reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie wtorkowo:-)
ja to chyba jakas dziwna jestem, bo pozwalam mamie dawac malej co uwaza za potrzebne, bo skoro wychowala i wykarmila trojke dzieci i nic nam nie jest to czemu ma zaszkodzic wnuczce:eek::eek::eek:moja niunka smakowala juz wszytsko, ale oczywiscie w takich ilosciach jak mala lyzeczka i nic jej nie jest, dzieki mamie wiem co jest dla niej bezpieczne, a co nie, no ale to tylko moja opinia
ju ci miałam Mamusiu napisać o co mi chodzi ale ...
Mamusiu tutaj nie chodzi o to jak kto wychowuje swoje dziecko i co mu pozwala juz jesc bo to kazdego indywidualna sprawa, to My jako Matki wychowujemy swoej dzieci i to od nas nie od naszych mam czy babć zalezy w jaki sposob to wychowanie przebiega to my decydujemy o jadlospisie i zabawach spedzanym czasie i nasi rodzice powinni sluchac sie nas w tych sprawach nie robic nic na co My nie wyrazamy zgody , wiec jesli Safka nie chce dawac swojej niuni jeszcze slodyczy czy soli to jej swiete prawo i jej mama powiina to zrozumiec a nie jak dziecko sie zachowywac i naprzekor jej zdaniu robic swoje. Mamusiu a czy Ty sobie wyobrazasz ze Twojaja mama robi cos na co Ty nigdy byś nie pozwoliła Karolince????;-)
a czy ja napisalam mamusiu ze osadzasz????. pisze tylko ze sawka ma swiete prawo do tego aby miec pretensje do swojej mamy o nieprzestrzeganie zasad przez nie ustalonych a to ze ty pozwalasz jesc swojej niuni rozne rzeczy nie ma tutaj znaczenia w przypadku safki gdyz ona inaczej wychowuje swoje dziecko.
... widze że Tygrysek przejął inicjatywę:tak::-D i wszystko doskonale wyjaśnił:tak::tak::tak: niepozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć AMEN:tak::-D:-)

wczoraj po południu przyjechała do nas moja siostrzyczka, ta co mieszka w Angli i jest w ciąży:tak: super niespodzianke nam zrobili:tak::-) mieli być dopiero 3 wrzesnia, fajny ma juz brzusio ta moja siostra, tak ja wczoraj wymacałam:zawstydzona/y::-D i przypomniałam sobie jak to było jak ja byłam w ciązy... ach super sprawa...
poza tym Nuska wczoraj sama staneła mi w łożeczku:tak: no i musiałam je juz obnizyc do najniższego poziomu. Nocke mielismy taka sobie, znów niestety... dostałam od lasecek te książke na maila za która bardzo dziekuję, poczytam i zobaczymy co tam radza na takich maruderów nocnych jak moje dziecię:-D
miłego dzionka mamuski :tak::-)

reklama
dzień dobry :-)
ja tylko na chwilkę, bo mężowy ma do dzisiaj urlop i normalnie nie mam czasu wejść na kompa :sorry:

sto lat dla dzisiejszych solenizantów :tak:

witajcie wtorkowo:-)

ju ci miałam Mamusiu napisać o co mi chodzi ale ...

... widze że Tygrysek przejął inicjatywę:tak::-D i wszystko doskonale wyjaśnił:tak::tak::tak: niepozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć AMEN:tak::-D:-)

wczoraj po południu przyjechała do nas moja siostrzyczka, ta co mieszka w Angli i jest w ciąży:tak: super niespodzianke nam zrobili:tak::-) mieli być dopiero 3 wrzesnia, fajny ma juz brzusio ta moja siostra, tak ja wczoraj wymacałam:zawstydzona/y::-D i przypomniałam sobie jak to było jak ja byłam w ciązy... ach super sprawa...
poza tym Nuska wczoraj sama staneła mi w łożeczku:tak: no i musiałam je juz obnizyc do najniższego poziomu. Nocke mielismy taka sobie, znów niestety... dostałam od lasecek te książke na maila za która bardzo dziekuję, poczytam i zobaczymy co tam radza na takich maruderów nocnych jak moje dziecię:-D
miłego dzionka mamuski :tak::-)

