reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

My jak wyplaca nam juz caly kredyt na konto to bedziemy placic ponad 1600zl odsetek, a kredytu z odsetkami prawie 2000zl. I jeszcze do sierpnia przyszlego roku mamy 1300zl innego kredytu, wiec praiwe 3000zl samych kredytow, a jeszcze chcemy jak najweicej kasy odlozyc:szok: Krucho to widze:-( A jaka macie mamusiu stope oprocentowania?

No masakra z tymi kredytami. Dla nas najgorszy byl wklad wlasny, bo musielismy miec 20% wkladu wlasnego, czyli 100tys zl i trzeba bylo bankowi wykazac, ze mamy taka kase na koncie, a kto ma dzisiaj 100zl na koncie odlozone? Zwlaszcza z mlodych ludzi:eek:
my na szcescie nie musielismy nic wplacac, mamy kredyt na 100% wartosci
stope procentowa mamy (stope referencyjna+marza)=1,525%
a libor 3M=0,325%

reklama
Aj Asiu ja potwierdzam słowa Duni my tez "własnego" 100% własnego mieszkanka sie chyba nigdy nie dorobimy :( przykre to strasznie,ale taka prawda....

A co do ptaszyska to wypusciłam dizisja rano.....otwieram pudełko,bo chciałam zobaczyc czy żyje...a on do góry, ja pokrywke w dół prawie mu łepek zgniotłam....na balkon i poleciał.....KOCHANE MALENSTWo_Oby zył długo i szczesliwei:p:-p

Mamusia straszne to,co napisałaś:-( Ja chyba nie przeżyłabym takiej tragedii...Nie umiałabym chyba dalej żyć:-(

Asiulka no mama mieszka blisko tylko 3 km od nas,ale...Pracuje,a do tego sama jest chora...Nie chce jej męczyć w takiej sytuacji no i niech mi dodatkowych zarazek nie przynosi;-)

Kana Ty to normalnie jakimś ratownikiem zostań:-p

my na szcescie nie musielismy nic wplacac, mamy kredyt na 100% wartosci
stope procentowa mamy (stope referencyjna+marza)=1,525%
a libor 3M=0,325%
Pewnie braliscie kredyt przed kryzysem kiedy finasowali jescze 100% watosci nieruchomosci. Ja nie pamietam jakie mamy wartosci tych dwoch danych, w kazdym razie wychodzi, ze mamy obecnie oprocentowanie 5,5% w skali roku, a libor tez 3M. A 5,5% to niestety bardzo duzo biorac pod uwagr kwote kredytu jaka wzielismy:-(

Aj Asiu ja potwierdzam słowa Duni my tez "własnego" 100% własnego mieszkanka sie chyba nigdy nie dorobimy :( przykre to strasznie,ale taka prawda....

Kanusia nigdy nie mow nigdy;-)

A jeszcze z NEWSÓW spóźnia mi sie @ i nawet nie cche myslec co bedzie jak faktycznie bedzie.......KULKA W ŁEP....
No to mozemy sobie rece podac:tak: Ja tez co miesiac czekam na @ jak na zbawienie, bo zabezpieczamy sie prezerwatywami, a dla mnie to zadna metoda anty:zawstydzona/y: Ale kurcze tabletek nie chce brac, bo mam po nich zerowe libido, a w chwili obecnej i tak nie jest jakies super wysoikie, a na wkladke jakos zdecydowac sie nie moge:sorry:

Asiulko to tak jak ja....IDENTYKO!!!!!!!!!!!!!1

Aniu kurcze,moj mężwoy sie zawsze ze mnie smieje i własnie mówi,ze z powołanim sie minęłam,bo z chodnika np ślimaki na trawe kłade,albo ostatnio jez na srodku takich sklepów u nas chodził..to znaczy leżał skulony i przestraszony no to nie było innego wyjscia tak jeczałam Kamilowi,ze szlismygo zaniesc spory kawałek dalej do parku....hahhaah aj w ogole jest masa takich scen,ale nie bede pisała,bo sobie pomyślicie,ze chora na móżg jestem:p hahhaha

Pewnie braliscie kredyt przed kryzysem kiedy finasowali jescze 100% watosci nieruchomosci. Ja nie pamietam jakie mamy wartosci tych dwoch danych, w kazdym razie wychodzi, ze mamy obecnie oprocentowanie 5,5% w skali roku, a libor tez 3M. A 5,5% to niestety bardzo duzo biorac pod uwagr kwote kredytu jaka wzielismy:-(
bralismy prawie 2 lata temu, na poczatku tez mielismy wyzsze oprocentowanie, tak okolo 3,5%, ale po wpisie do ksiegi mamy mnijesze, wiec pewnie po 6 mies u was tez bedzie mniej

Asiulko to tak jak ja....IDENTYKO!!!!!!!!!!!!!1

Aniu kurcze,moj mężwoy sie zawsze ze mnie smieje i własnie mówi,ze z powołanim sie minęłam,bo z chodnika np ślimaki na trawe kłade,albo ostatnio jez na srodku takich sklepów u nas chodził..to znaczy leżał skulony i przestraszony no to nie było innego wyjscia tak jeczałam Kamilowi,ze szlismygo zaniesc spory kawałek dalej do parku....hahhaah aj w ogole jest masa takich scen,ale nie bede pisała,bo sobie pomyślicie,ze chora na móżg jestem:p hahhaha
dobra duszyczka jestes:tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry