reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

No wiec tak dzisija się obudził o 5 rano i zero spania. Czasami jest tak : zasypia o 20 - 20:30 i spi do 7- 7:20 ale z jedną podubką na mleko. Teraz wprowadziłam terror nocny i zero jedzenia, dostaje od kilku dni kaszka na noc i przesypia nocki. Jeden dzien spał do 7:00 a dzisiaj do 5:00 i teraz obawiam się, że jezeli on nie bedzie budził się w nocy na tą butle to skróci sobie spanie.
W dzien spi 3 razy raz od 1-2 godz (róznie) dwa razy 40 min. A czasami 3 razy 40 min :zawstydzona/y:
Trochę mi zal jak słyszę ze niektóre dzieci spia do 9 a ja nie spałąm do 9 od 9 miesięcy :zawstydzona/y:

reklama
Agaciu, jeszcze sie wyśpisz kiedyś, zobaczysz. ja tez już dawno nie spałam do 9 i nawet jakby Madzia tak pospała to i tak dupa bo do roboty:rofl2:

Madzienko, Szybkiego przegnania katarku

A u nas pogoda jesienna się zrobiła, jeszcze wczoraj było tak ładnie, a dzisiaj leje na całego, w taka pogodę to już się odechciewa wszystkiego.
Zapomniałam Wam wczoraj napisac, że sąsiad chcial pogonic psy które przyłażą do jego suki i kupił sobie taki pitolet na kulki, no i mam kulkę w szybie, dobrze ze nie zrobiło mi dziur na wylot, tylko dziura w jednej szybie, a druga tylko wgnieciona. :wściekła/y:

Agaciu, jeszcze sie wyśpisz kiedyś, zobaczysz. ja tez już dawno nie spałam do 9 i nawet jakby Madzia tak pospała to i tak dupa bo do roboty:rofl2:

A u nas pogoda jesienna się zrobiła, jeszcze wczoraj było tak ładnie, a dzisiaj leje na całego, w taka pogodę to już się odechciewa wszystkiego.
Zapomniałam Wam wczoraj napisac, że sąsiad chcial pogonic psy które przyłażą do jego suki i kupił sobie taki pitolet na kulki, no i mam kulkę w szybie, dobrze ze nie zrobiło mi dziur na wylot, tylko dziura w jednej szybie, a druga tylko wgnieciona. :wściekła/y:
o kurcze:szok::szok::szok: i co sasiad na ta kulke w twojej szybie>??????:eek::eek::eek::eek:

o kurcze:szok::szok::szok: i co sasiad na ta kulke w twojej szybie>??????:eek::eek::eek::eek:
No wąłsnie a co sąsiad na to ? Chyba jakieś konsekwencje musi ponieś :eek:

Waga niezła, ale nie mów na niego klok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, najwyżej klocuś albo klocuszek, bo klok nie powiem z czym mi się kojarzy:zawstydzona/y:
A co do miss, to moja kumpela ostatnio szła z dzieciem na spacer i złapała ją ulewa, ale taka totalna, i zasłaniała się , bo sterczały jej 2 antenki:szok::-D, a że ona karmiąca to została miss podkoszulka:-D

pewnie że to mój klocuś a w porównaniu do Waszych dzieci to to klok jak nic:zawstydzona/y::-D
no to ja wolę być miss mokrych butów:-D:-D

Cześć mamuśki, od niepamiętnych czasów mam chwilkę dopołudnia, żeby do Was zajrzeć. Hania marudziła od rana, aż w końcu padła. Wpradzie miałam poprasować za ten czas, ale mi się nie chce :zawstydzona/y: Jestem ostatnio tak zestresowana i zmęczona, że w ogóle nic mi się nie chce :-(

Widzę, że Wasze dzieciaki to sypiają całkiem nieźle. U nas to odwieczny problem, ale przynajmniej konsekwentnie odkładam ją do łóżeczka, nawet jeśli to się odbywa po 8 razy w ciągu jednej nocy :confused2:Dzisiaj po Viburcolu na noc spała troszkę spokojniej.
Za to Jasiu się rano zbuntował, że on jednak nie chce do przedszkola i znowu był ryk, jak go zostawiałam.
Mój mąż mówi, że to najgorszy wrzesień od '39 r. ;-)