oj fajnie ma ta Twoja siostrzyczka:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja ma kolezanke ktora ma termin porodu na 14 grudnia ( wtedy urodzil sie Filip) i jak tylko ja widze i widze jej brzuszek to normalnie sie wzruszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

oj fajnie ma ta Twoja siostrzyczka:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja ma kolezanke ktora ma termin porodu na 14 grudnia ( wtedy urodzil sie Filip) i jak tylko ja widze i widze jej brzuszek to normalnie sie wzruszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
moja siostra Monia ma termin na 1 stycznia 2010, bedą mieli synka (bardzo chciała miec małą Zuzie), a ogólnie mnie wzruszaja wszystkie kobitki w ciąży czy to siostra, znajoma czy jakas obca babeczka:zawstydzona/y: tak mi jakoś sie porobiło...

Rany nie strasz nawet :szok:mam madzieje ze pogorszenia zadnego nie będzie

Ja mam stresa przed ta czwartą klasą chyba większgo niz Tomek, jacy nauczyciele, jaka klasa( od 4 jest podział bo klasy sportowe sa) czy bedzie sobie dawał rade ( czyli czy raczy sie choc troszke w domu pouczyc ) bo inaczej to mnie czeka rola straznika więziennego i pilnowanie kartka w kartke czy wsio zrobione :confused2::confused2::confused2:
Mopku u Tomka na pewno żadnego zapalenia płuc nie bedzie:no:
Co do szkoły nie martw się na zapas. Tomek na pewno da sobie radę, musisz w niego wierzyć i dać mu wsparcie, bo dla niego to wszystko pewnie też stresujące;-)

i my zyczymy 100 latek dla Kacperka, Alessandro i Mopka naszego kochanego
Jeśli możemy dołączamy się do życzonek;-)

Dziewczyny ja tak szybciutko tylko, bo Filip mi się obudził i taka straszna maruda, że szok nawet minutkę sam nie posiedzi. Powiedzcie mi tylko czy mogę iśc z nim na spacer jeśli ma gorączkę czy lepiej sobie darować? Wczoraj wieczorem miał 38,7st, po czopku mu zeszła i dzis ma lekki stan podgorączkowy. Dodam, że u nas jest dziś bardzo gorąco, prawie 30stopni.

Dziewczyny ja tak szybciutko tylko, bo Filip mi się obudził i taka straszna maruda, że szok nawet minutkę sam nie posiedzi. Powiedzcie mi tylko czy mogę iśc z nim na spacer jeśli ma gorączkę czy lepiej sobie darować? Wczoraj wieczorem miał 38,7st, po czopku mu zeszła i dzis ma lekki stan podgorączkowy. Dodam, że u nas jest dziś bardzo gorąco, prawie 30stopni.
ja bym zostala w domu

witam ;-)

Kacperek ślicznie dziekuje za życzonka najśliczniej Natalce i teściowej:-)

Wszystkiego najlepszego dla naszego przystojniaczka Alessandro

Mopku wszystkiego najlepszego z okazji 18 urodzinek;-)

my od rana na zakupkach bo mężowy ma dziś wolne to musze go troche wykorzystać :-D

reklama
Witajcie, podgladam was ale jakos pisac mi się nie chce:eek::eek::eek:

U nas w porzadeczku, od soboty polujemy na komis z wozkami ale non stop jest zamki\niety, a to choroba a to cos tam:confused2::confused2::confused2:
dzisiaj na spacerku zrobimy z Julcia trzecie podejscie...

Tygrysku cieszę się że kremik przypasował, ja go bardzo lubię....:tak::tak:

Mega buziaczki dla wszystkich świętujących przedwczoraj, wczoraj i dziś!!!!!

Mopku dla Ciebie równiez sto lat!!!!!

Milego dnia

Do góry