reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
ja ostatnio rozmawiałam z lekarką na temat świńskiej grypy i powiedziała mi że było pare przypadków na wiosne na moim terenie ale tą grype przechodzi się łagodniej niż zwykłą, atakuje dzieciaczki i osoby młode, mówiła mi też o tych nowych szczepionkach przeciwko tej grypie, że nie są sprawdzone skutki uboczne, i tak naprawde niewiadomo czy są bespieczne, doszliśmy do wniosku z M że nie będziemy zaszczepiać Victorki przeciwko tej grypie. Lekarka mówiła że jak zrobili kiedyś szczepionke przeciwko grypie to później okazało się że małe dzieciaczki miały neurologiczne powikłania, my nie będziemy ryzykować:no:. A i dodam że tutaj będą szczepić za darmo - ciekawe jak w Polsce:dry:

Witajcie:tak:Prawie dziewiąta a ja tu pierwsza:szok: Gdzie Wy wszystkie jesteście:confused: Ja tylko tak szybciutko się przywitac bo już się szykujemy w gości. Miłej niedzieli kochane:tak:

Acha Beciaczku w okolicy piątego września to w której częsci Polski będziesz bawic? Bo planujemy z Mamusią imprezkę więc fajnie by było jakby się na wtedy udało zorganizowac spotkanie z Tobą:tak:. Bo chyba pamiętasz że mamy się spotkac:confused:

Hej.
Renia ja bym nie ryzykowala i nie szczepila jesli to nie pewne.

Wczoraj wieczorem dostalam smsa od Żani.Pisze ze zalatwila chrzciny Benjaminkowi na 16.08, ze malemu wyszedl trzeci ząbek (lewa górna jedynka) i ze ma nadzieje ze na bb wszytsko ok.
Napisalam jej ze produkcja idzie jak zwykle pelna parą :-D i ze ja jak mnie nie ma troche to nie jestem w stanie nadrobic wie odpisala ze tak myslala ze znowu naprodukujemy tyle stron ze do emerytury bedzie nadrabiac i ze teskni za Nami i przesyla buziaczki :tak:

A ja mam dzis malzenska wojne domowa :angry:

Witam w niedzielę

miłego dzionka:-):-),
ja z syniem niedzielę spędzę pod Wawą, a tatowy w placy:-:)-(. Wczoraj cały dzień spędziliśmy w parku z wypasionym placem zabaw :-), Tomcio pojadł piasku z piaskownicy, "umył" dzieciom zabawki śliną i był bardzo szczęśliwy:-D:-D.
100 lat solenizantom dzisiejszym życzymy!!!
ps. siódmy zębalek już się przebija

Ostatnia edycja:
Witam i ja niedzielnie :)

Przepraszam,za ma abstynencje BB-ową,ale moj mis ma urlopki i tk biegamy tu i tam...całymi dniami =nas nie ma.....wczoraj poszlismy na mega spaceros i łazilismy od 15-20....mała jak padła o 21 to obudzila się dopiero o 5:30 na butle....hahah złoty maluszek:)

Troskzu postaram się Was kochane nadrobić....

Składam serdeczne zyczona dla dzisiejszych solenizantów i tych kochanych zaległych z wczoraj i przedwczoraj.....
BUZIACZKI OD CIOTECZKI BOBASKI:*

Poza tym dzisiaj tez mmay wychodne....do tsiowej, poza tym spaceros murowany....bo pogoda przepiekna ostatnio....a jutro jedziemy do sopotu do mojej babci i na plaze troszke i na molo...zobaczymy jak malutka zniesie taki zabiegany dzien i podróż pociągiem....:sorry2::tak:
Jestesmy dobrej mysli....

Cyprysiowa
o co chodzi z ta "kłótnią"?

