reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

No wiec tak dzisija się obudził o 5 rano i zero spania. Czasami jest tak : zasypia o 20 - 20:30 i spi do 7- 7:20 ale z jedną podubką na mleko. Teraz wprowadziłam terror nocny i zero jedzenia, dostaje od kilku dni kaszka na noc i przesypia nocki. Jeden dzien spał do 7:00 a dzisiaj do 5:00 i teraz obawiam się, że jezeli on nie bedzie budził się w nocy na tą butle to skróci sobie spanie.
W dzien spi 3 razy raz od 1-2 godz (róznie) dwa razy 40 min. A czasami 3 razy 40 min :zawstydzona/y:
Trochę mi zal jak słyszę ze niektóre dzieci spia do 9 a ja nie spałąm do 9 od 9 miesięcy :zawstydzona/y:

reklama
Agaciu, jeszcze sie wyśpisz kiedyś, zobaczysz. ja tez już dawno nie spałam do 9 i nawet jakby Madzia tak pospała to i tak dupa bo do roboty:rofl2:

Madzienko, Szybkiego przegnania katarku

A u nas pogoda jesienna się zrobiła, jeszcze wczoraj było tak ładnie, a dzisiaj leje na całego, w taka pogodę to już się odechciewa wszystkiego.
Zapomniałam Wam wczoraj napisac, że sąsiad chcial pogonic psy które przyłażą do jego suki i kupił sobie taki pitolet na kulki, no i mam kulkę w szybie, dobrze ze nie zrobiło mi dziur na wylot, tylko dziura w jednej szybie, a druga tylko wgnieciona. :wściekła/y:

Agaciu, jeszcze sie wyśpisz kiedyś, zobaczysz. ja tez już dawno nie spałam do 9 i nawet jakby Madzia tak pospała to i tak dupa bo do roboty:rofl2:

A u nas pogoda jesienna się zrobiła, jeszcze wczoraj było tak ładnie, a dzisiaj leje na całego, w taka pogodę to już się odechciewa wszystkiego.
Zapomniałam Wam wczoraj napisac, że sąsiad chcial pogonic psy które przyłażą do jego suki i kupił sobie taki pitolet na kulki, no i mam kulkę w szybie, dobrze ze nie zrobiło mi dziur na wylot, tylko dziura w jednej szybie, a druga tylko wgnieciona. :wściekła/y:
o kurcze:szok::szok::szok: i co sasiad na ta kulke w twojej szybie>??????:eek::eek::eek::eek:

o kurcze:szok::szok::szok: i co sasiad na ta kulke w twojej szybie>??????:eek::eek::eek::eek:
No wąłsnie a co sąsiad na to ? Chyba jakieś konsekwencje musi ponieś :eek:

Waga niezła, ale nie mów na niego klok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, najwyżej klocuś albo klocuszek, bo klok nie powiem z czym mi się kojarzy:zawstydzona/y:
A co do miss, to moja kumpela ostatnio szła z dzieciem na spacer i złapała ją ulewa, ale taka totalna, i zasłaniała się , bo sterczały jej 2 antenki:szok::-D, a że ona karmiąca to została miss podkoszulka:-D

pewnie że to mój klocuś a w porównaniu do Waszych dzieci to to klok jak nic:zawstydzona/y::-D
no to ja wolę być miss mokrych butów:-D:-D

Cześć mamuśki, od niepamiętnych czasów mam chwilkę dopołudnia, żeby do Was zajrzeć. Hania marudziła od rana, aż w końcu padła. Wpradzie miałam poprasować za ten czas, ale mi się nie chce :zawstydzona/y: Jestem ostatnio tak zestresowana i zmęczona, że w ogóle nic mi się nie chce :-(

Widzę, że Wasze dzieciaki to sypiają całkiem nieźle. U nas to odwieczny problem, ale przynajmniej konsekwentnie odkładam ją do łóżeczka, nawet jeśli to się odbywa po 8 razy w ciągu jednej nocy :confused2:Dzisiaj po Viburcolu na noc spała troszkę spokojniej.
Za to Jasiu się rano zbuntował, że on jednak nie chce do przedszkola i znowu był ryk, jak go zostawiałam.
Mój mąż mówi, że to najgorszy wrzesień od '39 r. ;-)

