reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

oj kochana mnie sie wydaje ze on nie jest głodny...;-)bo jeszcze pare dni temu ładnie przesypiał do 5.00 rano i raz nie jadł przez 12h w nocy...on jadł poprostu z przyzwyczajenia...wiem tez ze jak bym mu dała to pewnie by wrąbał,bo on nie odmówi...:-Don sie przebudza w nocy ,ja wstaje daje smoka,przekładam go z jakies dziwnie smiesznej pozycji:-Di spi dalej...najczesciej sie budzi jak sie przekreca i ląduje na szczeblach albo jak sie wkomponuje w kąt i nie potrafi sie z niego wydostac:sorry::eek:
z soboty na niedziele miałam taką akcje tylko z wrzaskami i piskami...sama nie wiem:eek:
wiesz co moja tez czesto wstaje w łóżeczku na równe nogi i gada z zamkniętymi oczami:-D:-D:-D

reklama
Witajcie Mamuśki:-)
Cały dzień zalatana dziś byłam, ale przyznam szczerze, że lubię takie dni gdy coś się dzieje:tak: Rano z małym na rehabilitacji byłam. Boże ile to moje dziecko nawrzeszczy się na tych ćwiczonkach, jakby go ze skóry obdzierali:szok: Później małego mamie podrzuciłam i musiałam jechać do banku, sprawy z kredytem pozałatwiać i dowód wymienić. Jakoś tako szybko dzień mi zleciał. Filip teraz śpi, a ja mogę Was troszke poczytać, ale jak tylko się obudzi, a pewnie za chwilę to nastąpi to zmykamy na dwór, bo u nas cudna pogoda, a mały tylko tam jest grzeczny:tak:
Nocka u nas masakryczna jak zwykle:-( Pobudka co godzinę:wściekła/y: Nie wiem co się stało z moim dzieckiem, kiedyś tak ładnie spał. Szkoda słów:-(Jak ja zazdroszczę tym mamusiom, których dzieciaczki śpią całą noc.
oj kochana chyba bede musiala...ciakawa jestem jak on zniesie wyjazd do Polski ,zmiana klimatu,nowy dom,nowy pokoj,nowe lozeczko...chyba zwariuje:zawstydzona/y::rofl2:
Pyciolku wybacz, ale myślę, że gorzej być już nie może:-D Na pewno ta zmiana podziała na Aleksa pozytywnie;-)
hej

Moje dziecko budzi się wiecej w nocy niż jak był malusi. Budzi sie co róne 4 godz a nawet co 3,5 godz i o 6:30 wyspany. Juz na prade nie wiem o co chodzi. A tak chciałąm go nauczyc spac całą noc do wesela, zeby ta znajoma teściowej co się zgodziła z małym być nie musiała do niego w nocy wstawac :-(, ehhh ... ja widz to eszystko czarno ... mały bedzie jeszcze mi się budził jak będzie miał 5 lat, jeszcze jak przeczytałam ksiązkę od Madzienki, przykłady rodziców, to już w ogole załamka :-(

u nas bez zmian, Nusia budzi sie w nocy co 2 godz a dzis to juz przebiła sama siebie, spała - no powiedzmy ze spała ze ma cala noc bo budziła sie co 20-30 min... ostatnio jestem tak wymeczona pracą w której mam ciagłe problemy:baffled: tymi nieprzespanymi nockami ze o 22 padam "na cycki" i spie jak zabita do póki Nuśka sie znów nie obudzi... poza tym wczoraj dopadła mnie jakas chandra jesienna, nie wiem jak u was ale u nas wczoraj było zimno, szaro i dzeszczowo... dzis juz na szczęście mi lepiej a i słoneczko sie pokazało :tak:
miłego dnia

no i ja sie witam w ten poniedziałkowy poranek...
ja zawsze tak pozno bo po takich super nockach mojego syna:no: tatuś zgarnia wyspanego syncie:eek: do salonu a ja dosypiam...
dzisiaj nie było aż tak tragicznie jak wczoraj ale były pobudki chyba z 5...to i tak niezle jak na możliwości mojego rozdarciucha:szok::-D