Witam niedzielnie
Kurczę dziewczyny a mi okres się spóźnia:-( Już 36 dzie cylku i nadal nic. Fakt, że mam cykle nieregularne, bo w odstęapch 28-35 dni. Dzisiaj już taką schizę miałam, że 2 testy robiłam. Tak byłam poddenerwowana, że pierwszy źle zrobiłam, a drugi wyszedł negatywny. I w sumie ciąża jest praktycznie nierealna, bo kochaliśym się w tym miesiący 3 razy tylko. W 6 dniu cyklu, 22 dniu i 3 dni temu, oczywiście z zabezpieczeniem:tak: Tylko kurczę dlazego dalej tego okresu nie mam:angry:
Dziś przed testem to już nawet sobie wyobrażałam co to bedzie, ryczałam ja durna, mówię mojemu boże teraz nie, zaczynamy budowę i absolutnie to nie czas na kolejne dziecko i jeszcze Filip jest taki malutki. Dziś zdecydowanie mam doła:-(
Domyślam sie jak sie czujesz, kilka dni temu przechodziłam przez to samo, mialam juz taka schizę, ale testu bałam sie robic. Gdybym miala jedno lub dwoje dzieci, to nawet jak bym byla w ciązy, to spoko, ale teraz to już mialabym czwórkę:szok:, jakos nie moge sobie tego wyobrazic.
Zyczę szybkiego zakopania doła,a @ pewnie nadejdzie, moze to stres.

A my mamy dzisiaj wielki dzień: Hania zaczęła raczkować :-):-):-) Tzn. na razie to robi tylko parę kroczków i się kładzie, ale pierwsze koty za płoty. A wczoraj pierwszy raz sama siadła i dziś powtórzyła dwa razy ten wyczyn :tak:

ja tu przesyłam gratulacje dla Hani a tym czasem moja córcia dzisiaj pierwszy raz sama siadła:tak::-), strasznie się cieszę, robi duże postępy, dwa dni temu zaczeła robić papa, dzisiaj nauczyła się przybijać piątke i jeszcze sama zaczeła siadać:tak:
Serdecznie gratuluję małych zdolnych ksieżniczek.
Mi sie ciagle zdawało, ze moja nic prawie nie umie, a ona wprawdzie nie razckuje, ale tak zasujwa na tyłku, że szok, i też już sama siada:-)

Cyprysiowa, co to sie dzieje?
Agatkas, Kaja, jak zakupki?
Kigna, gratuluję prawie pełnego uzębienia:-), u nas dopiero drugi przeswituje,a le jeszcze czekamy.
Kanuś, udanego wypad, a podróż pociągiem napewno bezstresowo

A sie wczoraj wieczorkiem wkurzyłam, bo zaczęłam Wam odpisywac i cos mi sie z laptopem porobiło, myślałam ze to wina netu, ale dzisiaj jest to samo, musiałam odpalic naszego starego kompa.
Wiecie moze co zrobic z takim problemem:
wciskam 0 wyskakuje *, wciskam jakieś literki wyskakuja mi różne cyfry:angry::no:
nigdzie sie nie moge zalogowac:angry:

asiulkaa jak karmisz piersią to możesz tak mieć, ja przedostatnio miałam po czterdziestu paru dniach okres , teraz po trzydziestu paru, jeszcze nie mam regularnie:tak:
Reniu no właśnie nie karmię piersią. Karmiłam tylko przez miesiąc, czyli można powiedzieć, że w ogóle. Gdybym karmiła to oczywiście nie martwiłabym się, bo wtedy jest to całkowicie normalne.

asiulkaa - nie denerwuj się, jak test wyszedł negatywnie, to znaczy, że wszystko ok. Poza tym po ciąży nawet do roku mogą występować różne nieregularności w okresie, bo hormony dopiero wracają do normalnej pracy. Główka do góry i zakaz dołowania :-)

