reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dunia do 11 miesiaca powiadasz... tylko wiesz wy macie 7,5 dopiero a my juz 9 :szok: (za 6 dni) wiec Wy pewnie w naszym wieku juz bedziecie miec czym gryzc:tak:
A tak w ogole to mialysmy sie kiedys na kawe badz spacerek umowic....

Wczoraj jak bylismy u lekarza to mowila ze isc ida ale zeby jakos na dniach sie pojawily to nie:dry: I tak jak juz wczesniej mowila on bedzie z tych wczesnie chodzacych ale bezzebnych... Staje juz sam(podtrzymujac sie czegos) chodzi (tzn stawia smieszne krzywe kroki) trzymajac sie ławy, tapczanu itd. a zebów nie ma...
Jak ja dzis bede miala znowu taka noc (znowu sama w nocy) to sie chyba poplacze:-(

ok ide dalej sprzatac...

reklama
Kanusia z Mari tez składała zyczonka;(
też Kubuń dziękuje:-D
Dunia do 11 miesiaca powiadasz... tylko wiesz wy macie 7,5 dopiero a my juz 9 :szok: (za 6 dni) wiec Wy pewnie w naszym wieku juz bedziecie miec czym gryzc:tak:
A tak w ogole to mialysmy sie kiedys na kawe badz spacerek umowic....

Wczoraj jak bylismy u lekarza to mowila ze isc ida ale zeby jakos na dniach sie pojawily to nie:dry: I tak jak juz wczesniej mowila on bedzie z tych wczesnie chodzacych ale bezzebnych... Staje juz sam(podtrzymujac sie czegos) chodzi (tzn stawia smieszne krzywe kroki) trzymajac sie ławy, tapczanu itd. a zebów nie ma...
Jak ja dzis bede miala znowu taka noc (znowu sama w nocy) to sie chyba poplacze:-(

ok ide dalej sprzatac...
Cyprysiowa, ty nic się nie martw. Jest tego plus. Poprostu chodząc sobie tych zębów nie powybija;-):-D, bo na te nasze 4 to ja już muszę bardzo uważać.

Ale dziwnie piszesię bez klawisza:crazy::sorry2:

My równiez życzymy solenizantom sto lat i dziekujemy za zyczonka
Maks sie rozkręcił...do wstania wystarczy mu sciana i dyla..gorzej jak go cos zdekoncentruje to go musze łapać :-p butki na nogi i chodzi za raczki i czego uda mu sie chwycić...i tak wam powiem ten czas do tej pory te 7,5mies to byl pikus...Pan pikuś :-p teraz dopiero sie zaczyna
no i wczoraj mieliśmy wesoło...Mały zaczął raczepiac reksia(a ten biedny nie wiedziała o co B i stał nieruchomo :) ) nagle patrze a mały go za ogon, za noge i stoi :szok: i zaciesz na buźce,jeszcze troche to z psa zrobi sobie kunia :-p

lilac my mamy 6 zębów na wierzchu i też strasznie uważamy..szczególnie że mały wszystko gryzie,jak wstanie to nawet sciane probuje ugryźć,nie wspominając o łóżeczku

ola - ale fajnie czyta sie takie opisy ale ja już sie boje co to będzie jak ten mój puchatek zacznie tak dokazywać. Już teraz pełza do kabelków wszelkiego rodzaju, telewizora, dvd i naszych kapci, otwiera szuflady i uczy sie znaczenia słowa NIE.

haha u mnie nie to codziennie..bo idzie do gniazdka to mówie nie wolno i jak go zabieram to sie drze NIEEE,jest dosłownie mały rozbujnik a jaki maly szantazysta,juz sobie obcykał co i jak,cos mu nie pasi np ze siedzi w krzeselku to krzyczy ale widzi ze my siedzimy i tylko patrzymy co on robi to po chwili sie zaczna smiac i zaczepiać,ale powiem wam ze najwiekszy krzyk jest wtedy jak kończy się danonek...aaa no i wczoraj jak moja mama jadla to miała go na kolanach i miała gotowana pierś na widelcu juz chciala ugryźć a mały jej ją zawinął :D tyle sie dziej,kazdego dnia cos nowego..i powiem wam ze co pediatra to inaczej jedni mówia ze jezeli po danonkach nic nie jest to mozna dawac inni ze nie...ja Maksowi daje juz kisielek i jest wszystko ok,poza krzykiem kiedy mu podbieram :p wczoraj possał sobie i pogryzł ogóreczka,jak my jemy to i mu tez daje troszke to mieska to ziemniaczków..wszystko po trochu i z umiarem i póki co good kupka i zadnej wysypki :)

Witam koleżanki
Naaaaajszczersze, naaaaajwaspanialsze, naaaajzabawniejsze życzonka dla przewspaniałych 8-misięcznych facecików: Maksia, Benjaminka, Kubusia i Alexa :tak::tak::tak: ZDRÓWECZKA, SŁONECZKA I WILCZEGO APETYTU:-D:-):tak:
Sto latek dzieciaczki kochane

Reniu, życzę zdrówka dla dziadka.
Olcia tez bym sie wkurzyła, ciekawe jak oni do tego podejdą.
Lilac, no to niezłego psujka masz w domku;-)

A ja musze sie pochwalic, Młoda dwie noce budziła sie i popłakiwała, dawałam smoka i był spokój, no i dzisiaj okazałao się że pojawiła się druga jedyneczka. Więc moja dzielna marudka ma 2 dolne jedyneczki

reklama
Ola - A nam wizisz kazała zaczekać ztymi danonkami i mlekiem modyfikowanym chociaż on już jadł a mleko? jak ja mam mu teraz zabrać mleko jak on na dźwięk mieszania w butelce leci do drzwi którymi wnoszę to mleko.:-DA inne rzeczy to już wcina z nami.:-D
Ale nas zaraz szeryfowa pogoni na opiekę.:-(
Psieplasiam.:zawstydzona/y:

Do góry