reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej mamusie!

Wrócilismy dziś o 6 rano. Już się wyspałam :)
Jestem baaaardzo zadowolona z wyjazdu. A najbardziej dlatego, że przy starcie samolotu wreszcie poczułam ruchy dzidziulka :) I teraz już co dziennie mnie łaskocze od środeczka :-) Swoją drogą dziwne uczucie. :-)

Nie wiem jak to możliwe ale mimo siedzenia w cieniu, z kremem 50 trochę się opaliłam. Tylko brzuszek mam biały bo cały czas zakryty paero.
Upał do zniesienia, na dwór wychodziłam o 9 na śniadanie a później dopiero jak się wyspałam i wyleżałam koło 13 na lunch, znowu pół godzinna siesta i dopiero na powietrze, w cień. Z jedzeniem było trochę gorzej bo prawie cały czas to samo. ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu były podawane ogórki kiszone :-D mniam
Nie dałam rady jeszcze wszystkiego przeczytać ale będę nadrabiać :-)
Jak już dobrze być w domku....

reklama
Witaj Kinga:-) miło cię widzieś, mam nadzieję, że częściej będziesz nas odwiedzała.

Kluskawawa powodzenia na usg, Pochwal się jak wrócicie, czy udało wam się dzidziusia podpatrzeć.

Hej mamusie!

Wrócilismy dziś o 6 rano. Już się wyspałam :)
Jestem baaaardzo zadowolona z wyjazdu. A najbardziej dlatego, że przy starcie samolotu wreszcie poczułam ruchy dzidziulka :) I teraz już co dziennie mnie łaskocze od środeczka :-) Swoją drogą dziwne uczucie. :-)

Nie wiem jak to możliwe ale mimo siedzenia w cieniu, z kremem 50 trochę się opaliłam. Tylko brzuszek mam biały bo cały czas zakryty paero.
Upał do zniesienia, na dwór wychodziłam o 9 na śniadanie a później dopiero jak się wyspałam i wyleżałam koło 13 na lunch, znowu pół godzinna siesta i dopiero na powietrze, w cień. Z jedzeniem było trochę gorzej bo prawie cały czas to samo. ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu były podawane ogórki kiszone :-D mniam
Nie dałam rady jeszcze wszystkiego przeczytać ale będę nadrabiać :-)
Jak już dobrze być w domku....

Ale pomimo upałów chyba wypoczęłaś i widzę szczęśliwsza bo dzidzia kopie. Super:-)

Kluskawawa.....witamy spowrotem...juz się tutaj zastanawiałyśmy co sie z Tobą dzieje,ze zero oznak życia:p hahhaha życze powoodznka na USG:}
Myszqa fajniutko,ze wyjazd sie udał....
A tak swoja drogą to wsykoczyłąm i wysypka na dekoldzie i od pępka po piersiątka...myśle,ze to od ewczorajszego słoneczka.....kupiłam juz wapno i pije...

Kurcze weszłam na sam początek tego wątku wtedy kiedy pierwszy raz tu zawitałam i tak fajnie się poczułam. Dołączyłam do Was 11 kwietnia z nieudolnie przeze mnie wyliczonym terminem na 22 grudnia a teraz już mam pewny termin na 26 listopada:-D
A to dlatego ,że nawet nie podejrzewałam , że jak robiłam test to juz półtora miesiąca dzidzia we mnie mieszkała a ja nic nie wiedziałam:-D:-D:-D:-D

No własnie pytam różnych kadrowych i coraz to nowych rzeczy się dowiaduję.
Podobno premie się nie liczą, tylko goła pensja, jak mi to jedna babka tłumaczyła, od premii nie odprowadzają zdrowotnego.
Już nie wiem komu wierzyć:-(

U mnie też gorąco, nawet nie chce wiedzieć, jaka mam temperaturę w pracy...:dry:

BZDURA!!! Współczuje firmie w której pracuje ta babka która naopowiadała ci tych bzdur.:baffled: Od kiedy to od premi nie nalicza się zus-ów? Fajnie by było.
Niesłuchaj takich niedouczonych bab, wiem co mówię bo sama pracuję w kadrach. jeżeli masz do pensji dodatki typu premia albo raz w roku "trzynastka" to to tez liczy sie do podstawy wyliczenia zasiłku chorobowego na 100 %.

