reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
okruszek gratuluję córci:-)
Medio nie przejmuj się tymi głupimy gadkami;-) w końcu nie będziesz po raz kolejny mamą dla teściowej tylko dla siebie i swojego faceta...olej całą resztę i uważam że wogóle nie musisz się nikomu z niczego tłumaczyć...Głowa do góry:-)

Cześć dziewczyny, witam Was w ten piękny dzionek.

Ja dopiero wstałam i jestem po śniadanku.

Medio nie masz co się przejmować, mój mąż jak się dowiedział że będziemy mieć dziewczynkę to się trochę zmartwił i stwierdził że do 25 roku życia będzie dziewicą, potem 5 lat chodzenia z chłopakiem i tak po 30 roku życia ewentualne wnuki:-D, a jak się go ktoś zapytał a co by było jakby był chłopak - to odpowiedział że syn to może robić co chce - także chłopcy mają lepiej:-D.

U mnie było zupełnie inaczej. Ja cały czas na forum powtarzałam, że nie mam instynktu macierzyńskiego;-), więc cała rodzinka z obu stron dawała mi spokój. Jedynie moja babcie odważyła się raz zadać mi pytanie:cool2:.
Więc jak powiedzieliśmy, że będzie bobas, to wszyscy tak się cieszyli i nie komentowali.

Mój maż w sumie nie miał konkretnego marzenia o córce czy synu, tylko ja tak się nabuzoałam, teraz musze się odkręcić i myślę,że powoli mi się to uda.
Okruszek gratuluję córunii!

Okruszku gratuluję poznania płci:tak:

Medio ja też zupełnie nie rozumiem jakiegokolwiek dogadywania w tej kwestii...Co to kogo obchodzi?Nie przejmuj sie nikim,bo to Ty i maż jesteście rodzicami i to wasza sprawa.I nie ma się z czego tłumaczyć.

Kana tak samo nie rozumiem co ktoś ma do powiedzenia jeśli chodzi o imiona.Bo nie ma jak zdrabniać?To niech w ogóle się nie odzywają.A imiona wybraliście ładne.I nic nikomu do tego.
My spodziewaliśmy się,że mojego męża rodzice w ogóle nie będą zadowoleni,że będziemy mieć dzidziusia.I po raz pierwszy usłyszałam od mojego męża,że nie obchodzi go co rodzice powiedzą,bo to nasza sprawa.Okazało się jednak,że się ucieszyli.Imion jeszcze nie znają ale tym bardziej nie obchodzi mnie czy będą im się podobały.

Ostatnia edycja:
Gratuluje chłopczyków i dziewczynek...

Jeśli chodzi o imiona to zawsze odpowiadaliśmy: Lusisita albo Hose Armando... :tak::tak::tak: każdy krzywo się spojrzał... ale dzięki temu dawali nam spokój...
Od 3 dni wiemy co w brzuszku mieszka... dziewczynka... (jednak nigdy nie ma się 100% pewności)...
Mi bardzo podobają się imiona dla dziewczynki: Gabi, Oliwia, Daria, Hania ( to ostanie szczególnie) a dla chłopca Filip...

Tak po za tym to fajnie się was dziewczyny czyta... buziale dla wszystkich grudniowych mam...

reklama
Medio - no proszę cię! Powiedz teściowej, że organizujesz drużynę piłkarską i planujesz jeszcze 8 synów!! A jak jej źle to niech sobie sama dziewczynkę wycyrkluje!

Kana - jak powiedziałam teściowej, że nasza córcia będzie miałą na imię Michalina, to z przerażeniem stwierdziła, że nie, tylko nie to, bo będą na nią Micha dzieci wołały, to jej powiedziałam, że to całkiem fajnie, bo jak jej nie polubią to ją gorzej zwyzywają, nawet jak jej imię będzie doskonałe. Zatem lepsza Micha o fajnym charakterze niż dziewuszysko o cudnym imieniu.

Do góry