Marta sto lat z okazji urodzin !!!!
100 latek kochana
:tak::tak::tak:

W dzien spi 3 razy raz od 1-2 godz (róznie) dwa razy 40 min. A czasami 3 razy 40 min :zawstydzona/y:
Trochę mi zal jak słyszę ze niektóre dzieci spia do 9 a ja nie spałąm do 9 od 9 miesięcy :zawstydzona/y:
u mnie tak samo jak u ciebie Agaciu
pobudke codziennie mam o 6.30 lub o 7.00 rano, ale wczoraj obudzila sie o 5.00 i dopiero o 9.00 padla:szok:

a, mialam powiedziec ze od pazdziernika wracam do pracy, ciesze sie bardzo , bo nie musze malej do zlobka oddawac, bo moja praca to od pon do pt od 18.00 do 21.00, wiec mezul wraca, a mamuska wychodzi do ludzi:-)
a no i bede uczyc mlodziez i osoby dorosle,:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Agacia u nas spanie wyglada nieciekawie... Nusia zasypia około 19:30-20:00 i spi takdo 0:00 - 1:00 później to juz pobudki po max dówch godzinach, Mała śpi przewaznie do 6:00, a ja wiecznie niewyspana wstaję i wędruje do pracy...

jejku co to za czubek:confused::eek::eek::eek:

No wąłsnie a co sąsiad na to ? Chyba jakieś konsekwencje musi ponieś :eek:
No będzie musiał zapłacic, najlepsze jest to że to znajomy mojego ojca i jak to sie stało, to nie wiedzieliśmy kto i mój ojciec stwierdził, że to musiał byc ktos z drugiego budynku, poszedł tam ze mną i ochrzania bogu ducha winną kobitkę, ona powiedziała że to niemozliwe, że ktos od niej, mąż w pracy dzieci nie mają, a ona po pięcdziesiatce. Więc poszliśmy do niego i pytamy czy cos widział bo chcemy jechac zgłosic na policje, bo przeciez co za czubek mogło dziecko oberwac i wogóle, a jego żona mówi, a moze to ten mój dureń?:szok::-D, no to sie pytamy czy strzelał, on mówi ze tak strzelał bo chciał psy przegonic, no i sie wydało. W szoku bylismy że z takiego głupiego małego pistoletu zrobiło dziurę w szybie i osmoliło ją trochę:szok:

pewnie że to mój klocuś a w porównaniu do Waszych dzieci to to klok jak nic:zawstydzona/y::-D
no to ja wolę być miss mokrych butów:-D:-D
Tylko nie klok:wściekła/y:

a, mialam powiedziec ze od pazdziernika wracam do pracy, ciesze sie bardzo , bo nie musze malej do zlobka oddawac, bo moja praca to od pon do pt od 18.00 do 21.00, wiec mezul wraca, a mamuska wychodzi do ludzi:-)
To cieszę sie razem z Tobą kochana, w końcu trochęsie wyrwiesz do ludziów

reklama
cześć mamuski

ja postanowiłam ze bede dawac Nuśce cycka tak około 4 rano, tak zeby nieograniczac jej całkowicie nocnego cyckowania, tez chce karmic ja tak conajmniej do roczku
a dzis z ta nauka przesypiania nocek poleglam , chyba jestem zamiękka:zawstydzona/y: moje dziecko ma na mnie sposoby i odpuszczam... kurcze po półtoragodzinnym płaczu miałam juz dość i dałam Niuńce cycka... tymbardziej że rano trzeba wstac do pracy...

U mnie to samo:)

u mnie tak samo jak u ciebie Agaciu
pobudke codziennie mam o 6.30 lub o 7.00 rano, ale wczoraj obudzila sie o 5.00 i dopiero o 9.00 padla:szok:

Mamusia a jakaś metodą uczysz? Czy z jakiejs konkretnej książki?

Do góry