Dziewczyny łączę się z Wami w bólu:-( Ale najbardziej współczuję Sawce. Nie wiem jakbym funkcjonowała gdybym jeszcze do pracy musiała chodzić:no: Ja też zaczynam się zastanawiać czy tak bedzie do 2-3 roku życia, bo ponoc jak dziecko sie przywyczai to długo tak właśnie moze byc:eek:

Pyciol mały się budzi w nocy co 4 godz i pije butle, 120 ml. A nie wspomnę, że wczoraj na noc wypił 120 ml mleka i do tego 60 ml kaszki a i tak się obudził.
A Twój mały jak się obudzi to je?
Ja myslę, że to nie chodzi o to, że dziecko jest glodne:no: Mój Filip teraz zbuntował sie przeciwko mleku czy kaszce na noc, wypije maks 60ml i w nocy jak się budzi to daje mu mleko, bo mysle, że jest glodny, a on nie chce mleka, wypija dopiero koło 8 rano. A i tak potrafi budzic się co godzinę, nie wiem dlaczego, nic go nie boli, bo nie budzi się z płaczem, nie wiem już o co chodzi:no:

Wiecie co moje dziecie spała tak pieknie w nocy potem poszła spac o 10:30 i obudziła sie o 12:45.....jestem w szoku totalnym....jakis senny dzien ma dzisiaj chyba...a pogoda w sumie ładniutka....:-p ale nie bede narzekała....:sorry:
Oj Kanusia zazdroszczę i życzę Ci, aby to nie był jednorazowy wyczyn Mari:tak:

hej kochane, ostatnio biegam i nie mam czasu na nic jak nie ćwiczonka z Bianką to latam z wynikami itd, mam nadzieję,że jak to się skończy w końcu się uspokoje i będzie wszystko ok, teraz gwiazda śpi i o dziwo wypiła 120 ml butli:eek:( mleko z sokiem oczywiście, bo samego mleka nie ruszy:sorry:) a moje marne cyce maleją z dnia na dzień, bo karmię Biankę juz tylko raz w nocy- czyżby zamierzały zniknąć?:-D:-D:-:)-:)-(

Kankya a kiedy nam pokażesz jakieś zdjątka Bianusi? Widziałysmy ja ostatnią jak malusia była:-( Wstaw jakieś fotki. Prosimy:tak:
Asiulko znajdę chwilkę na pewno coś wstawię;-)dziękuję za zainteresowanie nami i pamięć:tak:

Kankiya, gratulacje nowych ząbkw, hurt jakiś czy co?:sorry:
:-D:-D to jeszcze chyba nie koniec ,bo dziąsełka dalej nabrzmiałe ,ale na razie mniej marudna oby tak dalej:tak:
Kankiya gratulujemy zęboli:tak:
dziękujemy:-)
Sawka co my bysmy tutaj bez Ciebie zrobiły w takich sprawach.....JESTEM NIEZASTAPIONA :)
dokładnie:tak:Sawunia jest Nr1 w tych sprawach i do tego zawsze nam chętnie pomaga, dziękujemy Sawuś:tak:

Witajcie Mamuśki:-)
Cały dzień zalatana dziś byłam, ale przyznam szczerze, że lubię takie dni gdy coś się dzieje:tak: Rano z małym na rehabilitacji byłam. Boże ile to moje dziecko nawrzeszczy się na tych ćwiczonkach, jakby go ze skóry obdzierali:szok: Później małego mamie podrzuciłam i musiałam jechać do banku, sprawy z kredytem pozałatwiać i dowód wymienić. Jakoś tako szybko dzień mi zleciał. Filip teraz śpi, a ja mogę Was troszke poczytać, ale jak tylko się obudzi, a pewnie za chwilę to nastąpi to zmykamy na dwór, bo u nas cudna pogoda, a mały tylko tam jest grzeczny:tak:
Nocka u nas masakryczna jak zwykle:-( Pobudka co godzinę:wściekła/y: Nie wiem co się stało z moim dzieckiem, kiedyś tak ładnie spał. Szkoda słów:-(Jak ja zazdroszczę tym mamusiom, których dzieciaczki śpią całą noc.
:tak:
może kolejne ząbki idą:eek: ??

ja jestem w krzakach, bo odkurzam w domku:-D
:-D:-D:-D:-D ja też o dziwo wzięłam się i posprzątałam a ostatnio na nic nie miałam chęci, jeden plus może oduczę się pedancji:zawstydzona/y:

reklama
Do góry