosyć ostatnio popularne, ale myślę, że jeślli w waszym najbliższym otoczeniu nie ma wielu Nadii, to to żadna przeszkoda.

reklama
Witajcie Mamusie:-)
Zagladam do Was dopiero, bo jakos tak szybciutko mi ta sobota zleciala. Rano zakupki zywieniowe, pozniej trzeba bylo posprzatac domek, a po poludniu jeszcze z moim mezulem sie poklocilam i zeby jeszcze bardziej nie zaostrzac sytuacji pojechalam do siostry na ploteczki, zeby sie troszke odstresowac:tak:
Asiulka na pewno nic nie wygasło między Wami.Ja też czasami miałam takie myśli.A ostatnio nawet totalny kryzys i myślałam,że naprawdę wygasło:zawstydzona/y: Ale to są tylko takie dni.Miną i znów będzie dobrze:tak: Taka już szara codzienność;-) A jak długo Wy jesteście razem i ile po ślubie???
Aniu jestesmy razem od 4,5 roku, mieszkamy od 3 lat, ale malzenstwem jestesmy dopiero od 3,5 miesiaca, ale ten fakt akurat nic w naszym imieniu nie zmienil;-)
Wiem,ze masz racje, ze czasem w zwiazku tak po prostu bywa. Tak, jak napisalas taka juz szara codziennosc...
Nio a u nas z rannych newsów to NIE BEDZIE DZIDZI..... tescik zrobiony,bo panikowałam za bardzo....wiec sie uspokoiłam....na rzie mdłosci, brzuszek i tym podobne odkładamy na pozniej:p
Poza tym pogoda u nas przepiekna od rana.....to znaczy z samego była mgła,ale teraz to juz bezchmurne niebo i słoneczko....tylko zimko.....
No to super kochana;-) Ja tak ostatnio mialam, bo mimo ze cykle mam bardzo nieregularne to 1,5 mies nie mialam @ i wtedy to chyba z 3 testy zrobilam, taka zestresowana byla. U nas tez na razie dzidzi nie bedzie, bo wczoraj dostalam @;-)
Hihih nie wiem czy to przeczucie, czy tak silne pragnienie, ale ja jestem tak pewna, ze to mala niunia, ze juz wczoraj kupilam sliczna sukieneczke, z kolei M sie ze mnie smieje, zebym zostawila rachunek, bo bede wymieniac, on jest 100% pewien, ze chlopak :)) A tak wogole sonda komu sie podoba imie Nadia?? Tylko szcerze chce zobaczyc procentowo :)))) ile jest za tym ze ladne, ale ile, ze nie.
A co do mdlosci, to tez zazdroscilam jak zapomnialam jak to jest, ale teraz sobie przypomnialam i masaaaakra, tym bardziej z takim malym wsciubinoskiem jak Oskar :))
Mi imie Nadia bardzo sie podoba:tak: U mnie miala byc wlasnie Nadia lub Amelka;-) Co do oryginalnosci imion to taki ciezki temat, bo ja znowu zadnej Nadii nie znam i dla mnie jest to imie dosc oryginalne, a np Alankow znam trzech;-)

wiadomość z ostatniej chwili: Mamy 4 zębola!!!:tak:wyrżnął się juz na dobre​
Gratulujemy czwartej sztuki;-)

Tak wspominacie o ciazy i ja musze przyznac, ze dla mnie byl to okres niezwykle magiczny. Zycze kazdej kobiecie, zeby choc w polowie ciaze przechodzila tak ja ja:tak: Zadnych mdlosci, wymiotow, zachcianek, humorkow, zgagi, puchniecia, malutko przytylylam, mialam malutki brzuszek, jedynym objawem ciazowym bylo czeste chodzenie siusiu, a tak to nic, kompetnie nic. U mnie z kolei ciezki byl poczatek, ale psychicznie raczej, bo Filip byl zupelnie nieplanowany i jakos ciezko bylo mi sie przyzwyczaic, ze ja szalona imprezowiczka, w tak mlodym wieku, bedac w polowie studiow zostane mama. Dzisiaj bardzo sie tego wstydze, ale wylam chyba ze 2 tyg:zawstydzona/y: Dlatego szczerze podziwiam mamusie mlodsze ode mnie, bo wiem ze takie tu sa, ktore swiadomie zdecydowaly sie na dziecko, dla mnie to bylo zdecydowanie za szybko:tak:

