reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Myslelismy o Darii lub Hani, kiedys marzyla mi sie Nikola ale ostatnio za bardzo popularne

leakarolina myslalam dzis o tobie,gratuluje obie bedziemy mialy corcie coraz wiecej zbieznosci...ha..ha.. Mam do ciebie pytanie mialas jakis komentarz na raporcie z usg bo ja mam napisane :,, No obvious fetal abnormality detected. Howover, this does not guarantee normality,, nie kryje ze wzbudzilo we mnie niepokój.

termin bezzmian na 10.12 a u ciebie? i ile wasz maluszek wazy?

reklama
Myslelismy o Darii lub Hani, kiedys marzyla mi sie Nikola ale ostatnio za bardzo popularne

leakarolina myslalam dzis o tobie,gratuluje obie bedziemy mialy corcie coraz wiecej zbieznosci...ha..ha.. Mam do ciebie pytanie mialas jakis komentarz na raporcie z usg bo ja mam napisane :,, No obvious fetal abnormality detected. Howover, this does not guarantee normality,, nie kryje ze wzbudzilo we mnie niepokój.

termin nadal bez zmian 10.12 no właśnie co za zbierzności :shocked2::-)
mi dziś na usg powiedzieli że wszystko jest oki ale tak jak ty masz napisane to też mnie uprzedzili że usg nie wykrywa wszystkich wad i dlatego podają że nie dają ,, gwarancji na dziecko'' ja bym się na twoim miejscu nie martwiła jak napisali że jest oki to tak jest:-)
a teraz kiedy ci zalecili następną wizyte???

a co do wagi i wzrostu to nie podali mi bo powiedzieli że nie robią takich pomiarów na usg:baffled:
wogóle to dzisiejsza moja wizyta polegała tylko na usg , ani mnie nie ważyli, ani nie pobierali nic do badań:confused::dry:, tylko po usg rozmawiałam 2min z położną i do domu, zapisała tylko wizyte za 4 tyg do mojej położnej i to wszystko
więc na to wygląda że wszzystko jest dobrze :-)

buuuu nic się nie zmieniło

Gratuluję kolejnej dziewczynki:-)

Daria i Hania też bardzo fajne imionka:tak:

Jak bylam na ostatniej wizycie 30 czerwca położna kazała zapisac mi sie na wizyte na tydzień po usg, i teraz ide do niej 11 sierpnia czyli ponad 5tyg miedzy wizytami. W książeczce mam rozpisane wizyty i wg tego powinnam isc dopiero w 24tc , wiec jeszcze pozniej. A ty masz wizyte za miesiac? to kiedy mialas ostatnią?

Zajrzalam teraz do ksiazeczki i mam tak zaplanowane: wizyte w 15tc potem 20/21-usg w szpitalu i wizyte w 24tc czyli 9 tygodni miedzy wizytami ale ze bylam w polsce i po powrocie mialam wizyte dopiero na koniec 16tc a nastepna tez predzej niz w jej rozpisie to czas miedzy wizytami mi sie skrócił

pierwsze usg w 12 tc bardzo szybciutko moze 5 min, potem badania krwi hb, grupa, hiv, żóltaczka... tyle pamietam i to wszystko dzis usg juz dokladne nawet dwa razy, i teraz dopiero w 28tc znow badanie krwi i glukoza... no i to chyba tyle a u ciebie?

wogóle pierwszy raz to było jak byłam w 7tyg 26.04 to była ta pierwsza zwykła wizyta zapoznawcza , potem w 12tyg 5.06 usg w szpitalu, potem poszłam (bo nikt mi żadnej rozpiski wizyt nie robił i sama decydowałam kiedy chce iść na wizyte do położnej) w 16tyg 3.07 bo tydzien wcześniej wylądowałam w szpitalu bo wymiotowałam krwią:zawstydzona/y:( ale wszystko jest oki, ogólnie w szpitalu powiedzieli mi że to są ciążowe wymioty,kazali zostać na noc dali kroplówke i rano wypuścili) i poprostu byłam ciekawa co moja położna na to powie, i ona stwierdziła że to nie były ciążowe wymioty tylko się musiałam czymś zatruć i nie rozumiała jak oni mogli mi tak powiedzieć:no:. No i teraz dzisiaj w 20tyg to usg i położna w szpitalu zapisała tylko wizyte na 25.08 u mojej położnej.

ale się rozpisałam , a ty ile miałaś już wizyt?

reklama
Dzieki tym co sie wypowiedzieli na temat imienia.

Ja mam nadzieje ze nie bede robic za szybko tego testu z tym cukrem bo w pierwszej ciazy mialam cukrzyce ciazowa i musialam miec diete.

Do góry