A my mamy dzisiaj wielki dzień: Hania zaczęła raczkować :-):-):-) Tzn. na razie to robi tylko parę kroczków i się kładzie, ale pierwsze koty za płoty. A wczoraj pierwszy raz sama siadła i dziś powtórzyła dwa razy ten wyczyn :tak:
Dzięki kochana za słowa otuchy. Tylko ja taka głupia jestem, że albo wmawiam sobie, że pewnie test źle wyszedł (mimo że naprawde to mało prawdopodobne, żebym w ciązy była) albo jakieś choroby sobie wymyślam:-( Daję sobie jeszcze tydzień czasu, jeśli do tej pory nie dostanę idę do lekarza:tak:
Zdolna dziewczynka z Haneczki:tak: My jeszcze nie raczkujemy, na razie pełzamy.No i w końcu pewie siedzimy, a jak na mojego lenia to i tak duzy wyczyn;-)
a wyobraźcie sobie że mój teść dziś po raz pierwszy zobaczył Bartka :szok::szok::szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::szok::baffled:
Co Ty mówisz:szok::szok::szok::szok:??? Przez 8 miesięcy nie widział wnuka:szok::szok::szok: Przykre:-(
ja ostatnio rozmawiałam z lekarką na temat świńskiej grypy i powiedziała mi że było pare przypadków na wiosne na moim terenie ale tą grype przechodzi się łagodniej niż zwykłą, atakuje dzieciaczki i osoby młode, mówiła mi też o tych nowych szczepionkach przeciwko tej grypie, że nie są sprawdzone skutki uboczne, i tak naprawde niewiadomo czy są bespieczne, doszliśmy do wniosku z M że nie będziemy zaszczepiać Victorki przeciwko tej grypie. Lekarka mówiła że jak zrobili kiedyś szczepionke przeciwko grypie to później okazało się że małe dzieciaczki miały neurologiczne powikłania, my nie będziemy ryzykować:no:. A i dodam że tutaj będą szczepić za darmo - ciekawe jak w Polsce:dry:
Nie wiem ja jakoś nie martwię się ta świńską grypą. Tak ludzi nastraszyli, a prawda jest taka, że rocznie masa ludzi umiera na zwykłą grypę, tylko dlatego,że bagatelizuje jej objawy.

Hej.

Wczoraj wieczorem dostalam smsa od Żani.Pisze ze zalatwila chrzciny Benjaminkowi na 16.08, ze malemu wyszedl trzeci ząbek (lewa górna jedynka) i ze ma nadzieje ze na bb wszytsko ok.
Napisalam jej ze produkcja idzie jak zwykle pelna parą :-D i ze ja jak mnie nie ma troche to nie jestem w stanie nadrobic wie odpisala ze tak myslala ze znowu naprodukujemy tyle stron ze do emerytury bedzie nadrabiac i ze teskni za Nami i przesyla buziaczki :tak:

Witam w niedzielę

miłego dzionka:-):-),
ja z syniem niedzielę spędzę pod Wawą, a tatowy w placy:-:)-(. Wczoraj cały dzień spędziliśmy w parku z wypasionym placem zabaw :-), Tomcio pojadł piasku z piaskownicy, "umył" dzieciom zabawki śliną i był bardzo szczęśliwy:-D:-D.
100 lat solenizantom dzisiejszym życzymy!!!
ps. siódmy zębalek już się przebija
Gratulujemy kolejnych ząbków:tak:

Reniu no właśnie nie karmię piersią. Karmiłam tylko przez miesiąc, czyli można powiedzieć, że w ogóle. Gdybym karmiła to oczywiście nie martwiłabym się, bo wtedy jest to całkowicie normalne.
Kochana, a ja myśle ze to przez stres, przeciez dopiero mieliście wesele, przygotowania, bieganina i sie poprezstawialo.
Ja też nie karmię i mam doś regularnie, a teraz 10 dni spóźnienia i tez mysle że to przez moje nerwy

reklama
Witam niedzielnie

Domyślam sie jak sie czujesz, kilka dni temu przechodziłam przez to samo, mialam juz taka schizę, ale testu bałam sie robic. Gdybym miala jedno lub dwoje dzieci, to nawet jak bym byla w ciązy, to spoko, ale teraz to już mialabym czwórkę:szok:, jakos nie moge sobie tego wyobrazic.
Zyczę szybkiego zakopania doła,a @ pewnie nadejdzie, moze to stres.
A ile Blizniaczku spoznial Ci się @? Nie zabezpieczacie się? Wiesz ja chce kolejne dzieciątko, ale dopiero za parę latek. Filipek jest jeszcze za mały na rodzeństwo, nie dałabym rady z dwoma takimi małymi brzdącami. Pewnie, że jakby się zdarzyło to nic bysmy nie zrobili, ale już Filip był wpadką i kolejne chciałabym zaplanowane:tak:

Tak w ogóle to dzień dobry, bo nawet nie przywitałam się;-)
U nas dzis ładna pogoda, jest cieplutko, ale nie gorąco i słoneczko świeci:tak: Ide teraz obiadek gotować, a po pol;udniu pewnie pojedziamy do moich rodziców na kawkę;-)

Do góry