Witam się wieczornie :)
I przede wszystkim - GRATULACJE DLA CIEBIE NATALKO!!!! Bo dopiero teraz przeczytałam radosne nowiny. I trzymam kciuki, żeby była wymarzona dziewuszka. A imię Nadia mnie osobiście się podoba, choć rzeczywiście dosyć ostatnio popularne, ale myślę, że jeślli w waszym najbliższym otoczeniu nie ma wielu Nadii, to to żadna przeszkoda.
Dziekuje :)))))

dobra kobitki,
ja widzę, że wy coś dziś nie rozmowne jesteście, więc idę lulać.

dobranoc
Ej Beciak a cos Ty taka zubierana na tym avatarku?? Juz nie jestes taka ostra sztuka?:-D:-D:-D
A tu chyba dzisiaj divali albo bedzie wkrotce bo caly czas petardy strzelaja i dziecko mi sie budzi:sorry::sorry::sorry: O.cipieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam mamuski!
No to ja się przywitam pierwsza ;-) widzę, że dziś reni mnie nie ubiegła ;-):shocked2::shocked2::-p:-D:-D

Soooo boooo taaaaaaaaaaaaaaaaa :tak::tak::-):-) kocham ten dzień :-p:-D:-D

Witam nową grudnióweczkę, pisz często i dużo ;-):tak::-p:-D:-D musimy Cię poznać "dogłębnie" :confused2::cool2::-D:-D

Idę poczytać co wczoraj naskrobałyście :tak: a troszku tego jest, widzę, see you :-D:-D

Edee dzisiaj to Olcia pierwsza hihi

Dziendobry:tak::tak:
U nas pogoda do bani, tatus w pracy, a ja mam mdlosci i taki humorek, ze nawet pisac mi sie nie chce :confused2:
Ach Natalkaa jak ja Ci zazdroszcze!!

Hihih nie wiem czy to przeczucie, czy tak silne pragnienie, ale ja jestem tak pewna, ze to mala niunia, ze juz wczoraj kupilam sliczna sukieneczke, z kolei M sie ze mnie smieje, zebym zostawila rachunek, bo bede wymieniac, on jest 100% pewien, ze chlopak :)) A tak wogole sonda komu sie podoba imie Nadia?? Tylko szcerze chce zobaczyc procentowo :)))) ile jest za tym ze ladne, ale ile, ze nie.
A co do mdlosci, to tez zazdroscilam jak zapomnialam jak to jest, ale teraz sobie przypomnialam i masaaaakra, tym bardziej z takim malym wsciubinoskiem jak Oskar :))
Natalka imie ładne, mnie się podoba Alan dla chłopczyka i Lena, Lorena albo Julia dla dziewczynki;-)

Natalka.....nie martw sie....Mari tez ma taki garnuszek na klocuszek, do którego "w załozeniu" powinna w odpowiednie otworki wrzucac odpowiednie kształty i nie bardzo......ale lubi je wyrzucac i wciskac muzyczkę.....ale na to maja jeszcze czasik nasze szkraby :tak::tak::tak:
Moja córcia ma ten garnuszek, wyciąga klocki i wkłada, lubi przyciskać te przyciski przy tych bocznych otworach:tak:

nie no ja też dobrze wspominam okres ciąży, zwłaszcza jak czułam pierwsze ruchy, to było cudowne uczucie, i tak sobie wyobrażałam, jak mój synek będzie wyglądał.
Ale troche było też tych smutnych momentów które czasem zasłaniają te dobre, i nie pozwoliły się do końca cieszyć, mimo, że byłam najszczęśliwsza na świecie, za dużo poprostu naraz, nasza jeszcze niestabilna wtedy sytuacja, byłam przez miesiąc sama w Polsce bez męża, nie wiedziałam, kiedy będziemy razem, i płakałam w poduszkę, kiedy czułam maleństwo, a mojego kochanego przy mnie nie było, potem bałam się o Wiktorka....i przez to, że zabrali go na oddział straciłam te pierwsze najpiękniejsze chwile, bo ja po cesarce byłam przykuta do łózka przez pierwsza dobę, aż mi sie łezka kręci, jak sobie przypomnę, że on tam sam był bidulek bez mamusi...:-:)-:)-(wy wiecie, że po 6 dniach w szpitalu, kiedy lekarz powiedział, że Wiktorowi juz nic nie zagraża i możemy wrócić do domu, ja z radości aż krzyknęłam i sie poryczałam ze szczęścia, taka byłam szczęśliwa, że wracam w końcu do domku z moim dzieciątkiem:tak:
dobra, sorki dziewczyny, na sentymenty mi się zebrało

