reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

U nas ok 1000 zł na 2 miesiące, ale dokładnie to powiem jak uruchomię piec i przyjdzie pełny rachunek. Metrów ok 75.

My mamy troszkę ponad 60 m kw. (2 pokoje) i w zeszłym roku jak jeszcze mieliśmy prognozy z gazowni na cały rok, to były takie: pierwsze 2 rach. po ok. 800 zł, i kolejne po 400 zł :zawstydzona/y::-:)-(
kurde dziewczyny co wy tak duzo:szok:U mnie jest 21-22 stopnie, czasem nawet wiecej. Sporo grzejemy a rachunki w zeszlym roku byly okolo 280-320 na miesiac. Najwiekszy mielismy po przeprowadzce jak sciany jeszcze mokre itd. to bylo 430zł. a mam 75 metrów.Macie ten "zegar" co ustawiacie sobie temperatury i godziny o ktorej ma grzac?

Witajcie laseczki!

U nas też szaro, buro i do d...:-( Od tygodnia z S. jesteśmy chorzy no i dopiero wczoraj mały się zaraził:szok: Ma kaszelek i katar ale bez gorączki. Dzisiaj na 12.50 idęz nim do lekarza. Mam nadzieję,że nie będzie jakiegoś antybiotyku, bo jak kaszle to słychać jakby coś mu na oskrzelach siedziało...

Miłego dzionka mimo takiej szarugi za oknem:-)

No i najlepsze życzonka dla byłych i dzisiejszych solenizantów: Jasieńka,Inany i Zośki. Rośnijcie zdrowo i beztrosko kochane dzieciaczki:tak:
Dunia to jak sie wykurujecie to moze w koncu sie spotkamy:happy:

reklama
Cyprysiowa, my nie mamy żadnego zegara :-:)-:)zawstydzona/y: (wynajmujemy) a sąsiadka która mieszka obok ma taki zegar :crazy: my mamy zwykłe pokrętło od 1-6 i tak zawsze ustawiamy tylko na 2 :-:)-:)-(

U nas dokładnie też jest taka pogoda do bani :-:)-(, i też bez ogrzewania (narazie) bo mamy gazowe i jeszcze troszkę się wstrzymamy zanim załączymy piec, bo te rachunki pózniej są makabryczne :-:)-:)-(

My już właczyliśmy, ale ustawiliśmy po prostu czujnik temp na 23 stopnie, więc włącza się bardzo rzadko - jak pootwieramy okna żeby wywietrzyć.

i my bez ogrzewania, bo tez mamy gazowe:-:)-:)-(ale tak na serio to my nie lubimy jak jest bardzo cieplo, wiec mamy teraz w domciu 20 stopni, czyli ksiazkowo:tak::tak::tak:

a tak poza tym to dziendoberek:-D
u nas nocka oki, spalysmy do 8.30, to juz 2 dzien tak spimy:szok::szok::szok:, oby tak zawsze:tak::tak::tak:
pogoda jak wszedzie---szaro, buro i ponuro, ale z kuflem kawy jakos damy rade:-D:-D:-D
milego dzionka:tak::tak::tak:

w srode mamy rocznice slubu i nie wiem co mam kupic mezowemu????????????jakies pomysly?

100 latek dla dzisiejszych solenizantów

Umarłabym jakbym miała 20 stopni w domu :szok::szok::szok: Chybabym w dwóch swetrach chodziła:)

Ja w zeszłym roku mężowi dyplom wzorowego męża wydrukowałam i wręczyłam w takiej składanej ozdobnej teczuszce na dyplomy:) No i oprócz tego jakiś tam drobiazg:)

My już właczyliśmy, ale ustawiliśmy po prostu czujnik temp na 23 stopnie, więc włącza się bardzo rzadko - jak pootwieramy okna żeby wywietrzyć.

Umarłabym jakbym miała 20 stopni w domu :szok::szok::szok: Chybabym w dwóch swetrach chodziła:)

Ja w zeszłym roku mężowi dyplom wzorowego męża wydrukowałam i wręczyłam w takiej składanej ozdobnej teczuszce na dyplomy:) No i oprócz tego jakiś tam drobiazg:)
:-D:-D:-D to ile ty masz stopni? Ja jak mam 22 to sie poce:-D

witam:tak:
u nas tez okropnie za oknem
:wściekła/y:
my tez juz od jakiegos czasu grzejemy tyle ze ja mam w pokoju 24 stopnie:szok: to toche za duzo jak dla mnie i w dzien grzeje bo wlasciwie nie przebywam w tym pokoju w ktorym spie a na noc zamykam kaloryfery a zmniejszyc nie moge bo wtedy u gory rodzice mieli by za zimno a tak maja 21 niewiem jak to bedzie zima bo wtedy niebede mogla na noc zamykac :-D

Moi teściowe też grzeją gazem i wychodzi bardzo dużo bo mieszkamy w domku murowanym.
Moi rodzice palą węglem ale tam mają drewniak i jak napalisz to ciepełko długo trzyma.

Kurde miałam iść z Młodą do koleżanki i jej 2 letniej córki ale muszę wtedy zostawić psy na niogrzewanje werandzie więc dupa z wyjścia :-(

A dzisiaj mam wizytę u tej b.fajnej Pani Psychiatry i zobaczymy ile jeszcze będe się leczyć.

Witam i ja:)

U nas również ponuro, pada, mży dokładnie i jest zimno.....

Czytam o tych Waszych piecach i ciesze sie,ze ja mam centralne i jest tez cieplutko,ale bez przesady srednio 22 stopnie....
A co do Waszych nastojów i senności to raz pogoda,a dwa niskie ciśnienie.....wiec kawusie w ruch i będzie si :tak::tak::tak::tak:

Moja Mari cosik sie ostatnio budzi w nocy,albo przez te ząbeczki ,które cay czas sa wyrazniejsze,albo katarek delikatny, który ostatnio załapała...ale mama walczy z Otrivinem i maścia...no i woda morksa....mamy nadzieje,ze bedzie ok....

Tatus nasz po nocce.....o chyba mi sie dziecie obudziło.....ucikam do pozniej:*

reklama
Do góry