Marta sto lat z okazji urodzin !!!!
100 latek kochana
:tak::tak::tak:

W dzien spi 3 razy raz od 1-2 godz (róznie) dwa razy 40 min. A czasami 3 razy 40 min :zawstydzona/y:
Trochę mi zal jak słyszę ze niektóre dzieci spia do 9 a ja nie spałąm do 9 od 9 miesięcy :zawstydzona/y:
u mnie tak samo jak u ciebie Agaciu
pobudke codziennie mam o 6.30 lub o 7.00 rano, ale wczoraj obudzila sie o 5.00 i dopiero o 9.00 padla:szok:

a, mialam powiedziec ze od pazdziernika wracam do pracy, ciesze sie bardzo , bo nie musze malej do zlobka oddawac, bo moja praca to od pon do pt od 18.00 do 21.00, wiec mezul wraca, a mamuska wychodzi do ludzi:-)
a no i bede uczyc mlodziez i osoby dorosle,:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Agacia u nas spanie wyglada nieciekawie... Nusia zasypia około 19:30-20:00 i spi takdo 0:00 - 1:00 później to juz pobudki po max dówch godzinach, Mała śpi przewaznie do 6:00, a ja wiecznie niewyspana wstaję i wędruje do pracy...

jejku co to za czubek:confused::eek::eek::eek:

No wąłsnie a co sąsiad na to ? Chyba jakieś konsekwencje musi ponieś :eek:
No będzie musiał zapłacic, najlepsze jest to że to znajomy mojego ojca i jak to sie stało, to nie wiedzieliśmy kto i mój ojciec stwierdził, że to musiał byc ktos z drugiego budynku, poszedł tam ze mną i ochrzania bogu ducha winną kobitkę, ona powiedziała że to niemozliwe, że ktos od niej, mąż w pracy dzieci nie mają, a ona po pięcdziesiatce. Więc poszliśmy do niego i pytamy czy cos widział bo chcemy jechac zgłosic na policje, bo przeciez co za czubek mogło dziecko oberwac i wogóle, a jego żona mówi, a moze to ten mój dureń?:szok::-D, no to sie pytamy czy strzelał, on mówi ze tak strzelał bo chciał psy przegonic, no i sie wydało. W szoku bylismy że z takiego głupiego małego pistoletu zrobiło dziurę w szybie i osmoliło ją trochę:szok:

pewnie że to mój klocuś a w porównaniu do Waszych dzieci to to klok jak nic:zawstydzona/y::-D
no to ja wolę być miss mokrych butów:-D:-D
Tylko nie klok:wściekła/y:

a, mialam powiedziec ze od pazdziernika wracam do pracy, ciesze sie bardzo , bo nie musze malej do zlobka oddawac, bo moja praca to od pon do pt od 18.00 do 21.00, wiec mezul wraca, a mamuska wychodzi do ludzi:-)
To cieszę sie razem z Tobą kochana, w końcu trochęsie wyrwiesz do ludziów

reklama
cześć mamuski

ja postanowiłam ze bede dawac Nuśce cycka tak około 4 rano, tak zeby nieograniczac jej całkowicie nocnego cyckowania, tez chce karmic ja tak conajmniej do roczku
a dzis z ta nauka przesypiania nocek poleglam , chyba jestem zamiękka:zawstydzona/y: moje dziecko ma na mnie sposoby i odpuszczam... kurcze po półtoragodzinnym płaczu miałam juz dość i dałam Niuńce cycka... tymbardziej że rano trzeba wstac do pracy...

U mnie to samo:)

u mnie tak samo jak u ciebie Agaciu
pobudke codziennie mam o 6.30 lub o 7.00 rano, ale wczoraj obudzila sie o 5.00 i dopiero o 9.00 padla:szok:

Mamusia a jakaś metodą uczysz? Czy z jakiejs konkretnej książki?

Do góry