to podobnie jak Wiki nagle nic sie nie dzieje, ale widze coraz większe postępy, np...Wiktor zaczął raczkować...ale....do tyłu:-D:-D:-Dno śmiech, jakby się wycofywał, a potem klap na dupkę, a ostatnio tak sie wycofywał, że w końcu na ścianę trafił, i nie wiedział za bardzo jak na niej siąść, bo sie na niej pupą zatrzymał, no myślałam, że fikne ze śmiechu:-D:-D:-D

witam dobra kobieto w naszej bebe cywilizacji:-D:-D:-D

wiadomość z ostatniej chwili: Mamy 4 zębola!!!:tak:wyrżnął się juz na dobre​
gratulujemy kolejnej perełki;-):-)

moje dziecie od pół godziny buszuje w najlepsze a ja na 8 do szkoly...aotym jak mi sie spac chceto nie wspomne...
Ola do spania!!;-)
a ja muszę się Wam pochwalić że moja córcia z dnia na dzień robi wielkie postępy, raczkuje, zaczyna chodzić po łóżeczku, bije brawo, pokazuje jaka duża urośnie, robi papa, daje cześć, robi okrzyki jak indianie, a dziś nauczyła się robić żółwika rączką;-),sama zasypia w łóżeczku a i waży prawie 12 kilogramów:tak:, no dość chwalenia:-D:-D
śpijcie słodko, buziaczki i do jutra

Reniu gratulki dla Viki :-D nasz Maksio tez bije brawo,raczkuje-tylko tup tup tup słychac jak zasuwa po mieszkaniu a ze chodzi przy wszystkim to juz pomijam,mowi pa pa, mama,papa-czyt tata, baba ,amm i ostatnio zaczął mówić mamo! :tak:niestety tylko wtedy tak krzyczy jak mu nie chce dać kanapki :-pno i waży 8500-czyli w porównaniu do twojej małej to chudzinka z niego ale za to jest dość długi! 75cm
a ja nie chciałam budzićmałego zeby jeszcze wiekszego sajgonu nie było towstał pare minut temu,więc go ubieram i lecimy
miłego dnia wszystkim
i Sto lat dla naszych dzisiejszych solenizantów :-D:-D:-D

reklama
Halo

Widzę, że wczoraj temat ciązy wczoraj był :tak:. No ja nie mam co narzekać, nie miałam żadnych mdłości, wymiotów, zachcianek, tak jakbym w ogole nie była w ciązy. Pod koniec miałam zgage :eek:.
Na drugie dziecko chce poczekac z 3 lata.

Imię Nadia bardzo mi sie podoba. Jak miałabym córeczkę to miała byc Zuzia, ale moja kolezanka juz dala to imię i juz tak niebardzo. W ogole jak była w ciąży to kolezanka mi sie podpytywała jakie imiona wybrała i powiedziałam ze na pewno dla dziewczynki Zuzia a dla chłopca nie wiem. Ona mówiła ze dla dziewczynki jej sie podoba Drotka ( jeszcze nie była w ciąży) a jak zaszła w ciąże i urodziła to dowiedziałam się ze jezt Zuzia :wściekła/y:.

Jeszcze podoba mi się Bianka, Blanka ( a a propogdzie jest kankiya ?)

Beciaczek gratuluję ząbka.

Kokusia nareszcie :-D

A my wczoraj bylismy na zakupach. Normalnie talerze sobie nowe kupiłam :-D no i wiele innych rzeczy, małemu trochę, miałam kupic kurteczke albo kombinezonik, ale wyobraźcie sobie, że w H&M ne było NIC, tylko czapki, a jak mam kupic czapkę jak nie mam kombinezonu, przeciez to do koloru musi być :eek:.
No kasy stracilismy, w ogole to jechalismy do ikei po bramkę na schody , lustro i takie tam a zakonczyło się na zakupach ciuchowych :eek:. Aparat mielismy kupic, ale nie zdązylismy. Nasz sie zepsuł i nie mam jak zdjęc robić.

Do góry