Tak troszkę nieskładnie będe odpisywał, ale kawał wam wkleje na temat starych bab podsiadających ciężarne kobiety, powinno wam się spodobać, ostrzegam nei usuwam przekleństw :) oooo nawet widze że Yoka coś od Ciebie niby :)

<kaczortrex> bzz: kumpel ostatnio jechał w gdyni busem do domu
<kaczortrex> i siedział murzyn
<kaczortrex> weszła kobieta w ciąży no to ten coś tam po polska-afryka "pani siada; miejsca dla pani tip"
<kaczortrex> jak wstał to tak szybko go podsiadła babcia ok 60 lat
<kaczortrex> ten się na nią spojrzał i mówi że miejsca dla pani i pokzauje na ciężarną
<kaczortrex> babcia do niego "pan nie wie że w Polsce mamy taki zwyczaj że ustępujemy starszym"
<kaczortrex> no to murzyn się wkurzył nie wiedział co zrobić
<kaczortrex> w końcu zebrał polskie zgłoski i pierdolnął na cały autobus: "a my taka stara ku*** w afryka zjadać"
<kaczortrex> autobus w brech
<kaczortrex> a babcia czerwona jak burak wstała
<bzz> kaczortrex, ej, ale autentyk?
<kaczortrex> niom
<kaczortrex> w Gdyni miejskim jechał
<kaczortrex> kumpel w pracy opowiadał aż kierownik z krzesła się spierdzielił

BZDURA!!! Współczuje firmie w której pracuje ta babka która naopowiadała ci tych bzdur.:baffled: Od kiedy to od premi nie nalicza się zus-ów? Fajnie by było.
Niesłuchaj takich niedouczonych bab, wiem co mówię bo sama pracuję w kadrach. jeżeli masz do pensji dodatki typu premia albo raz w roku "trzynastka" to to tez liczy sie do podstawy wyliczenia zasiłku chorobowego na 100 %.

dzięki za info:tak:

Marzycielka czas tak szybko leci. To niesamowite. Ja cały czas pamiętam moment kiedy sie dowiedziałam, jakby to wczoraj było. Wierzyć mi się nie chce, że to już półmetek

Tak troszkę nieskładnie będe odpisywał, ale kawał wam wkleje na temat starych bab podsiadających ciężarne kobiety, powinno wam się spodobać, ostrzegam nei usuwam przekleństw :) oooo nawet widze że Yoka coś od Ciebie niby :)

<kaczortrex> bzz: kumpel ostatnio jechał w gdyni busem do domu
<kaczortrex> i siedział murzyn
<kaczortrex> weszła kobieta w ciąży no to ten coś tam po polska-afryka "pani siada; miejsca dla pani tip"
<kaczortrex> jak wstał to tak szybko go podsiadła babcia ok 60 lat
<kaczortrex> ten się na nią spojrzał i mówi że miejsca dla pani i pokzauje na ciężarną
<kaczortrex> babcia do niego "pan nie wie że w Polsce mamy taki zwyczaj że ustępujemy starszym"
<kaczortrex> no to murzyn się wkurzył nie wiedział co zrobić
<kaczortrex> w końcu zebrał polskie zgłoski i pierdolnął na cały autobus: "a my taka stara ku*** w afryka zjadać"
<kaczortrex> autobus w brech
<kaczortrex> a babcia czerwona jak burak wstała
<bzz> kaczortrex, ej, ale autentyk?
<kaczortrex> niom
<kaczortrex> w Gdyni miejskim jechał
<kaczortrex> kumpel w pracy opowiadał aż kierownik z krzesła się spierdzielił

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kluskawa dobre!!!!
dzięki za info:tak:

Marzycielka czas tak szybko leci. To niesamowite. Ja cały czas pamiętam moment kiedy sie dowiedziałam, jakby to wczoraj było. Wierzyć mi się nie chce, że to już półmetek

Aż mi się łezka w oku kręci na same wspomnienia:tak:

A ja sie śmieje bo właśnie przez smsy umawiam się z mężem na wieczorny sex:-D I pyta jakie mam zamówienia:-D

reklama
Do góry